Valborg

För 3 valborgar sen hånglade jag i stadsparken

För 2 valborgar sen festade vi vilt på min altan

För 1 valborg sen var jag full på Pitchers

Denna valborg pussas jag med en gris som kallas Flis.

Imorgon är det 1 maj, en viktig dag! Ut och demonstrera med er läsare! Jag uppmanar!

Johanna och Felicia

http://www.mariaerikssonphoto.com/


Dåligt

Ibland känns det åt helvete med allt. Har känt så i några dagar. Försäkringskassan kan ta sig i rumpan. Jag frågade dom hur jag skulle kunna betala min hyra, när de SLARVAT bort min föräldrarpenningsbegäran. "Det är sådant som händer" fick jag som svar. Kul, när det är ens enda inkomstkälla, som jag har RÄTT till. Nu har jag backup och folk som kan hjälpa mig med pengar den här månaden, men jag avskyr känslan detta slarveri ger. Jag är inte utförsäkrad och faller inte pladask ner i helvetet om jag inte får pengar av fsk, men sådant här ska funka, det finns många, väldigt många som inte kan få den hjälp jag får när fsk svinar. Jag AVSKYR hur det här fungerar, och det ska jag skrika högt på söndag.

Någon jag inte avskyr är min dotter. Hade inte hon legat och jollrat nu hade jag fortsatt tycka att det var helvete nu. Tack för att du finns Felicia Rosa Vilde Erlingsdotter Kroon (I know, världens längsta namn) Igårkväll när jag var ledsen och smågrät lite grann, så kollade hon på mig med sina stora ögon och började prata sitt fina bebisspråk. Jag inbillade mig att hon förstod och ville trösta sin mamma. Det lyckades hon med. Jag älskar henne.

Nu är det dags att sluta deppa! Hej!

Petra

Petter sitter och letar hårbilder och säger efter ett tag:
"A men typ som hon på bilden vill jag ha, det är snyggt"
Visar mig denna

Min lillebror är rolig!


Onsdag

- Jag får ångest av försäkringskassan och deras jävligheter!

- Mormor gav mig dagenefterpiller i påskpresent. Jag skrattade i två timmar.

-  Idag ska lillebror färga sitt hår för första gången. Jag är frisören i dramat.

Inget mer än så. Tack och hej.


Tisdag

Tillbaka i lägenheten med Flis. Vi gick hit och det tog nästan 2 timmar. Jag fick nämligen vidrig skoskav och fick gå på tå sista biten. Nu sitter jag här med tjejen i knäet och hör på medan hon ivrigt suger på sin älskade napp. Funderar faktiskt på att börja med napp jag också, det verkar ju helt klart fantastiskt. Ska beställa en som det står "Felicias" på och en som det står "Mammas" på.

På söndag är det 1 maj och då ska jag och Flisan demonstrera. Flisan är världens yngsta socialist. Minns när jag demostrerade första gången. Då följde jag med min socialistvän Fanny Samson. Det är ett fint minne. Hon har också fått barn nu, hennes lilla Nellie kom i helgen. Eftersom Flisan och Nellie är lika gamla och bor på Väster kommer de nog gå på samma förskola och leka i samma parker. Och i framtiden kan de demonstrera ihop!

Nu är det paus i Pluras Kök och jag börjar bli trött. Kanske kan övertala den pigga babyn att också bli det. Kom precis på att det är tisdag idag, och snart onsdag. Jävlar ja. Har trott hela dagen att det är måndag. Snurrig blir man av allt nytt i sitt liv. Av all amning, sömnlöshet, kärlek och kvarlevande hormoner. Snurrig och glömsk. Men jag glömmer inte att säga till Flisan att hon är bäst. Älskade Flisan.

Godnatt önskar jag och bjuder på en sommarbild!


Förra veckan i bilder


Gick ut till Naturens hus med Bestemalen och Ahola. De drack kaffe och jag vatten. Vi pratade om politik, framtid och att det är sjukt att Felicia är lika mycket medborgare som någon annan, hon som är så liten liksom!


Varit på Café med Bestemalen och Flisan. Bestemalen kastade sig framåt och skrek "TA KORT PÅ MIG NÄR JAG LÅTSASPRATAR I TELEFON!" Flisan höjde på ögonbrynen och suckade åt henne, "Men är du tönt eller?" sa hon.


Debatterat med Flisan om mammors rätt till sömn. Hon höll inte med mina argument.


Varit på Stallycktan med Bestemalen och Cilla. De har opererat in något gult i munnen, så de ska se brunare ut på kroppen. Sjuk grej. Nej jag skoja, det är apelsiner de har stoppat in. Tänk så tokiga dom är!


Jeg på Stallycktan


Firat påsk med Flisan. Vi var sugna på svartvitt så det blev svartvitt.


Haft många skrikkalas med Flisan. Nu kanske ni tycker jag är en dålig mamma som tar kort på sin skrikande dotter, istället för att trösta'na. För att försvara mig så får jag lov att berätta att jag sjöng "Felicia Kyckling" samtidigt, the one and only way att trösta henne.



Idag har jag skrattat åt:

- Bilder på Petter från när han var sumobebis

- Bilder på Petter från när han klädde ut sig till Markoolio

- Tanken på att Erling skulle börja med napp

- När mamma sa "nästa dvärg" istället för "nästa helg"

Ja, det kanske inte var så roligt för er, det jag skrattat åt. Men, jag kom inte på något bättre skit att skriva om.

Efterlyser fortfarande någon som vill hyra min lägenhet!!!!!???????!!!!!!!!


Flisan på krogen

Nej, rubriken är inte så hemsk som den ser ut, men, jag har kommit på att det är perfekt att få barn på våren. Alla uteserveringar är väldigt barnvänliga. Felicia ligger i åkpåsen och sover medan jag dricker starksprit. Nej, så kul har vi det inte men en och en annan Cocacola har det blivit den senaste veckan, åh underbara uteserveringar!

Såhär kan det se ut!

Måndag i Sörbyängen

Oj, här var det tomt med inlägg. Jag skyller på solen. Nu är min familj hemma igen och vi har hängt hos dom även idag. Mamma ropar hela tiden "Kolla på Felicia" och "AAAAH Shit ni måste se Felicia nu" Jag blir irriterad och säger att jag umgås med Felicia dygnet runt och vet att hon kan lipa, le och röra på kroppen. Jag har solat och blivit röd i ansiktet. Pappa sa att jag såg ut som en tant, schyst. Har tvingat mamma att laga köttfärssås ikväll, hon gör världens godaste. Bjudit in Erling till maten har jag också gjort. Det var inte av vänlighet utan för att det är hans tur att byta blöja, kör stenhårt på den metoden som de gör i Solsidan.

Min lägenhet ska hyras ut i sommar! Är det någon av er läsare som är sugna på att hyra den? Anledningen är att jag vill spara föräldrardagar och tänkte bo i huset en eller två månader. Så, intresserade? Skicka mail till [email protected], braa!


Glad Påsk

Äggen är värpta, Flisan är påsksminkad, (I paint alltså) Solen skiner och jag har inget godis till Påskakärringarna hehehe (häxskratt)


Fredag

Vi har det bra här i huset, jag och La Baby. Det känns nästan som lite semster att bo i ett stort hus för oss själva. Det är väldigt stökigt, (mamma, om du läser detta så var inte orolig. Jag städar innan ni kommer hem. kanske...) det blir alltid så av någon konstigt anledning. Jag kan inte hålla ett rum städat mer än en timma.

Funderar på inlägg till bloggen. Vad ska jag egentligen skriva om? Vet att ni svarade på det någon gång i vintras men jag vill veta igen. Eftersom det nu är så många som läser så antar jag att det är något speciellt som lockar att läsa om, men vad? Vad ska det stå mest om? Bestemalen bad mig att skriva ett inlägg som skulle heta "Bestemalens upprättelse" där jag ska förklara för er att Bestemalen inte är så knäpp som hon framställs här. "Det kan jag väl skriva, men det är ju dumt att ljuga" säger jag till henne då och hon nickar instämmande.. Flisan vill att jag ska skriva mer om bebisgrejer och bröstmjölk. Det är det som intresserar henne mest. "Men du kan ju ändå inte läsa, så det är ju bara onödigt att skriva om det då" säger jag till henne då och hon nickar instämmande.

Jag kom på att jag saknar magen lite, alltså gravidmagen. Fortfarande kan jag glömma att hon är ute och att det inte ligger någon bebis där längre. Missförstå mig inte, jag tänker inte bli gravid igen för en förlossning gör helt enkelt för ont för att vara med om igen, haha. Men de där sparkarna och hickarna från den där lilla som låg där inne, åh så mysigt det var ibland. Undrar vart den bebisen är nu, den som låg i magen. För Flisan var det i alla fall INTE, det kan jag inte få in i huvudet.

Bild


Välkommen 1177!

Min kära vän Jolinne informerade mig igår att hennes mamma och hennes mammas jobbarkompisar har börjat läsa denna blogg. Arbetsplatsen är sjukvårdsrådgivningen, 1177, dit man ringer om man vill ha just sjukvårdsrådgivning. VÄLKOMMA HIT 1177! Tänker att, om jag kan underhålla er med denna blogg så kanske jag kan få förtur i kön om jag ringer er någon gång? Det borde vi väl kunna fixa! ELLER, så kan ni köpa en dyr annonsplats på min blogg! Äh, jag ringer 1177 på en gång så gör vi upp det hela via telefon. Smart grej!

I alla fall, välkomna hit!

AAAAAAAAARG!

Idag på bussen hem blev jag så in i norden förbannad! Det liksom rök ur öronen på mig. Ska berätta. Jag hade ställt Flisans vagn vid vagndelen i bussen. Vid de uppfällbarastolarna stolarna (där egentligen ägande av barnvagnarna eller folk med rulatorer ska sitta) hade en man i 50års åldern satt sig. Utan varken barnvagn eller rulator. Han satt alltså precis över Felicia, nära! Eftersom han inte gjorde någon ansats att resa sig för att ge mig plats vid barnvagnen satte jag mig vid fyrsitsarna ene bit ifrån. Bussen kör iväg och då börjar mannen hosta. Äcklig slemhosta. Tror ni han höll för armen? NEJ! Djup jävla hosta rakt på Flisan. Nyser, håller inte för armen. Hostar igen, ännu mer. "MEN FÖR I HELVETE" sa jag högt och reste mig, "Du kan väl inte hosta på henne, tänk för fan!" fortsatte jag irriterat. Jag lyfte upp henne ur vagnen och så fick hon sitta i mitt knä. Mannen bara stirrade. (Det var ingen fullgubbe eller så, utan han såg ut som vem som helst) Jag vettefan vad som hände i mig där, jag är inte den som svär åt folk. Men jag blev så JÄVLA arg. Bebisar kan dö av infektioner och det är inte alls bra för dom att få massa baciller på sig. Självklart fattar jag att det finns baciller överallt och att man inte kan förbjuda folk från att hosta. men man behöver INTE hosta PÅ en BEBIS. Jävla jävla jävla idiot. Jag ville verkligen sparka honom hårt.


Bra dag!

Trots den jobbigaste natten hittills blev denna dag riktigt bra. Egentligen skulle jag lunchat på stan med en vän men jag fick ställa in för jag var så förbannat trött. Dock gick det inte att sova Erling kom till huset och jag hade lagat mat, blev riktigt gott. Vi kollade på Cornelis och sedan drog han hem till sig. Jag kände inte för att vara ensam så jag drog iväg ett sms till Max och frågade vad han gjorde. "Kom till John" skrev han så jag lade Flisan i vagnen och gick dit. Där fanns även Jakob, Anton och John såklart då. Vi hade trevligt och jag stannade tills Flisan började galltjuta. En bra dag helt enkelt! Nu börjar föregående natt göra sig påmind i mitt huvud. Har spränghuvudvärk och bedjar till min dotter att hon ska sova lite inatt.

Bjuder här på en bild med Flisan och hennes far.

Jeg og Bestemae



Jag och Bestemalen är glada att våren är här så vi tog årets första vårbild i Lördags. Har kommit fram till att börja ge denna blogg fler bilder. Jag älskar när bloggar har bilder, så vi startar med det! Jag fotar ju ofta blommor och träd och sådant så det ska jag lägga ut mycket. Jag skoja, hehe!

Hus

Denna vecka är mamma, pappa, Petter och Anna i Spanien. De åkte i morse. Det innebär att huset står tomt och det är ju perfekt för mig som hatar mina grannar. Jag tog med väska och bebis och flyttade in imorse. Här ska vi nu bo en vecka tills de kommer tillbaka. Nu kan jag gå runt och låtsas att jag bor här själv, att jag är en rik mamma som minsann byggt denna hus själv, ni vet, det som Flisan krävde.

Idag har jag inte gått utanför dörren trots fint väder. Har legat på soffan och kollat på tv, haft Flisans farmor på besök och bara ätit kexchoklad. Bra mat! "Passa på nu och ät couscous och sånt som du aldrig har hemma hos dig" sa mamma som vet att jag bara äter pasta med köttbullar och ibland falukorv i vanliga fall. Får se hur det blir med den saken.

Nej nu blir det inget längre inlägg. Hej!

Samtal

Tjyvlyssnade på ett telefonsamtal mellan Anna Morris och Petter Kroon. Hörde bara vad Petter sa dock.

Petter - Du var väldigt söt idag Anna!
Anna säger något
Petter - Fast du såg ut som Peps Persson bakifrån
Anna säger något
Petter - Men du gjorde ju det!
Anna säger något
Petter - Men bli inte sur nu, du vet att jag tycker du är fin jämt!
Anna säger något
Petter - Peps är visst snygg!

HAHAHAHA!

Familjerätten

Idag var det dags för att besöka familjerätten. Jag har bävat inför det besöket länge, just för att det låter så läskigt. Jag hade sett framför mig en stor rättegångssal, en sträng domare med en sådan där vit peruk som de hade förr i tiden, poliser och vapen. Så var det inte. Det var en trevlig kvinna och ett litet rum. Allt gick bra och nu i efterhand blir jag full i skratt när jag tänker på konversationen som utspelades vid faderskapsfrågorna.
Familjerättskvinnan: Hur länge har ni varit ihop?
Vi (glatt): Vi har aldrig varit tillsammans
Familjerättskvinnan: Hur länge har ni känt varandra?
Vi (glatt): Nio månader!
HAHAHA! Perfekta familjen här alltså. Nej men nu är allt påskrivet och vi har gemensam vårdnad om henne, det känns mycket bra. När man bestämmer sig för att behålla ett barn med någon man inte känner så bra finns det ju faktiskt en stor risk att denna personen inte kommer finnas till för barnet. Det är ju en konstigt situation att helt
plötsligt skaffa barn med någon man precis träffats, det kan bli bråk om vårdnad, umgänge och allt sådant. Men allt sådant har vi sluppit tack och lov! Jag är så otroligt tacksam att Erling flyttade hit för henne och glad att Felicia har sin pappa till 100%! Det två klickade verkligen från första början!

Jag måste ändå säga att det där med faderskapserkännande/utredningar är allt bra konstiga. Bara för att vi inte lever ihop var jag tvungen att svara på om jag hade haft sex med någon annan under tiden hon blev till. Hade vi sagt att vi var tillsammans hade jag inte fått den frågan. Sedan berättade kvinnan att man aldrig kan tvinga någon till ett DNA-test så det är hur enkelt för en pappa som inte vill vara pappa att säga "Nej, jag är inte pappan" och sedan försvinna ur ungens liv utan några som helst åtaganden. Sjukt system.

Det var allt för mig ikväll. Trevlig fredagsnatt!
Bjuder på en underbar bild, tagen av Lejon.
Mariaerikssonphoto.com


Fredagsmys

När jag jobbade som lärare i Stockholm hade jag en underbart elev som alltid ville spela reklamlåten "Nu är det dags för fredagsmys" Eftersom jag var en snäll lärare lät jag honom göra det, inte alltid men ganska ofta. Dessa många tillfällen har resulterat i att jag varje dag har denna låt på huvudet. Exakt varje dag. Jag sjunger den kanske 10 gånger under ett dygn. Nu har Flisan börjat känna igen den och börjar le varje gång den når hennes öron. Känner dum varje gång, stackarn måste ju tro att det är dags för fredagsmys en vanlig sketen onsdagkväll eller en söndagsnatt. Måste skärpa mig där.

Vidare undrar jag varför jag alltid kollar på Malou efter 10. Jag avskyr ju det. Ändå så finner jag mig själv alltid sittades och kolla på det. I morse kollade jag till och med på klockan och tänkte "Snart börjar det" och satte på tvn. Mycket märkligt, för jag HATAR verkligen programmet, rakt igenom.

Idag ska jag och Bestemalen ses. Hon är lite jobbig nuförtiden för hon pratar bara om The Moniker, han som var med i melodifestivalen. Hon tycker att han är skitsnygg och vill gifta sig med honom. Då frågar jag henne om hon inte skulle gifta sig med Fredrik Ljungberg. "Månggifte" svarar min vän då. Bestemalen tycker väldigt mycket om Flisan och Flisan tycker om Bestemalen. Det värmer i mitt hjärta.

Hej så länge

Lite onsdag sådär

Idag på stan träffade jag Cilla, samtidigt som jag pratade med Bestemalen i handsfree. Jag gav den ena luren till Cilla och så pratade vi alla tre. Det jag och Cilla inte gjorde var att stå mot varandra utan vi stod bredvid varandra och kollade rakt fram. Så pratade vi och Mmm:ade samtidigt om Bestemalen sa något. Några tjejer gick förbi och en av de frågade sina kompisar "Alltså vadfan gör dom?" Då insåg vi hur fult det måste sett ut så vi lade på och kollade på kläder tillsammans. Jag har så jävla lite kläder just nu. Jag byter mellan tre plagg och till det har jag sandaler, haha. Gravidkläderna är för stora och mina kläder innan graviditeten kommer jag nog inte i än på några månader. Samtidigt känns det onödigt att köpa nya kläder när jag vet att jag går ner i vikt. Jag har gått ner 20 kg sen förlossnigen, utan att ha gjort någonting alls, det har bara runnit av helt enkelt. Det är ganska mycket kvar eftersom jag steg jättemycket i vikt men klädproblemet kvarstår. Jag försökte mig på att klippa sönder Petters kläder så att det skulle bli lite mer amningsvänliga men det blev ytterst fult.  Nej fan, det finns viktigare saker att tänka på men det är inte ofta jag går och funderar på kläder, så döm mig inte för ytligt skrivande. Oj vad jag pladdrar. En sak till, jag har STORSTÄDAT idag. Förut låg det bajs och kiss över hela lägenheten, jag använder ju inte blöja på Felicia. Tycker att blöjor är fel. Nej där skoja jag allt, men alla papper, kuddar, kartonger, filtar, godispapper, bebiskläder och hårspännen är uppplockade och det tog tre timmar. Nu blir det fram med tutten till min lilla filur som är friskare idag! Hej!

Allt gick snett

Ikväll har vi varit hos Flisans pappa en stund. Vi kom hem för en timma sedan och sen dess har allt gått snett. Först när vi kom innanför dörren gick jag in på toan och skulle snyta mig. Jag hade Flisan på axeln och självklart spottar hon ut nappen i toaletten. "Du får skylla dig själv" sa jag och stoppa in nappen igen. Nej, det gjorde jag såklart inte. Sen skulle jag värma vatten. Efter en kvart började det lukta bränt i hela lägenheten. Går dit, nehe vattnet var inte varmt utan jag hade satt på fel platta. Värmde helvetesvattnet i micron istället, men för länge så det skvimpar över mjölk i hela skitmicron. Samtidigt börjar Flisan gallskrika och grannarna sätter på hög musik. Tog 10 djupa andetag, går och ammar. Efter några minuter hörs ett brak från hallen och jag var säker på att en inbrottstjyv har ramlat ur städskåpet. Jag är så säker att jag accepterade att vår sista stund är kommen. FYFAN vad rädd jag blev. Inbrottstjyven visade sig vara en hink, en boll och en stol som ramlat ut. Vi överlevde alltså.

Ja oja vilken jobbig timma. Men nu ligger min hängiga lilla bebis helt utslagen i min famn och andas tungt. Hatar verkligen att hon är förskylld. Det borde vara förbjudet för bebisar att vara det. Nu säger jag godnatt för denna kväll - GODNATT!


Inställda planer

Flisan är förskyld och jag är livrädd. Jag nästan skäms över mig själv så hispig jag är över den där lilla bebisen. Detta innebar alltså att dagens och morgondagens planer blev inställda. Vi får helt enkelt stanna inne och pilla oss i naveln. Eller bara jag, för Flisan vet inte vad en navel är, hehe. 

Jag hänger inte med i vad som händer och sker i världen. Håller mig inte längre a'jour liksom.  Jag sätter på nyheterna. Jag hör något om Japan sen ett "AAAAAAA" sedan hör jag något om nya regler sen en prutt och blöjan ska bytas. Är det så att någon livviktig regel införs nu och den är oförlåtligt obrytbar, då måste jag få förståelse för att jag inte har möjlighet att följa nyhetssändingarna. Och Flisan måste också få förståelse. För hon förstår inte nyheterna, hehe.

Nu kanske det verkar som jag sitter och hånar min dotter, för att hon inte kan pilla i naveln och förstå nyheterna. Så är verkligen inte fallet. Jag tycker att hon är smartast i världen. Hon vet precis hur hon ska överlista mig, dygnet runt. Orsaken till mina "hehe" är alltså bara för att jag ska få känna mig lite smartare än henne nångång. Metoden "Sänka andra så du själv får känna dig bättre" Så spelar vi, hehe!

Ni minns när jag var höggravid och tappade ut en fruktskål och vägrade ta upp glaset och frukten?, (mina föräldrar fick göra det när jag låg på bb) igår hände en till sådan grej. Jag och Flisan var på Ica och handlade grillad kyckling. En grillad kyckling som låg i en såndär kycklingpåse, igentejpad - USELT. När den var betald så tappade jag ut kycklingen på golvet. Det blev mycket kladdigt på jävelgolvet av kycklingklet och en liten bit ramlade av och åkte iväg några decimeter. "JAG TÄNKER FAN INTE BE NÅGON TORKA UPP, JAG VÄGRAR" skrek något i mig. Så jag tog kycklingen (inte biten som åkt iväg) stoppade ner den i påsen och joggade därifrån. Kände mig som en snattare men egentligen var det ju tvärtom, jag hade ju lämnat kvar lite av det jag köpt. Vilka tejpar igen kycklingpåsarna på Ica tybble? Ni får dagens gift av mig!

Nu ska jag hälla i näsdroppar i min dotters minimala näsborrar. Hej!

Lite kärlek

Sitter här i soffan med min älskade lilla Felicia i famnen. Vi pussas och sjunger. Älskar varandra. Jag mår så bra när hon ser på mig, när hon slutar skrika när jag tar henne i min famn. Jag blir varm när jag märker att hon känner igen min röst. Min älskade lilla flicka vet att jag är hennes mamma. Jag är så stolt och lycklig över henne. Tänk att just hon kom till mig, Felicia Rosa vilde. Min stora kärlek. Min dotter.


Myskväll

Sover hos mina föräldrars hus ikväll och har myskväll med lillebror och Anna Morris. Mamma och pappa är ute på stan och slirar.  Flisan är hos några kompisar i Skåne över helgen, tror hon kommer tillbaka imorgon. Det var inte sant, hon ligger här hos mig och ser chockad och lite arg ut. Nu blir det ett sådant där svammel inlägg igen, där jag känner att fingrarna bara kommer skriva massa blaj. Såatteeeeh, vi ska se film, jag bestämde en svensk film. Ibland känns det som att det bara är jag i hela världen som älskar svensk film. Finns det någon mer? Let me know. Petter har gjort tacos och Anna har köpt godis. Jag behöver inte göra något alls jag.

Godkväll!

Samtal

Samtal mellan mig och Bestemalen, och lite Flisan.

Bestemalen - Du, jag kom på en sjukt rolig grej! Kan inte du gå hem med en kille från krogen och inte säga att du ammar. Sen när ni ligger så tar du kort på hans min när han märker att det börjar rinna mjölk.
Jag - Men du! Det tänker jag inte göra, haha!
Bestemalen - Jag har en annan idé också. Du kan gå fram till någon på krogen med raggningsrepliken "Vill du bli ammad?" HAHAHA!
Flisan - AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Jag - Nej, det tänker jag inte göra heller.
Bestemalen - Ska du bli såndär tråkig jävel nu när du blivit mamma?
Jag - Nej, men sen när är det KUL att fråga om man ska amma folk?
Bestemalen - Okej, vi säger såhär. Om du går fram till någon på krogen i sommar och frågar om den vill bli ammad, så får du tusen jävla spänn av mig!
Flisan - AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Jag - Okej, handshake. Tusen spänn!

Så, ja. Någon gång i sommar tänkte jag gå ut på krogen första gången sen Flis kom. Då ska jag alltså fråga någon om den vill bli ammad. Det känns ju väldigt normalt. Men vad gör man inte för tusen jävla spänn? Ska också fundera över min vänskap med Bestemalen, kanske är den inte sund?


Hjärnan försvann med mjölken

Så glömsk som jag är skulle det inte förvåna mig om jag snart glömmer att lägga i Flisan i vagnen när vi ska gå ut och gå. Allt försvinner ur mitt huvud. Saker, ord, viktiga tider ALLT! Vi var på middag hos Flisans farfar ikväll och halvvägs hem så minns jag (kors i taket) att jag glömt nappflaskan. Ringer Erling och ber honom åka och köpa en ny. När jag är hemma minns jag (återigen kors i taket) att jag också glömt amningsnappen. Var bara att be Flisans snälla farfar att åka hit med den.

En annan grej som jag märkt är att jag är så fruktansvärt rädd att hon ska dö. Det har smugit sig på den sista veckan och jag vet inte vad det är. När jag väl sover så vaknar jag varje kvart med en skräckkänsla och måste kolla länge om hon andas. Det låter ju nästan tragiskt komsiskt, det hör jag ju. Felicia är helt frisk och har inte haft några problem med något alls, varför skulle hon dö? Det har faktiskt gått så långt att min överlevnadstanke är "Om hon dör så dör jag också" för jag kan inte ens tänka tanken att leva utan henne. Jag berättade om min rädsla på Bvc och hon sa att de allra flesta nyblivna mammor har dessa skräckkänslor och att de brukar försvinna eller bli lite mildare efter några månader. Kändes lite skönt att höra att det var normalt och inget konstigt att känna såhär.

Kanske kommer hjärnans funktioner också tillbaka om några månader, det hoppas jag på! För att glömma tandborstning, äta, bebissaker och alla tider, det håller inte i längden. Skärpning på mig!


Lite bilder


Om man har en morsa som skrattar nästan lite för mycket, är det väl inte så konstigt att man börjar le ioch skratta nästan lite för tidigt?


Förvånad dotter med svarta kaninöron och trött mamma som försöker se pigg och taggad ut.

Godnatt denna tisdagskväll. Jag håller alla mina tummar och tår för att det ska bli lite sömn inatt. Yes, gonatt!

En grej till! För att ni inte ska tro att jag är helt från vettet så får jag tala om att jag inte satt på Flisan kaninöron. Det är mina örhängen ni ser på bilden.

Äckligt

Jag har inte sovit och inte storstädat. De två nödvändigaste sakerna gick alltså bort, suck. Jag har däremot ätit och efter det skulle jag borsta tänderna - något som jag ofta glömmer sedan Flisan föddes. Under tandborstningen skedde en mindre rolig insident för mig.  Jag borstade med hudkräm. (Observera ordvitsen, insiDENT - tänder, hohoho) Det var en fruktansvärd upplevelse och jag spottade och fräste i flera minuter. BLÄ! Nu frågar jag mig själv om orsaken till detta. Var det så länge sen jag borstade tänderna att jag glömt hur tandkrämstuben ser ut? Eller, är jag så trött att jag glömt hur tandkrämstuben ser ut? Får väl ursäkta lite med att både tandkrämen och hudlotionen kommer från apoteket och har ett likadant apoteksmärke på sig. I alla fall, äcklig grej som jag hoppas ni slipper vara med om i era liv.

Snart ska jag springa iväg och hämta bebisen. Get my baby, liksom. Bra grej!

Sånger

Felicia har några stycken favoritsånger. Detta måste jag gå och sjunga mest hela dagarna:

1 - Felicia kycklig, mästare i cykling. Felicia kyckling, hon vet vad hon gör. Felicia kyckling mästare i cykling, hon vet vad hon gör när hon är ute och kör.

2 - Felicia drottning, mästare i brottning. Felicia drottning. Hon fajtas och kör. Felicia drottning, mästare i brottning, hon vet vad hon gör när hon fajtas och kör.

3 - HEJA FLISAN HEJA FLISAN HEJA FLISAN HEJA FLISAN

4 - Nu ska du höra nånting som jag vill tala om, jag såg en sötnos nu så det var Flisan som kom. Mammas lilla Flisa mammas lilla Flisa. Henne tycker jag så väldigt mycket om.

5 - Jag haver slösat bort mitt enda liv, på snus och kvinnfolk och travet. Och spriten har jag jag haft som tidsfördriv och ont i skallen fick jag av'et. Jag tror jag lämnar bort min arma själ till pastor Ström i kapellet. Och om han sköter om den riktigt väl, så får han gumman min istället.

Och innan hon ska sova måste jag sjunga "Vad det är bra att jag har dig" från Nils Karlsson pyssling. Byter jag sång blir det "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" Hon är rolii!

Måndag

Hello hello. Flisan är ute och springer med sin pappa och jag sitter i lägenheten och borde storstäda. Och äta. Borde sova också men min kropp gillar inte dagssömn dumt nog. Det vore verkligen praktiskt att kunna sova på dagarna när man inte får sova på nätterna.

Jag kom på en ny grej som jag ska ha på bloggen. Jag har extremt många roliga klipp från videoband som min pappa filmade på 90talet. När Petter drunknar har ni kanske sett tillexemper? Det finns otroligt mycket. Kruxet är bara att det inte längre verkar funka att lägga in youtubeklipp här... funktionen har försvunnit. Kan i och för sig länka till klippet, men där försvinner lite av charmen. Jaja, ska lösa det på något vis, för det kan bli riktigt kul!

Apåråpå youtube så kom jag och tänka på en rolig grej som hände för några år sedan. vi kanske var 17 år. Bestemalen och jag satt och skrattade åt att det fanns en porrsajt som hette youporn. Vi skrattade för att det lät så likt youtube, kanske inte så kul egentligen. I alla fall så bestämde vi att vi skulle börja säga youporn istället för youtube, för oss själva alltså, inte inför andra. Det glömde dock Bestemalen bort någon vecka senare när vi satt och åt med mina föräldrar. Vi pratade om roliga videoklipp och kom in på något som jag hade spelat in. Bestemalen säger "Var det det du lagt in på youporn?" Det blev helt tyst och mamma frågade vad det var Bestemalen snackade om. Vi förklarade våran interngrej, att Bestemalen såklart menat youtube. Senare på kvällen pratade mamma med mig att jag inte fick lägga in klipp på konstiga sidor. HAHA!

Nej fan. Storstädning behövs alltså! Såhär kan det inte se ut!


Dålig i år

Jag har varit dålig idag. Första april-dålig alltså. Ingen jävel har gått på mina lur och själv har jag gått på många. Jag som till och med satt och skrev ned vad jag skulle lura folk igår, jag borde igenom några i alla fall. Så vad beror detta nu på? Sömnbrist möjligen. Eller så har jag blivit sämst helt enkelt. En dum och dålig dag detta, och nu sitter jag och har ont i hjärtat av att vara ifrån Felicia ett par timmar. Hon kommer igen om 20 minuter och då kanske livet blir känns bra igen.

Btw, skicka era nummer till mig! Har tappat alles!

Dålig bloggvecka detta har varit, nästa blir bättre! I och för sig är det ju bara fredag, tänkte att det var söndag av någon konstig anledning. Jaja, blir bättre nästa vecka i alla fall! Hej!