Förlåt men

Nakeddays tar en paus

Foto: Maria Erikssson


Foto: Maria Eriksson


Ombytta roller

Alla i min familj är ute och festar idag. Utom jag. Därför har jag den jobbiga rollen - den orolige.

Samtal med mamma:
Jag - Men ska du åka med pappa hem sen?
Mamma - Jag vet inte, vi kanske inte åker hem samtidigt
Jag - Men jag kan ringa pappa och säga att han ska hämta dig sen
Mamma - Mmmm, men vi ska ju ut nu!
Jag - VART?

Samtal med pappa
Jag - Ska du hämta mamma sen?
Pappa - Ja kanske det
Jag - Men har ni inte bestämt det?
Pappa - Johanna, vad är det med dig?
Jag - Jag försöker bara vara snäll!

Ombytta roller. Yes. Om två timmar ska jag i alla fall hämta Petter, från hans fest. Jag vettetusan vad som flugit i mig ikväll men jag tänker att det kommer hända mycket hemska saker med mina familjemedlemmar om jag inte håller koll. Konstigt.

Favorit i repris. Vad man trodde när man var liten.

Jag trodde att låten "Under ytan" av Unu Svenningsson handlade om människor som drunknat.


Petter trodde att man blev Bamse när man bajsat på sig, för då fick man ju en liten svans...


Bestemalen trodde att hennes föräldrar hade skapat världen.


Jag trodde att Cecilia var från England i två år. För hon pratade alltid "Engelska" med de andra tjejerna på dagiset. De inte ville att jag skulle vara med.


Jag trodde att jag hade en snopp som skulle växa ut när jag blev 7 år. Det sa Bestemalen till mig. För hon trodde också det.


Jag trodde att man sjöng "Vacker är han Stig Göran" Istället för "Vacker är han stilig är han" I den där låten "Upp för källarbacken har jag en vän"


Bestemalen trodde att sprite var sprit tills hon var 12. Hon var mallig när hon drack det. Hon tyckte hon var cool.


Petter trodde att kungen bodde i Nikolaikyrkan


Vad jag lärt mig denna vecka

- Stockholmare ALDRIG stannar för rött ljus. Passar mig perfekt.

- Mimmi Wallbom hatar folk som inte säger tack.

- Man ska inte ta med sig ALLA sina kläder till Örebro när man inte flyttat din än

- Återigen. Mimmi Wallbom HATAR verkligen folk som inte säger tack. Viktigt att poängtera.

- Man ska aldrig låta en påse klistras mot en vit tapet när man är inneboende. Det färgar av sig och den man bor hos blir arg som satan.


Så det har jag lärt mig.
Inget mer!

Maria Montazami

Imorse påväg till jobbet såg jag Maria Montazami. "Jaha, där är hon, så trevligt" tänkte jag. Sen såg jag att det inte var hon. Och vad i helvete förresten. Vad skulle Maria Montazami göra på ett pendeltåg mot Märsta, klockan sju på morgonen?

Dumt av mig där


Den sämste

Blev helt till mig när jag kom på att "Gubben Noak" och "Björnen sover" har samma melodi. "Grattis" sa eleverna och tyckte att jag var sämst. Kanske är jag det.

1 - 0 till Petter

Jag och Petter diskuterar hans examen. Han går ut nian på fredag och "Bryr sig inte" Jag är upprörd. Jag ansåg på min grundskoleavslutning att det var mycket stort. Jag säger till Petter att "Du kan väl i alla fall ha på dig något annat än de trashkläder du har nu för tiden" Då skickar Petter en bild på hur jag såg ut i håret när jag slutade nian och skriver "Jag kommer i alla fall vara snyggare än vad du var, ditt får"


Jag förlorade där. Jag var ful i nian. Fårkrull är ingen underdrift.
Och ett snyggt sugmärke fanns på plats.

(Jag tog mig friheten att kluddra över min ansikte i paint, för annars hade ni dött)

Kär i Tove

Jag och Tove åt middag i Gamla stan. Vi samtalade om ditten och datten. Uppdaterade varandra om vad vi gjort sen sist. Sådant man gör. Vi halkade in på lite seriösare ämnen och jag började en mening med "Du Tove, du kommer nog tycka att jag är knäpp nu, jag har inte berättat det här för så många" Sen berättade jag det jag skulle. Efter jag hade berättat andades Tove ut och började skratta. Jag blev lite häpen. Lite stött. Vad var det roliga? Vad nu liksom? Tove kipade efter andan och nästan skrek "JAG TRODDE ATT DU SKULLE SÄGA ATT DU VAR KÄR I MIG" Tydligen hade jag sett mycket allvarlig och högtidig ut. Tove hade i sitt lilla huvud tänkt "Oh herregud, vad ska jag säga nu?"

Kanske inte kul för er. Men kul för mig. Och Tove. Hon är knasig hon.

En hemsk kväll

Igår hände det något mycket obehagligt. Usch, jag ryser när jag tänker på det. Jag och Malin hade varit ute och haft en rolig kväll. Omrking klockan halv fyra började vi dra oss hem. Vi åkte tunnelbanan till Slussen och vid uppgången till Södermalmstorg möter vi ett gäng killar, de var ca 4 stycken. En av dom tar Malin på rumpan och en annan ställer sig ca en halv meter ifrån mig och säger något. Jag försöker gå förbi men då händer det. Han slår mig med båda knytnävarna, på mina bröst. Stenhårt. Det var inte så att han försökte ta mig på brösten utan han verkligen slog. Jag fick så ont och blev så fruktansvärt rädd att jag börjar gråta. Malin skriker i panik "Vad fan gör du" och försöker få bort mig som står helt still. Malin tar upp mobilen och ska ringa polisen, då springer dom iväg. Några som sett vad som hände kommer fram och tröstar och säger att de kan ställa upp som vittnen om polisen får tag på dom. Vi har gjort en anmälan och tagit kort på mina blåmärken, så nu får vi se vad som händer.
Idag känner jag mig skitledsen och har jätteont. Jävla idioter.

Lite kul, i alla fall

Har skrattat lite åt tanken på att man, första dagen på sitt nya jobb skulle säga:
"Men om jag dör då? Fixar ni ersättare då, eller är det något jag ska ordna?"

Tänder och hissar, blir min död. I alla fall sömn.

Kan någon tala om för mig varför jag är så fruktansvärt trött? Det här är nästa på skämt. Har sovit sen klockan 16 och är fortfarande som ett levande lik. Om jag gräver lite djupare i min fråga om min trötthet, så har jag faktiskt haft lite av en en traumatiskmisärdag. Det var egentligen inga stora händelser, men det gav mig hjärtklapping utan dess like.


1 En elev har en lös tand. Alla skriker att jag måste dra ut den. Jag fryser till is och stammar fram att jag är livrädd för blod. När eleven tappat tanden och lektionen är slut är tanden försvunnen. Den ligger någonstans i klassrummet. Jag ville skjutas där och då.

2 Efter tanddramat fastnar jag i personalhissen (som jag ENDAST åkte för min hjärtklapping som inte släppt efter den försvunna tanden) Jag skriker och gormar, trycker på larmknappen och funderar på att ringa 112. Jag ska inte överdriva och säga att jag satt där länge, det tog nog bara en kvart innan hissjäveln startade. Men FYFAN. Jag skrev TYP ner mina begravningssånger och mitt testamente.


Mat? Ja!


Spydde igen

Anledning: Jag hittar en till bild. Börjar nu bli orolig. Hon tänder på djur. Hon gör det. Jävla Bestemalen.








Idag spydde jag

Anledning: Har ni sett någon vidrigare hund? Och min så kallade bestevän, har pussat den... Här har man trott att hon är ren och fri från sjukdomar. Men skulle man slå upp Rabies i ordlexikon, så skulle den här bilden vara beskrivningen. Kära jävla nån!



Petter, jordens skönaste kille

"Idag tänkte jag på att du är en bra syrra Johanna. Sen kollade jag in i ditt rum och blev sur för att du inte bodde där längre, då hatade jag dig. Sen kom jag på att jag kunde ställa in alla mina saker jag inte vill ha, i ditt rum. Då tyckte jag om dig igen. Sen när jag ställde in mina saker, så hittade jag min försvunna tröja under din säng, som du sagt att du ALDRIG lånat. Då funderade jag på att kräva ett syskonavslut"



Icke bra

Idag är det fanimej ingen bra dag. En dålig. Lika dålig som den här låten, som jag ofrivilligt har på hjärnan.
Lyssna inte.

Den oplanerade

När jag blev äldre insåg jag att jag inte var ett planerat barn. Jag frågade mina föräldrar och de svarade "Du var ett mycket välkommet barn" "Jaha" tänkte jag. När jag blev ännu äldre insåg jag att "vara ett välkommet barn" inte var samma sak som ett planerat barn, och tog upp saken igen. Denna gång med mamma. Hon skrattade lite och sa "Du var ett mycket glädjande besked Johanna" "Jaha, det var ju bra" tänkte jag och började istället forska i när mina föräldrar träffats. Tre månader innan jag blev till, blev svaret av forskningen.

Jag tycker det är lite festligt. Att jag kom där och förstörde de nykära månaderna, trots att jag enligt mamma var ett "Mycket glädjande besked" Ibland brukar jag reta henne när hon ringer, genom att svara i telefonen "Den oplanerade" Efter att jag nu svarat så ca 200 ggr, tycker hon inte att det är så kul längre. Hon suckar alltid och säger typ "Inte nu igen" eller "Men snälla Johanna" Jag tror att det hon egentligen menar med dessa suckanden är "I curse the day you were born" Vad tror ni?

Det är kul att retas med mamma.


Såhär såg jag ut när jag föddes


Det kryllade

Igår tjoffade det förbi massa kändisar. Först Tobbe, Evas brorsa i Eva och Adam. Två timmar senare, Gaybloggaren. En timma efter det, Berts mamma. Lustigt nog nynnade jag på "Three is a magic number" vid dessa tre tillfällen. Kanske kändisar lockas av den? Eller kanske inte. För jag testade idag igen, och då kom bara en hundjävel.

 


Inneboende

Det verkar vara folk som tror att jag bor ensam i en trea på Söder. Att jag helt ärligt betalar 4 tusen för en lägenhet på Bondegatan. Ja, lycka vore väl det. Men så är inte fallet. Jag är alltså inneboende. Kanske inte det mest lyxiga och fabulösa. Men vem har sagt att jag är lyxig och fabulös?

I alla fall. Att vara inneboende i denna lägenhet är lite speciellt. Damen jag bor hos är skön. Hon brukar fråga om hon får prova, låna och till och med köpa mina kläder. Hon brukar hamra i elementet på nätterna för att hon blir arg på grannen. Hon säger ALLTID "Vem är det?" när hon svarar i telefon. Jag skrattar varje gång.

Hon har blivit lite som en mormor för mig. På gott och ont. En gång blev vi arga på varandra. Men det tar vi en annan gång. Det handlade i alla fall om en dammsugare.