Trött som aldrig förr

Jag är sådär trött som är obehagligt att vara. Höll på att somna gåendes förut när jag gick mot stan med Flis. Började äta rosenrot igår, det skulle man tydligen bli mycket pigg av. Jag har tagit dubbel dos två gånger men märker faktiskt ingen skillnad, snarare tvärtom. Hade förväntat mig en storslagen eneri. Tröttheten har verkligen slagit till på allvar i min kropp de senaste veckorna. Skulle väldigt gärna vilja få tillbaka lite kraft.

Nej, ett längre inlägg blir det inte. För nu somnar jag.

Själv i soffan

Min pappa har övertalat mig att han ska få passa Flis en eller två timmar varje onsdag. Jag sa att jag inte behövde någon passning på onsdagar men föreslog istället att vi alla tre kunde hitta på något på onsdagar. Det ville inte pappa. "Hon är så rolig när vi är själva" sa han och trodde nog att jag skulle bli lite sur över att jag inte fick vara med. Det blev jag såklart inte. Jag vet att jag hade väldigt kul med min pappa när jag var liten, så det känns bara kul att de två bygger en fin relation.

Så nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra av min lediga tid. När hon är hos Erling har jag alltid hundra saker att göra och betar av alla studier, möten och jobb. Alles done, så att jag ska slippa fixa en massa när Flis kommer tillbaka. Allt för veckan är redan gjort och jag har inga nämndpapper att läsa igenom, så därför tänkte jag ta mig en löptur till sörbyängen. Se om Flis och min far är klara. Är de inte det får jag nog vänta i förrådet.

Annars idag, så har jag stalkat posten.se och deras kundservice. Har ringt fem ggr för att se om vagnen skickats och vart den befinner sig. Den femte gången jag ringde fick jag reda på att den skickats och var på väg från Göteborg. Så den kanske kommer imorgon. Vill ha den NU NU NU! Den här otåligheten som alltid infinner sig i mig när jag väntar på något, den har överförts till Flis som får raseriutbrott om något tar längre än en sekund än vad hon tänkt sig. Jag får inga raseriutbrott men kan stå och hoppvänta, kvida och tänka "LÅT DET SKE" likt en mirakelsnubbe. Flis och jag dissar utrycket "Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge"

Och det var allt från mig, hej!

Vill sova men har en tvångstanke

Och den tvångstanken är att jag måste betala hyran innan jag lägger mig. Pengarna kommer ju in på kontot 00:00 och då står jag beredd. Anledningen är att Melins Fastigheter, som jag hyr av, har en tävling som heter "Betala hyran först och få hyresfritt i fem år" Nej, jag skoja. Men hade det funnits en tävling som hette så, då hade jag legat bra till!

Flis har däckat i soffan ikväll igen, det gör hon nästan jämt. När jag lämnar soffan för kvällen bär jag in henne till vårat rum och hon lyckas, för det mesta, fortsätta sova. Snart ska hon få en ny vagn också! Jag beställde en precis, (tack och lov för hennes födelsedagspengar) och nu hoppas jag på vagntur! Vi har ju haft lite otur med vagnar. Första gick sönder, andra gick sönder och den tredje blev snodd. Allt har hänt när jag haft vagnarna och antingen är jag jävligt dålig på att köra vagn och ha de i säkert förvar, eller så har jag fått en vagnförbannelse. Men denna nya, oh du vackra vagn, ska jag köra lugnt och inte få snodd och kanske göra någon antiförbannelsesession på den, nån som kan sånt?

Här är vagnen!



Annars har jag jobbat idag. Jag var syslödjslärare. Jag var inte någon vidare bra syslöjdslärare eftersom jag inte kan sy ett enda stygn. Efter jobbet sprang jag hem till Erling och hämtade Flis. Påvägen hem fick jag höra ett nytt ord från Flisan. Hon pekade på alla fåglar och sa "Gåge". Det kommer fler och fler ord nu, i alla fall goda försök till att uttala orden. Jag inbillar mig att hon förstår mycket av det jag säger efter som hon brukar svara med Ja eller nicka samt Nej eller skaka på huvudet. Ja, nu svävade jag ut lite här, men det är så spännande med hennes språk! När hon sitter för sig själv och pratar babyspråk undrar jag så vad hon säger... vad det betyder... Älskade Flisi!

Resten av veckan är lugn. Bara ett möte imorgon, inför 1 maj. Godkväll på er.

Denna dag...

....Finns det inte så mycket att skriva om. Jag är kaffespeedad. Sämst när man ska sova. Och jag ska INTE vara med i "Ensam mamma söker" Jag söker INGEN och jag gillar inte tv3. Slutdiskuterat. Med det säger jag godkväll.


En bra söndag

En fin söndag har vi haft, tösen och jag. Vi vaknade hemma hos mina föräldrar, alldeles för tidigt enligt mig, och gick upp till en regnig värld. "Oooouuu" sa Flis och pekade mot spöregnet. "Snyft" grät jag tillbaka. (HATAR VÄDRET). Flis skrek efter frukost och väckte därmed sin mormor som tillsammans med sin make varit ute och slirat på parmiddag långt in på natten. Vi åt en lång frukost tillsammans, i kaos och kladd.

Efter lite häng i huset fick vi skjuts hem till lägenheten och efter att ha panikstädat lägenheten på en kvart fick vi finbesök av Bella, Olle, Noel, Emma, Mattias och Ludde. Ungarna levde rövare och fick frukt. Vi vuxna (Eller äldre ungdomar som låter bättre än vuxna) satt på golv och i soffa och fick choklad. Rättvist och bra där. Ettåringar är väldigt roliga att betrakta, när de leker tillsammans. De pussas, slåss, ger saker till varandra för att sedan snabbt ändra sig och rycka tillbaka och springa därifrån. Både Ludde, Noel och Flisan är rätt vilda och tuffa av sig så de leker bra ihop.

När chokladen, frukten, barnen och de äldre ungdomarna var helt slut sade vi hejdå och jag och Flis gick och lämnade tillbaka två filmer som jag hyrt, fast inte sett. Jag hyr jämt massa filmer, men jag hinner aldrig se dom, ful ovana som jag måste sluta med. Sedan gjorde vi ett besök på ekershallen i hopp om att hitta en kalender. Jag måste ha en! Har glömt flera möten senaste veckorna och det är hög tid att jag börjar skriva ner, ALLT! Men, Ekershallen hade inga kalendrar och vi begav oss hem med sänkta huvuden. Fast sen blev vi glada igen när kamrat Matilda kikade förbi. Hon fick se på när Flis åt krämig laxpasta med händerna och fötter. Det var en rolig syn.

Och så nu sitter vi i soffan. Eller Flisan ligger, för hon somnade när vi läste godnattsaga. Fick byta blöja och sätta på pyamas medan hon sov. Lustigt att man kan fortsätta sova då. Nu väntar en ny vecka och som som varje söndag lovar jag mig själv att jag ska "börja planera bättre och ha mer rutin på vardagen" Det blir aldrig så men den här veckan kanske jag lyckas. En bra söndag har vi alla fall haft! Nu säger jag godnatt skohatt.

Lördagstund med choklad i mun

Lägenheten ser ut som ett kaos. Kläderna ligger i högar och väntar på att bli inhängda i klädkammaren. Disken är som mount everest. Men det gör ingenting en lördag. Jag har maraboufrukost och ska snart åka iväg och spela. Efter det ska jag hämta min Flis.


Flistalk vid lunchen

Flisan - God mat du hade lagat idag, mamma! Får jag äta med båda händerna? Det är lättare än med bara en.
Jag - Tack gumman. Men försök att äta med skeden. Jag vet att du kan!
Flisan - NEJ! All mat halkar av och hamnar på golvet och då måste du böja dig och ta upp det och då kan inte jag låta bli att rycka dig i håret med mina kladdiga händer. Därför är det bättre för båda att jag äter med båda händerna. Säg ja nu!
Jag - Ja ja... bara du äter.
Flis - Vart har du lärt dig laga mat mamma?
Jag - Faktiskt så är jag rätt ny på att kunna det. Har lärt mig för att jag ska kunna laga bra mat till dig. Så du växer och blir stark!
Flis - Jag är redan stark. Bara så att du vet!
Jag - Det är bra det, men så här då. Jag lagar mat för att vi ska ha det trevligt tillsammans.
Flis - Hehe...
Jag - Vad är det?
Flis - Du ser rolig ut när du tuggar.
Jag - Du ser också ganska rolig ut med mat i hela ansiktet
Flis - DU kan ha mat i hela ansiktet. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Jag - Men älskade vän, jag skojade bara!
Flis - Jag får skoja med dig. Men inte du med mig. Kan jag få mera mat?



Pizza med pommes.

Jag älskar pizza. Så o t r o l i g t mycket. Nästan lika mycket som tacos. Men min relation till tacos är inte sund så jag har skrivit avtal med mig själv att inte äta tacos under april månad. (såg det som en lätt livskris när jag åt tacos till frukost lunch och middag i två veckor) Back to pizza. Ikväll är det fredag. Jag är barnfri, ingen aktivitet eller ork för krog OCH det snöar ute. Perfekt för pizzamedpommesonline. Utan pommes, ingen pizza.

Det är då helskotta vad påverkad man blir av vädret. Jag blir grinig och sur. Flisan likaså. Vi har stannat inne (med undantag för en snabbvisit i sörbyängen för att hämta en gitarr) och försökt leka men båda har varit mer sugna på soffan och välling och kaffe under täcket. Vi kollade på Bullerbyn och Emil i Lönneberga. Båda gillar Bullerbyn bäst. Vi är nog rätt lika ändå, jag och min dotter. Förutom att jag tar ut min ilska på andra vis än att lägga mig ner på golvet, skrika vilt och slå på mig själv.

Imorgon ska jag ha en spelning. Det var ett tag sen nu men senaste tiden har några stycken ramlat in och det är väldigt kul! Det där med spelandet avtog rätt rejält när Flisan kom. Vet ej varför, hon har ju aldrig varit något hinder. Dock är jag fortfarande så dålig på gitarr och jag skäms att jag aldrig tar tag i och utveckla det. Det skulle ju faktiskt gå rätt snabbt, jag har ju hyfsade grunder. Kanske en gitarrkurs vore på sin plats.

Nu kom Pizzan! Trevlig kväll!

Är hel

Tänkte just att jag var så glad att jag hade två snusdosor bredvid mig. Under dagen som gått har jag inte haft en enda och det har varit en pina. Men nu är jag hel. Inser det tragiska i detta, bara så att ni vet.

Det blir nog bättre bloggning någon dag. Men inte idag, för nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Flisan och sova helaaaaa natten. I wish! Godnatt!