Förra årets Halloween. Cilla var katt, jag var tandtroll och Bestemalen var spöke


Jag och Cilla

Cilla og jeg


Bestemalen

Halloween

Jag och Frida har gått "buss eller godis" i Rimforsa hela dagen. Vi fick inget godis, så då blev det en massa bus. Vi brände ner ett hus, vi hällde jordgubbssylt i två brevlådar, vi stal en bil och vi hällde ut 5 kg couscous på folks verandor, med mera.

Detta är inte sant


Vad som däremot är sant är att jag har färgat håret. Nu är det mörkt brunt och ja, jag gillar det nog. Som vanligt tar det några dagar att vänja sig men jag tror jag kommer trivas. Från ultra blond till super mörk. Inga små ändringar där inte!

Ikväll ska vi kolla på skräckfilmer på 6:an. Vi har varken råd eller päls för att hyra en skräckis. Med päls menar jag att det är alldeles för kallt för att gå ner till Statoil för att hyra film. Hoppas de filmer 6:an visar är läskiga nog för denna kväll.

TJAO


En Bob som Bagge

Eddie, Max, Jakob och några fler tycker att jag är sjukt likt Anders Bagge. Jag sitter förtillfället och kollar på Anders Bagge, i idol. Jag håller faktiskt inte med. Visst, han ser väl charmig ut... eller nåt... Men inte ser vi väl lika ut?

 <--- Johanna?
<---- Anders?


Kanske?

Roligt

I natt ringde Eddie och var fuller. Jag åkte och mötte honom och när vi cyklade hem sa han "Nu är den Eddien full" Jag dog av skratt.


Min finaste Malin

Det är med blandade känslor jag ser fram emot att träffa min älskade Bestemalen nästa helg. Hon lämnar Australien pga ett dödsfall i familjen och stannar här i en månad innan hon åker tillbaka. Jag vill ju inget hellre än att träffa henne, men det är så fruktansvärt sorligt att de ska vara under dessa omständigheter. Stackars min älskade vän <3


Älskar dig


En konstig bild i huvudet

Eddie är på grabbkväll. Det låter sjukt kul. Ni vet när man får en bild av något man tänker på i huvudet? Typ om någon säger "jag är kissnödig" så tänker man på en toalett. Eller om man ser en korv, tänker man på ett bröd.
NI VET! I alla fall, när jag tänker på grabbkväll tänker jag att de häller öl på varandra och har snoppmätartävlingar. Jag får inte bort bilden. Jag kan inte hjälpa det.

Nu har jag gjort mig i ordning för kvällen. Jag ska träffa Rakel spektakel. Vi ska hälla te på varandra och mäta bröstvårtorna. HAHA NÄ, men erkänn att ni fick den bilden i huvudet! Tssss






Snälla, tro på varandras drömmar.

Jag har så många drömmar. Vissa som kan bli verkliga och andra som är nästintill omöjliga att slå in. Men i alla fall, det är drömmar. Jag strävar och jobbar hårt för att drömmarna ska slå in, jag har en bra plan, jag har tänkt till och svävar inte på några onåbara moln. På den punkten är jag stolt över mig själv, att jag vill något så otroligt mycket. Men just då, när jag vill något så mycket, känns det som en kniv i ryggen när man får höra från någon som står en nära "Ja det är ju bara onödigt att du ska tro att det kommer fungera, då blir du bara besviken sen när du misslyckas" En kniv i ryggen.

Sen finns det de som tror på en. Som tror att man kan lyckas med det man drömmer om. Som Eddie till exempel. Han tror på mig och det läker de knivsåren man får ifrån drömkrossande repliker. Och jag, jag tror så fruktansvärt mycket på honom. Han är den mest begåvade människan jag känner. De ord och meningar han skriver i sina låtar är så levande och igenkännande. Vi tror på varandra. Det känns fint.

Jag tycker att det är viktigt att man tror på varandra. Jag menar inte att man ska höja upp varandra till skyarna, det är inte det de handlar om. Det kan handla om en svaghet, en dålig dag, en vilja att lyckas med något - vad som helst. Allt känns så otroligt mycket lättare när man vet att den personen man älskar tror på, och vill att man ska bli starkare, få en bättre morgondag eller lyckas med det man så länge velat.

Jag skriver detta för att idag har jag fått en riktig kniv i ryggen av en person som öppenbarligen inte har förmågan att tro på andra. Har ni den förmågan mina vänner, använd den! Tro på era vänner, pojk/flickvänner och familjemedlemmar. Gör det. Gör det!


Kort nu

Min grattisfylla har lagt sig och även jag, i sängen. Är trött. Jag skriver jag imorgon, s
bjuder jag på en rolig bild som jag suttit och småskrattat lite åt i några minuter. Ät inte torkat snor.


Superfittan och Carde


Max syrra och min brorsa

Igår natt pratade jag med min Lillebror i telefon. Han har börjat umgås med Mimmi Wallbom och berättade att en av grejerna de gjort tillsammans var att läsa igenom min blogg, från början till slut. Roligt val av aktivitet haha.
Jag frågade Petter vad han skulle göra imorgon kväll (alltså denna kväll) Jo, han och Robin skulle hänga med Mimmi och Elin. Jag tycker detta är roligt. Mamma Wallbom, nu kommer alltså den yngre generationen Kroon börja hänga hos er. På den Wallbomska ungdomsgården nummer 1!

Om några timmar ska jag och Eddie åka hem till mig. Det ska bli skönt att lämna skolan ett tag. Just nu är det helt öde. Det är så tyst att jag kan höra ända till Småland och då snackar vi 8 mil bort, inte illa!

Mer då...
- Jag funderar på att ta bort min mellan namn Maria och lägga till Rio. Det är sexigt tror jag.
- Idol detta år är inte bara dåligt utan överaskade dåligt
- Jag har blivit beroende av Liljeholmens bastu
- Jag och Max har inte övat till spelningen
- Bestemalen och jag har börjat sms:a Vet ej om det är sjukt dyrt eller gratis. Vill ej ta reda på.
- Nu ska jag basta

Pingis

Bara så att ni vet är jag sjukt upptagen. Spelar nämligen en livsviktig pingisturnering och jag har satsat två studiebidrag på att jag ska vinna dessa matcher. Två tusen i sjön om jag förlorar. Max har satsat fem studiebidrag och Eddie har satsat mig.

En bild på boben och godnatt


Imorgon vid 11 åker vi tillbaka till liljedolmen
Godnatt

Örebro

Några släng av ångestkänslor smyger sig på nu när jag är hemma. När allting är sig likt och alla mönster vägrar att ändra riktning. Blev lite lycklig när jag såg att bussarna hade blivit lila, men lyckan lade sig snabbt när den bittra tanten säger "Ta ner fötterna från sätet, det är en ny buss ska jag be att få tala om" Nej ångest.

Strömpis igår, vet inte riktigt vad jag ska säga. Sjöng, spelade, pratade. Inget speciellt som hände förutom att jag funderade på att slå ihjäl damen vid bordet närmast scenen som under alla mina låtar satt och höll hårt för sina öron. Jag hade fri bar och det utnyttjade jag mycket väl godkänt tycker jag. Eddie, Jakob, Per, Tysken och Jens var och kollade på mig och när vi ändå är inne på musik så....

...tycker jag ni ska lyssna på Eddies nya låt. Det är en smakprov på hans skiva som kommer snart.

"Det kan verka så enkelt, det kan verka så svårt"

Den här dagen är bakis. Jag längtar tillbaka till Liljeholmen.

Ikväll!

I Örebro!

Ska snart sticka och spela på ålderdomshemmet. Kan väl inte säga att jag är vidare sugen på det men en hundring extra är det värt i alla fall.

Till skillnad från igår är jag på strålade humör idag. Jag tror jag vet varför, ikväll är det dags för spelningen jag skrivit om och jag är så fruktansvärt taggad! Låtarna sitter och klänningen som jag bestämt mig för att ha. hade blivit för stor, den ramlade av och tuttarna flashades", skulle inte vara så kul om det hände ikväll right?. Men jag har jag sytt in nu, så nu passar den!

Bobbbeliboboboben

Kom och kolla på mig!


Jobbig dag

Hopplöst hopplöst. För tillfället önskar jag mer än någonsin att jag kunde vrida tillbaka tiden, ändra på vissa saker. Då skulle vissa dagar och nätter kännas lättare. Idag är en sådan dag, som skulle kännas mycket lättare om just vissa saker inte skett.

http://www.youtube.com/watch?v=AlvAlqRvI2w

Frågan är...

Brunt hår? Frestad... men det är svårt!


Frida tyckte att denna bild såg porrig ut. Om någon mer tycker det, kan jag bara få säga att jag absolut inte hade några porriga baktankar med bilden. Bestemalen tog kort på när jag gjorde kullerbyttor i sängen och vi tyckte den här blev bra för att jag såg lurig ut.

Men det kvarstår. Brunt hår igen?

Ännu ett infall

Jag fick ett infall och övertalade Anne att hon och jag skulle spela på en liten konsert ikväll. Med regi och utstyrsel. Jag har lånat lite gubbiga kläder av Jakob och tagit bröd, korg och en glasflaska från matsalen. Det kommer bli skitkul! 35 minuter kvar tills det börjar. Befinner ni er i Örebro och har ett flygplan över, kanske ni hinner hit för att se, annars ej. HA!

Konserten är för kortkursare. Alltså. Kortkurskonsert. KKK. Tänk om vi hade haft konsert för Kulkluxklan. Det hade varit en konstig upplevelse. Eller hur?

Annars då. Max är sur på mig för jag dissade honom för korttidskonserten. Eddie ska kanske klippa sig. Jakob har inget hatt nu, för den har jag lånat. Frida ville plocka svamp med mig idag - jag vägrade. Bestemalen har inte svarat på mina mail, men jag orkar inte oroa mig för att hon dött eller blivit uppäten... har gjort det allt för mycket sedan hon åkte.

28 minuter kvar. Sitter ni på planet nu?
TJAO


Sång som sång liksom...

Sångläxor för denna vecka
1 Sång om nakna flickor
2 Sång om fulla gubbar


På fredag ska jag som kanske tidigare skrivit, ha spelning på Strömpis. Jag måste säga att jag är nöjd med sångerna hittills och jag hoppas verkligen att jag kan få till en bra show. Min påhittige pojkvän ska hjälpa mig med lite manus. Strömpis alltså, 20:30 - jag på scenen som countrybrud. Kom och se!

Ikväll ska förmodligen jag och Max spela på en kortkurskonsert. Hinner vi inte repa kör jag själv, som lite övning inför fredag. Vi kan inte komma överens om tonart, jag och Max. Svårt sådant där.

Nu ska jag gå och öva på sången om nakna flickor tillsammans med mitt komp, Anne pianisten. I den mellersta versen kommer det tre nakna flickor, då fnissar jag alltid, likt en trettonårig pöjk inne i en underklädesaffär. Jag och Anne pratade om att jag skulle klä ut mig till en Karl när vi ska framföra denna nästa vecka. Med mustasch och basker på.

TJAO!

Ingen rädd är för bobben här

En grej till! Ni vet den här sagan "Vargen och de tre små grisarna" (tror att den heter så i alla fall) I den sagan sjunger grisarna "Ingen rädd är för vargen här" Nu har jag haft "Ingen rädd är för Bobben här" i en hel vecka och ibland tar tonerna över tankarna och jag sjunger det högt. Igår kollade tre stycken bibelmänniskor, (de som går bibel) jättekonstigt på mig när jag trallade just detta. Det måste få ett slut.


Jag skulle vart sjukträdd för detta vargaskrälle

Inte någon magsjuka här inte

Efter en misstänksam kebabtallrik igår kväll trodde jag på allvar att jag skulle bli magsjuk. Jag liksom såg framför mig att jag skulle typ ligga med toalettgolvet i en vecka och må fruktansvärt. Så blev det inte. Idag sitter jag här, sedan länge vaken och pigg. Eddie, Max och Agnes sover nog fortfarande fastän vi gjorde upp igår natt att träffas 10:30 för frukostköp. Riktigt kul att Agnes är här förresten! Det är som tidigare skrivit Max tjej. Hon är inte bara en tjej, utan en sjukt härlig tjej.

Bestemalen mailar och skriver att hon ska ut och segla i tre dagar på Australiens hav. (Ja, det heter inte Australiens hav, men jag har glömt vad det heter... Indiska oceanen tror jag att det heter) Nu ska Bestemalen inte segla längre. No way. Det tycker jag är alldeles för riskabelt och det hon får acceptera att jag förbjuder henne.

Ja, nu går jag nog och väcker Eddie.
Han sover med sin lilla Teddie
Max och Agnes sover nog
Agnes kom med tåget igår, Max log
Jag vill ha frukost, men inte senap.
Det är äckligt.

TJAO!


Bestemalen

Nu när Bestemalen är borta och jag är för lat för att instalera scype, mailar vi tre mail/dag till varandra. Ibland blir jag så fruktansvärt frestad att sälja mina kläder, böcker, Eddies saker (kanske Eddie själv tillochmed), mormor, morfar och deras hus, för att kunna åka till Australien och ta hem 'na. När dagen kommer då frestelsen tar över min förnuft, då åker jag på stört. Haha fattar ni? Jag åker på stört. Planet kommer störta. Stört haha.

Nu börjar min lektion
TJAO


Ondskdag

Har onsdag något med ondska att göra? Jag tror det. I alla fall på mitt schema.

Teori (En klasskamrat utan känsla för minsta feeling förstörde mitt teoriprov genom att skrika om en bil)
Kunna alla klassiska verk (typ)
Mentorsamtal
Dirigering
Linssoppa (aldrigaldrigaldrig ska den smeten få röra min mun)

Har förövrigt inte sovit ett dugg. Kollade på "Vänner" till 03 och vaknade klockan 05 av väckarklockan som jag ställt fel. Övade sång tills klockan 06 och somnade igen vid 07. 07:30 kaffe och 08:20 lektion. 2,5 timmars sömn. Att sömn är för amatörer visste ni ju sedan innan, att jag tycker, men den här dagen kommer bli svår.

I helgen kommer Max tjej, Agnes "Pinglan" hit. Det ska bli roligt, hon är söt, härlig och rolig. Många här har sina pojk/flickvänner hemma i sin hemstad, vilket de säger är riktigt jobbigt. Så jag är glad att jag har min kille bara 20 sekunder från dörren. Ska kanske skriva en ny låt som börjar "Bara tjugo sekunder en trappa upp från min bunk, är jag där efter några steg, hos min hunk" Sjukt dåligt. HAHA!

TJAO


Bob i dagen

Det var chilicornbajse till lunch. Jag åt knäckemacka.
Jag är sinnessjukt kissnödig. Jag orkar inte ta tag i att bli onödig.
Eddie har ont i ryggen idag. Varför låter ryggskott som en ganska god maträtt?
Om man får två barn och döper dem till Trisse och Tess. Då blir det nästan Tristess.
Jag känner tristess nu.

TJAO


Namn genom tiderna

Jag har som många andra varit aktiv på olika slags hemsidor under åren. Kamrat, Jamma, Lunar och alla de där. Igår när jag inte kunde sova låg jag och försökte komma ihåg vilka smeknamn jag använt mig av under åren. Jag kom på de flesta. Varsågoda.

Kamrat:
Löpartjejen 12 (Då mitt liv kretsade kring löpning)
Jessica--wakefield (Jag lurade i små tjejer att jag var en av tvillingarna på Sweet Valley)
Bajskorvarnas farmor (Jag och Emma hade en tillsammans. När våra föräldrar fick reda på detta namn fick vi inte gå in på datorn på en månad)
AmericaGirls (Jag och Bestemalen lurade folk att vi var från Usa) kulkul...

Ett roligt tillägg till Kamrat-tiden vad att min brorsa hette "Bollbock" på sajten. Det brukar jag fortfarande skratta gott åt. Säg det för er själva - Bollbock.

Lunarstorm:
Svea_brunett (för att min kompis hette svea_blondin tror jag)
Tattiana_x (ingen aning)
BasketGirl (ingen aning. Har aldrig gillat basket)
Allaheterbob (Något skämt om att alla människor heter Bob. Detta lunar namn har jag kommit att få bära med mig in i graven, eftersom jag av många människor kallas just Bob)

Jamma:
Folkey (Mahja hette Lesley, efter Leslie kot, och då ville jag också heta något Gubbigt. Med på slutet.
BobKrylan (I ett försök att vara lustig. Alltså Bob Dylan. Jag = Kroon. Krylan. Sjukt okul.

Ja, det var väl det.
TJAO


Jag är tillbaka

Jag gillade inte min nya blogg, den hade noll,noll känsla för feeling. Och, jag strävar alltid efter att ha att göra med saker som har just det, känsla för feeling. Så nu är jag tillbaka här.

Ni som läste Nakedays förut men inte ville läsa den andra, här kommer en liten uppdatering.

Jag har börjat på Liljeholmens folkhögskola. Jag trivs för det mesta och övar mycket musik. Vissa dagar känns jobbiga och tunga, men dessa avtar mer och mer, skönt! Utöver min pojkvän, Jakob och Max har jag hittat fler här på skolan. Ja alltså, ingen ny pojkvän, (nu lät det som jag ville det, men det vill jag inte för Eddie är det finaste jag har) jag menar vänner.

Musiken då, jo det går bra. Den klassiska biten är jag inte överförtjust i men som tur är har jag mycket annan sång utöver "operalallandet" Just nu håller jag på mycket med Musikal och har fastnat för det. Har bestämt mig för att söka en yrkesutbildning i Stockholm med musikal som inriktning. Hoppas Hoppas!

Sedan ska jag sjunga på Strömpis den 16 oktober! Fick klart besked idag och under en halvtimma ska jag underhålla hela Strömpiskrogen med sång och gitarr. Några veckor senare spelar jag där igen, fast då tillsammans med Max! Temat för de två tillfällena är Country/Johnny Cash.

Saknaden efter Bestemalen och Cilla är stor. Kollar ofta på tavlan av oss tre och nynnar lite på "Australienlåten" som jag skrev till dem strax innan de åkte. Det går inte en dag utan att jag känner mig gråtfärdig för att de inte finns nära. Men jag vet att de har en underbar tid i Australien och de vill jag att de ska ha.

Just förtillfället ser jag förjävlig ut i håret. Håller på att färga utväxten på mitt blonderade huvud. Gult och fult är det. Inte snyggt alls.

TJAO