Förlåt

Jag vet inte varför texten ser så konstig ut i Mitt år- inlägget. Det ser jättekonstigt ut i skriften men det fungerar inte att ändra. Damn it! Men jaja

Gott nytt år!

Mitt år!

Januari
Sista terminen i gymnasiet började och mitt och Albins 2åriga till och från förhållade tog slut.Jag träffade Max dagen efter och grät i hans mormors lägenhet. Max tröstade och lyssnade på allt och när jag hade berättat klart kollade han på mig och sa "Egentligen, var inte det här det bästa som kunde hända?" Jag insåg att Max faktiskt hade helt rätt! Det var det absolut bästa som kunde hända. Låter jag känslokall? Kanske, men jag kom ifrån ett känslokallt förhållande så det går ju jämnt ut.

Jag började njuta av att ha blivit myndig genom att gå på krogen så ofta tillfällena fanns, och de fanns väldigt
ofta. Jag, bestemalen och Cilla gick på dumma efterfester, drack för mycket och var otåliga, vi ville framåt några
månader. Så mycket mer hände inte i januari, så jag hoppar fram till februari.

Februari
Denna månad startade helt fantastiskt. Jag och Max tog ledigt från skolan och åkte till Göteborg för att se "Edguy" Jag kommer aldrig glömma den dagen. Jag länkar till inlägget om resan här, så kan ni läsa. Det var i alla fall helt underbart!

Jag åkte till Göteborg och sökte scenskolan där. Jag hade själv skrivit en scen som hette "Du sa aldrig att jag var vacker" Jag gick vidare ett steg men sedan åkte jag ut. Är väldigt glad att jag åkte dit och provade i alla fall. Det var en erfarenhet! På tåget hem ifrån Göteborg log jag stort. För då smsade en kille som hade satt lite fjärilar i magen på mig, Eddie.

Ja, i februari började jag och Eddie träffas. Stupfulla på "Thao" bestämde vi att vi skulle ses och dagen kom han
hem till mig.Av en ren slump var detalla hjärtans dag, den dagen och vi åt gott och kollade på filmer. Efter den dagen började vi träffas mycket och jag kommer ihåg att jag så otroligt gärna ville lära känna honom bättre. Han väckte en speciell nyfikenhet hos mig, lite svårt att förklara, men så var det.

I februari hade jag också min ofrivilligt traditionella sjuka. Där jag får 40 graders feber, halsinfektion och ligger i sängen och vill dö i en vecka. Det var inte kul!

Vi började repa på musikalen. Vi fick roller, sånger och manus. Det som alla hade gått och väntat på under hela gymnasietiden var nu dags, och vi repade och övade med glädje. Det var så roligt!


Mars
I Mars fick jag blått öga då jag och Petter bråkade om en förstärkare. Då han skulle putta bort mig ifrån förstärkaren, ramlade jag in i en soffkant och fick en blåtira. Skämdes mycket för den.

Jag och Eddie kollade mycket på grotesco. Vi skojade mycket om grotesco. Ja, kan väl säga att vi 70% av tiden vi umgicks gick åt till att prata i Grotesco-roller. Jag gillade honom mer och mer och började skriva på min låt "En sång om våren och om dig" även känd som "Eddielåten" Här är text till den. Och länk till uppträdande.

Max och jag började planera balen som vi skulle gå på tillsammans. Jag tror jag köpte 5 olika balklänningar som jag lämnade tillbaka. Ingen kändes rätt.

Jag och Malin firade St Patricks Day tillsammans med min morfar och hans musikerkompisar. Vi blev bjudna på öl och fick ha irlandströjor på oss. Vi bestämde där och då, på Guinnes-fyllan, att St Patricks Day var viktigare än alla andra högtider.

April
Jag hade en mycket bra 1 april och jag lurade allt och alla!

Malin bestämde sig för att hon skulle åka till Australien. Hon låg en natt och grät i min säng och bara bestämde sig. Jag blev glad för hennes skull men också såklart ledsen, att hon skulle iväg. Cilla och charlotte skulle med
och de började planera resan. Mormor försökte tvinga mig att också åka med, men jag skulle ju till Liljeholmen!

Jag, Max och Trampo åkte iväg med min pappa till Liljeholmens folkhögskola och sökte musikkursen. Det gick inte bra men jag tänkte inte så mycket på det. Några veckor senare fick jag reda på att jag blivit reserv. Usch, då vart jag ledsen.

Det blev många krogkvällar med Eddie, Jakob, Max och alla. Jag blev bra vän med den glada Rakel. Vi blev väl egentligen vänner som bara sågs när vi var något fulla. Som tur var gillade vi varandra första gången vi sågs  nyktra också, tur det, för hon är fanimig en underbar tjej!

Jag spelade upp "Eddielåten" på en vårkonsert och det var nog bland de mest nakna jag gjort. Alltså inte naket i sig, utan det kändes så utlämnande att stå där och spela en egenskriven sång. Jag var rädd att Eddie skulle tycka
att jag var dålig. Men det tyckte han inte. Han blev glad och hade fått gråten i halsen när jag sjöng. Då blev jag
lycklig.

Musikalgänget flyttade in till Länsteatern och hårdarbetet började!

Maj
Ja, denna månad handlade väl nästan enbart om musikalen. Vi jobbade stenhårt och resultatet blev bäst! Jag har nog aldrig varit med om något roligare. Jag ville fortsätta, turnera, sjunga, leva musikal. Ja, det var underbart!

Jag sa till Eddie en kväl att jag var kär i honom. Några kvällar senare sa han att han var kär i mig. Jag var lycklig.

Baldagen var kommen och klänningen var köpt. Jag och min kavaljer Max hade det jättetrevligt. Jag ramlade på
klänningen och slog i höften. Det var inte kul. Mer kommer jag inte ihåg från balen. Konstigt nog.

Juni
Stundenten var den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag var glad och berusad hela dagen och mina föräldrar hade ordnat världens finaste mottagning. Jag grät och skrattade om vartannat och jag var så kär.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Det hände en väldigt jobbig grej strax efter stundenten som ja, förstörde det mesta. Juli likaså men jag vill inte skriva om det här så vi hoppar över till augusti.

Augusti
Jag och Eddie åkte till Stockholm och gick på konsert. Han hade fått detta i födelsedagspresent av mig och helgen
blev mycket trevlig.

Sommarlovet började ta slut och snart skulle skulle börja (Jag hade tillslut fått en plats på Liljeholmen)

När dagen var kommen skjutsade farmor och farfar mig och och Max till Skolan. Vi var mycket nervösa men glada att vi hade varandra i sällskap. Väl där träffade vi Eddie och Jakob och blev tilldelade rum. Eddie fick bo i ett gammalt fängelse som låg en km utanför skolan. Det var kul.

Allt drog igång och man började lära känna folk lite smått. Jag var inte mitt bästa jag under denna tid. Jag tänkte
mycket på den jobbiga sommaren och mådde faktiskt rätt dåligt.

September
Jag trivdes inte så jättebra på skolan. Det kändes inte rätt. Visst hade vi kul och visst lärde jag mig saker, men det var något som inte kändes rätt. Jag, Eddie, Jakob och Max fiskade varje dag i vårat "Fiskeby" Vi rodde ut med
båten om kvällarna och bastade mycket. Ett antal utekvällar i Linköping blev det också

Malin, Cilla och Charlotte åkte till Australien.

Jag blev kompis med fina Frida från Dalarna. Vi var ganska lika och delade många intryck och känslor. Det var väldigt skönt att ha henne där.

Oktober
Oktober liknade September. Skola, fiske och utekvällar i Linköping. Jag spelade på "Strömpis" en kväll och sedan
var det höstlov. Jag och Eddie bodde hemma hos mig hela veckan och hade det mysigt. När vi kom tillbaka till skolan efter lovet satte jag, Eddie och Max oss ner och pratade. Vi var missnöjda med utbildning, boende och ekonomin och bestämde oss för att sluta på skolan. Jag kände en lättnad. Det här hade inte varit rätt.

Novermber
Vi flyttade hem. Jag och Eddie började prata om vad vi skulle göra framöver. Eddie hade nya ideer varje dag och
jag tror vi hann med minst 10 städer att säga "Ja, dit åker vi" om, innan vi bestämde oss för Stockholm.

Just det! Jag fick ju jobb. På GodEl.

Malins mormor dog och hon kom hem ifrån Australien. Vi hängde varenda dag och jag var lycklig att ha henne hos mig. Vi visste hela tiden att hon skulle åka tillbaka inom kort och dagen hon sa "Du, jag åker på söndag" vart jag
mycket sorgsen.

Eddie flyttade in hos mig i slutet av november och det var jag glad för. Nu var han ju hos mig igen =)

December
Jag och Eddie fick lägenheten som vi drömt om. Otroligt sjuk tur och flyt!

Ja, ni som läser Nakeddays, har ju läst om December. Där jag nästan bara skrivit om Stockholm. Vill ni läsa det
igen, gör det. Jag orkar inte skriva om.

Jag ska lägga ut lite bilder från 2009, lite senare!


Nerver då och nu

Jag är livrädd! Det är så mörkt och kusligt att jag verkigen tror att jag är med i en skräckfilm... Eller nej, kanske inte men om någon sa "Du måste kolla på en skräckfilm nu annars hugger vi av valfri arm" då skulle jag välja armen. Utan tvekan.

Jag var inte sådanhär förut. Förr hade jag nerver. Jag bodde ju för fanken ensam i flera veckor för två år sedan. Vad har hänt? Jag tror att de beror på alla skräckfilmer jag sett tillsammans med Eddie, Tim, Tysken och Max den senaste tiden. Att Eddie också påminner mig varje kväll att skräckfilmerna är sanna, gör inte mina nerver lugnare. Ska jag ha som nyårslöfte att inte kolla mer på skräckfilm?  
 
Jag är otroligt glad att Karin förmodligen sover över här efter nyårsfesten imorgon. Dock så ska hon åka tillbaka till Göteborg tidigt morgonen efter och eftersom bussarna härifrån tydligen inte går längre (Eddie skulle med bussen in till stan tidigt i morse för att åka till Stockholm men bussen kom aldrig och Eddie missade sin arbetsintervju där) så vill jag inte ha på mitt samvete att hon inte kommer i väg till götet i tid. 

Förresten! En nyårsresume kommer om några dagar! Nu ska jag koncentrera mig på att inte döden dö och inte ringa alla jag känner. Har redan ringt och väckt Eddie en gång bara för att säga "Jag är rädd"
Jag är fan sämst.

Ensam hemma

Nu har Eddie åkt till Stockholm för att gå på sin brors brölopp och skriva kontrakt för våran lägenhet. Jag har blivit ensam kvar i huset och funderar på vad jag ska göra resten av dagen. När jag kom hem från stan för en stund sedan gissade jag på att klockan var 20:00. När jag såg att den var 16:30 mådde jag lite dåligt. Jag tycker inte alls om att vara helt själv hemma i huset. Jag blir rädd. Jag kommer sova med alla lampor tända inatt + ficklampa.

Just nu!

Eddie vaknat och är frisk!
Jag har badat mig i glitter och glittrar nu som bara den!
Snart kommer det kompisar hit!
Jag har fått födelsedagste!
För exakt nitton år sedan tappade min mamma mig i toaletten på BB!
Där ljög jag!

TJAO!

Jobbbob, bebisbob och födelsedagsbob

Jag ska åka till Stockholm om en vecka för att gå på arbetsintervju. Bra. En arbetsintervju och sedan hem. Trodde jag. Nu har sex stycken arbetsgivare ringt och frågat om jag kan komma på intervju. Jag har sagt ja till samtliga. Jag hittar inte till någon av platserna och det är tre av intervjuerna som ligger klockan 13:00. Vet inte riktigt hur jag ska lösa detta. Jag ska nog gå på två eller tre av dem, och ringa återbud till de andra. Ett av jobben är som receptionst, heltid! Hoppas innerligt att jag får det!

Födelsedagen är ju idag och jag har väl inte så mycket att göra. Eddie ligger sjuk i sängen och jag är mätt som en grisjävel efter Kinabufffén med morfar och Ulla. Jag sitter mest och tänker på att jag för exakt nitton år sedan inte fattade någonting. Då var jag bara en timma och en kvart. Det är inte mycket för världen!

Undrar vad jag gör om nitton år. Då är jag trettioåtta. Kanske är jag död? Kanske är jag med i en sekt? Eller har blivit rik? Jag vet ej och vill inte veta.

/Födelsedagsbob

19 år nuuu =)


Mini-julafton

Det är inte varje dag man går runt och känner sig som världens bästa flickvän. Snarare brukar man väl känna tvärtom? Men, idag är jag fanimej bra. Jag och Eddie ska ha mini-julafton ikväll. Jag vill att kvällen ska bli mysigare än mysigast så idag tar jag kockhatten på och ställer mig i köket. Jag har med hjälp av en söt liten fiolspelande dalmas fått ett recept som jag vet att Eddie kommer tycka att fantastiskt gott. Jag ska tända ljus och vara snäll. Jag har även hyrt en film. Oh vad mysigt vi kommer tycka att det är!

Och imorgon... vet ni vad det är för dag då? Jag har i alla fall bra koll på vad som händer imorgon. Någon som vill gissa? "Kungen går i ide?" Nej! fast det vore något kanske...? Någon annan som vill gissa? "Du fyller år?" RÄTT GISSAT! Imorgon kl 14:17 var det 19 år sedan jag föddes. Jag blir alltså 19 år jämnt (haha) och jag är mycket glad för det, för jag älskar att fylla år!

Glad dag önskar jag - världens bästa flickvän och 18 år och 364 dagar!

Ben och solsemester

Jag har gjort en lustig upptäckt. Jag har i princip ingen hårväxt på benen. Jag har bara rakat benen av en kvinnlig vana i 4 år. Men i Juli detta år kom jag på att, det finns ju för bövelen ingenting att raka av! Jag bestämde mig för att göra ett litet test. Inte raka benen fram tills nyår. För att se, liksom. Jag kollade på mina ben idag. Det finns inget. 5 månader och inget! Rätt sjukt. Men ska jag vara glad för detta? Det är ju ganska festligt att raka benen tycker jag. Jag funderar att köpa mig en sådan där kräm som hårlösa gubbar använder för att få hårväxt. Ska kolla upp det.

Nu kommer farmor och farfar snart hit för att hämta min familj. De ska på solsemester i två hela veckor och lämnar mig och Eddie kvar i huset. Jag ska under dessa två veckor öva. Öva på att sköta hushållssysslor. (försök att säga hushållssysslor 10 gånger i rad. Helt omöjligt!) 

Nu är det dags att säga hejdå, till familjen.
TJAO


Älskade vän

Jag är inte hel utan dig


Petter 15 år

Det var mycket festligt att se Petters försök till tacksamhet när han fick ett förklädde och grytlappar. Det var så kul att jag sa att jag skulle gå på toa. Men jag gick in i duschen, stängde draperiet och skrattade högt.

Julbordet

- Anders förstår inte att farmor och farfar är döva, så han pratar helt vanligt med dem och ser sur ut när de inte svarar.

- Mormor blev arg på mig för att jag bara åt prinskorv och köttbullar

- Tydligen så har mormor och farmor köpt sju tusen kg porslin till min och Eddies flytt, fastän jag bett om att inte få något porslin alls.

- Mormor blev arg på Petter för att han inte tyckte om svagdricka.

Sen, återigen tjafset om Karl Bertil Jonsson.
Jag - Snart börjar Karl Bertil!
Anders - Ska ni se den där västerpropagandan igen?
Jag - Alltså på allvar, lägg av. Jag tycker att det är jättebra!
Anders - Det tycker då inte jag!
Petter - Det är ju bättre än att Reinfeldt skulle gå runt som tecknad i tv och ge pengar till alla rika.
Jag älskar min lillebror

Nu ska jag avnjuta en julkonsert med Sofia Karlsson på tvåan!


Eftermiddag

Som vanligt började jag snorböla till "Kan du vissla Johanna" Inte okej! Kanske vore lite okej om jag började gråta när morfarn dör. Men jag börjar gråta när han visar slipsarna för Bertil och Ulf. Det är så vackert. Och när han säger "Den här slipsen fick jag av Johanna" då är jag alltid lite stolt. För jag heter ju det.

Nu kommer släkten genom dörren. Take a deep breath. Okej nu kör vi!


Mormor kommer hit vid 5...

Mormor har ringt 8 gånger hittills. Frågor hon har frågat:
- Är Eddie hemma hos er nu?
- Vart är han då?
- Har ni papper? Eller ska jag ta med papper så vi kan skriva om vi inte förstår farmor och farfar?
- Vad gör Malin på julen nu i Australien?
- Har ni köpt påskmust?
- Har ni köpt julmust?
- Har du slagit in presenterna?
- Ska jag hjälpa dig med det?

Hon har avslutat varje samtal med "Jaja, vi ses vid 5" Det är ca 3,5 timmar kvar. Undrar om hon kommer dubbla.

God julemorgon

Jag tänkte ha lite updates här under dagen. Eller inte i samma inlägg, alltså. Ni lär märka. Sen tänkte jag även lägga ut lite bilder från gamla juaftonar. Och sen är ju jag dum. Vem sitter uppe på julafton och läser min blogg? Ingen. Någon lite krake kanske??? Tack! Jag skriver för dig!

På min morgonjuleklapp stod det "God jul Johanna önskar Bröderna Fluff" Det var ett hårspray. Jag tackade mamma som blev sur och sa att presenten inte var från henne, utan från Bröderna Fluff. Så tack Jerry och Perry!

Jag är väldigt trött då jag satt uppe till klockan tre och pysslade med Eddies julklapp. Den är lite av egengjord och det är inte min starka sida. Därav den sena natten. Den blev i alla fall klar och fin!

Julafton på Hawaii -06

Petter var gay


Vi gjorde en julgrävning på stranden!


Hör och häpna!

Max och Sconde har köpt tamponger till deras flickvänner i julklapp! Inte okej!
Nu är det julafton väl? God jul! Varje gång jag säger "God jul" så tänker jag direkt efter, tyst för mig själv "God El" Det är hemskt! Jag har blivit hjärntvättad av jobbet på hög nivå!

Imorgon kommer Farmor, farfar, mormor och Mosshuvet hit. Jag hoppas verkligen att det blir lugnt och inget tjafs. Just nu ligger jag i riskzoonen för att bli tjafsad med, eftersom jag ska flytta till Stockholm. Mormor och Mosshuvet tycker att det är en dålig ide. De framställer min flytt till Stockholm som en rymdresa till en planet utanför vårt solsystem.

Några sista ord. Jag älskar Eddie. Jag saknar Bestemalen något enormt. "Fairytale of New York" är fortfarande den bästa jullåten. Jag fyller år om 5 dagar. YES!

Från nakeddays till er alla, en riktigt God El

Mycket trevlig dag, men nu är jag helt slut!

Jag har varit på stan nio timmar i sträck, endast för julklappar!. Gått fram och tillbaka på stans gator ca 45 gånger men tillslut hade jag hittat allt. Jag mötte upp Eddie och Emanuel och vi gick en till liten runda. Drack öl, åt tacos gjorde vi och hade mycket trevligt. När vi satt på O'learys sneglade Eddie på det stooora paketet jag sagt var till honom. Jag såg hur gärna han ville öppna det på direkten, trots att vi ska ha våran mini-jul lite senare.
Eddie sa "Jag dör om jag inte får öppna det nu!" Så han fick göra det och blev jätteglad för den snygga Cdspelaren jag köpt.

Nu kittlar det lite i magen. Vet varför, men förstår inte varför. Men det är glatt kittel och det är för att jag är glad.
God jul! Jag skriver imorgon!


BIG NO!

Jag skäms över att jag ens yttrar mig om Anna Anka... men FyfaaAn!


Kanske inte så kul om man inte var där men var man där, så dog man av skratt.

Läste ett gammalt inlägg. Detta hände på Saint Patrics Day i Mars. Plats: Clarions. Medverkande: jag, mamma, morfar, Bestemalen och en man från Irland.

Det kommer fram en man och hälsar.
Morfar - This is my daughter Johanna
Mamma - No I am
Bestemalen (tyst) - Hahah
Morfar - Johanna, John here is from Ireland. He's also a Banjoplayer.
Jag - Jaha vad kul
Morfar - Han pratar Engelska Johanna
Bestemalen (tyst) - Haha
Jag - Okej. My name is Johanna Hello Hello.
Mannen kollar lite konstigt, säger "Bye" och går.

Ett brott

Imorse köpte jag en pizza. När jag gick hemmåt med pizzan, hungrig och glad, kom en gubbe i full fart och ryckte åt sig pizzan innan jag hann säga "smält ost"

Nu har jag funderat om det oreganoserad brottslighet.

HAHAHAHA! Fattar ni? Oregano-serad. Sjukt kul! ojojoj vad kul!

Tillägg: Jag köpte ingen pizza i morse. Ville bara få in detta.




Trollhättan

Min barndoms stad Trollhättan har kris. Deras stolthet Saab har gått åt fanders och jag kan inte låta bli att tycka att det är väldigt tråkigt. För om, jag säger om, vi hade bott kvar i trollhättan. Då hade jag säkert förlorat mitt jobb. För alla som bor i Trollhättan jobbar på Saab. Det är sen gammalt.


En liten liten liten lista

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Lite töntigt kanske, men när mamma sa att vi skulle äta pasta till laxen, istället för ris. Haha!

Vad gjorde du kl 08 imorse:
Sov som en jävla bock

Vad gjorde du för 15 min sedan:
Borstade tänderna (Återigen innan frukost! Varför kan jag inte lära mig: först frukost sedan borsten!? Glömmer allltid!)

Det sista du sa högt: ¨
"Sluta spela för i helvete" till petter

Det senaste någon sa till dig:
"Varför i helvete då?" Petters svar

Vad har du druckit idag
:
Ingenting, tandkrämslödder?

Vad var det senaste du åt:
Ägg

Vad var det senaste du köpte:
Korv på Ikea i torsdags tror jag

Vad är det för färg på din ytterdörr
:
Vit

Vad är det för väder hos dig nu:
Sjukligt mycket snö och en nyans av grått i luften

Godaste glassmaken:
Daim!


Tror du på kärlek vid första ögonkastet
:
Gud vad jag svarat många gånger på det här! Nej, kärlek är något kommer när man lärt känna personen något hyfsat. Attraktion vid första ögonkastet, absolut - men inte kärlek.


Sover du tungt:
Nej!


Drömmer du mardrömmar:
Ja! Ganska ofta. Inatt drömde jag att jag hade en Pitbull i magen och ingen fattade att jag var ledsen för det. Helt sjukt!


Trivs du med ditt jobb:
Naae?


Favoritklädsel:
Söt klänning, strumbyxor och något mer till det kanske


Favoritlåt just nu:
Fairytales of New York

Vad ser du om du tittar till höger:
En smutsig tapet

Vad gör dig glad just nu:
Mycket! Främst att jag och Eddie ska flytta till stockholm väldigt snart. Det är hissnande! Jag är också glad för att jag fyller år om nio dagar!

Vad ska du göra härnäst:
SPELA PINGIS!

Höger eller vänsterhänt:
Höger

Humör just nu:
Hyfsat glad

Favoritgodis:
Marabou Daim!

Kläder just nu:
Smutsig klänning som borde ligga i tvätten + ful kofta som borde brännas upp


Sommarplaner:
Ha en fin sommar i Stockholm tillsammans med Eddie. Bestemalen kommer hem och jag försöker övertala henne att bo i stockholm över sommaren. Min familj och Emmas familj kanske ska åka till Kroatien tillsammans men jag vet inte hur pass säkert det var. Jag vill jobba mycket också, inte ha så mycket ledigt. Men det är långtkvar till sommaren!

Hur många kuddar sover du med:
1 eller ingen

Spelar du något instrument:
Gitarr =)


Morgon eller nattmänniska
:
Måste nog säga natt.

Är du kittlig
:
Ja. Men härdad av ett par anledningar...

Snarkar du: 
Nej

Stjärntecken:
Stenbock

Äckligaste insekten:
Vet faktiskt inte. Har inte tänkt på, men ingen är väl direkt fräsch?


Längtar du mest efter just nu:
Lägenheten!


Det är lika kallt som under Birger Garns dagar!

Emma, Jonas, Joel, Agneta och Jerk är här. Det är jobbigt. Alla skriker "VART ÄR DU!???! "PÅ TOAAA OCH BAJSAAR" " DET BRIINNENNER" "AAAAAAAAAJ" "VAG SKA JAG GÖRA?!" " AOAOAOOA" och sådant. Och det är inte barnen som håller på, det är de vuxna. Agneta är min mammas bästa kompis och de blir som galna när de träffas. Jerk är pappas kompis och de blir jobbiga när de träffas. Eddie kommer hit snart och ska sova middag. Jag tvivlar på att han kommer kunna somna i kaoset.

Kallt är det också! Jag cyklade till ålderdomshemmet tidigt i morse och sjöng julsånger för dem. När jag kom dit var jag så kall och trött att jag ville skriva in mig som pensionär på hemmet. Jag kände mig som 99 år. Minst! När jag började sjunga var det en tant som ville vara med. Hon skrek "SOL SOL STRÅLANDE SOL" istället för "Jul jul strålande jul" Jag fick stanna upp i sången och skratta ihjäl mig innombords i några sekunder innan jag kunde fortsätta.

Tips: ett bra julrimm - "Jesus Maria i krubban ligger, nu är det jul och godis vi tigger"


Nattens tankar

Varför ni, och inte jag?
Varför hon, och inte min mamma?
Varför den jävla idioten, och inte han som tog hand om dig?


jävla jävla jävla skit

Roligt!

Jag hjälpe mamma att rensa förådet, eller nä jag hjälpte inte till. Men jag var sällskap. Medan hon donade rotade jag i "Johanna-lådan" där saker somärvärdaattsparas ligger. Jag hittade en önskelista från 90-talet. Jag tog en bild på den, men nu jag hittar inte överföringssladden till kameran. Men jag skriver av den, ordagrant. När ni läser, tänk er det med vidrig handstil

Johanna Kroons önskelissta
Hund dalmatin
Hund en sån som cilla har
Lilla systersom ska hetta Yrla
Lila syster som ska hetta sonja
Kannin
Hamstor
Docka som kann kisa och bajsa

Fick jag något av detta?
NEJ! Julen är en besvikelse!


Petter är också kär i Eddie

Igår kväll tog jag och Eddie det lugnt på mitt rum. Jag satt och klinka på "En sång om våren och om dig" och sjöng till. Petter kommer in och lyssnar en stund. Sedan säger han "Det var jag som skrev den där låten" Eddie och jag skrattar och Eddie säger "Skrev du den också till mig eller?" "Ja, det var ju jag som började gilla dig först, så jag skrev den och när Johanna började gilla dig så gav jag låten till henne" sa Petter, min 15årige lillebror.


För tillfället sitter jag och är ganska arg. Eddie väckte mig i morse innan han gick till jobbet och efter det kunde jag inte somna om. Jag gick och såg att dammsugaren stod framme. Antog att mamma skulle dammsuga när hon kom hem från affären. Jag tänkte att jag skulle vara snäll och dammsuga åt henne. Så det gjorde jag. Hela huset! När mamma kom hem väntade jag på att få höra orden "Åh älskade dotter, vad snäll du är!" Men det enda jag hörde var "Johanna jag ska dammsuga nu, kan du plocka upp på ditt rum?" What? Jag sa lite stött "Men jag har ju dammsugit hela huset..." Mamma kollade på golvet, jag följde hennes blick. Jag såg att det faktiskt inte var så städat. Det var till och med mer dammigt innan jag börjat städa. Men det har inte erkänt och kommer inte att erkänna.



Idag lyssnar jag på Fairytale of New York. Den är min absoluta favorit i juletider och ligger inte så långt ner på listan av mina absoluta favoriter i alla tider. Grym Video också!

Nu ska jag förstöra dammsugaren!
TJAO!


HA!

Sjukt övertaggad design.


Sämst

Känner mig sämst, orättvist behandlad och lite bortglömd. Inte alls en bra dag detta.

What kind of love - Avantasia









Tärna i "Örebros Lucia 2007" Visst ser jag ung ut!?


Planer framöver

18 dec - Emma kommer till mig
24 dec - Julafton. Det visste ni inte va?
26 dec - Min "Födelsedag" Mamma har ändrat datum detta år. "Du var ju beräknad till den 26" säger hon
27 dec - Familjen åker till Tenneriffa och jag blir drottning i huset och Eddie blir kung i huset
29 dec - Min riktiga födelsedag. Mys på dagen och fest på kvällen
30 dec - Eddie åker iväg till för att vara marsalk på ett nyårs-brölopp!
31 dec - Nyårsafton. Det visste ni väl inte heller? Hoppas på att Karin kommer, sen fest på kvällen!
Hela januari - Suck
1 feb - Stockholm!

Ja, egentligen gjorde jag väl den här listan för att nå fram till just 1 februari. Tycker ni att jag skriver för mycket om det? Förlåt. Jag vill inte malla eller något. Jag är bara så fruktansvärt glad att det blir av. Det ska bli så spännande att ha en egen lägenhet tilsammans med Eddie. Ibland ska jag skrika "Städa nu, annars vet jag vem som sover på soffan inatt - DU" och "Dammsuger du inte på lördag blir det ingen öl på Fridays" Nej haha. Så ska jag inte bete mig. 

Nu ska jag kolla hur mycket en resa till Prag skulle kunna kosta i vår. Jag och Eddie planerar att åka dit samtidigt som våra gamla klasskamrater på Liljeholmen är på skolresa där. Hoppas det kostar 20 kronor. Eller 30!

TJAO!


Att vakna i skräck

Jag vaknade för en halvtimma sen av att Eddie satte på mig min studentmössa och gjorde "Smygarljudet", efter det kan man ju inte somna om så vi började diskutera våra väckningssignaler. Eddie tycker att min väckningssignal låter som att djävulen säger typ "I am the devil, eat flesh from your body" med läskig röst. Han vill att jag ska byta, så han slipper bli rädd varje morgon. Jag tycker att hans signal låter som en dödsmässa i konstiga dur tonet och tror på allvar att jag ska döden dö varje morgon. Jag vill att han ska byta.

Båda vägrade byta så vi får fortsätta vakna i skräck varje morgon.

Sambo

När vi satt på O'learys för någon vecka sedan sa Max "HAHA ni ska bli sambos", han syftade på mig och Eddie. Jag skrattade och sa något i stil med "Nej haha det blir vi ju inte" Eddie kollade på mig och sa "Fast det blir vi ju" Bestemalen var med och hon satt och skrattade. Hon förstod precis varför jag hade sagt emot sambo-grejen.

Missförstå mig inte. Jag tänker inte "Oj vi ska flytta ihop, vad snabbt allt går" eller någonting annat i den stilen. Det är alltså inte innerbörden av ordet. Absolut inte! INTE! Utan, det är själva ordet. Sambo. Min morfar är sambo med Ulla. Min mormor är sambo med Anders. Enda sedan jag var liten har jag sagt "Min morfars Sambo gav mig den här" eller "Mormors Sambo hatar Karl Bertil Jonsson" (hur kan man hata Karl Bertil Jonsson? Fattar det inte... men skitsamma för denna stund)

I mitt huvud blir alltså jag och Eddie ca 60 år, om vi blir kallade för sambos. Erkänn att ordet sambo, har en kuslig klang. Ett spöknamn.

Jag har förslag på namn som kan ersätta sambo
- Samlevande?
- Kråkor?
- Akvarium?

Nej okej, inte så seriösa namn. Jag kommer inte på ett bättre namn. Jag får väl ge mig. Vänja mig vid ordet.
Sambo sambo kom och dansa tango! Rimmar nästan!

Dessa sega dagar

Dagarna verkar segla förbi långsammare än någonsin. Från att jag gått upp på morgonen tills jag går och lägger mig är varje dag en evighet. Det blir väl så när man går och längtar efter något. Jag längtar fram till den 1 februari. Då får jag och Eddie nycklarna till våran lägenhet i Stockholm. Jag räknar det som min första "flytta hemifrån" Jag bodde ju på Liljeholmen i två månader, hemifrån... men jag kände aldrig av att det var mitt och jag får bestämma själv. Då hade jag ingen inkomst utan mormor och Csn betalade. Nu ska jag själv stå för min del av hyran och det är liksom, en annan grej då. Jag längtar något otroligt. Tänker "Nu är så det så många dagar kvar"

Det är 13 dagar fram till jul. Jag ser inte fram emot det så speciellt mycket. Sen förrförra julen har allting blivit så ansträngt. Man umgås för att man måste, inte för att man vill och det finns inget lugn eller någon riktig ro. Jag saknar att fira jul med mina kusiner, så som det var förr. Men nu går inte det, så då skulle jag bara vilja ha en lugn och mysig kväll med Mamma, pappa och Petter. Men nu går inte det heller. Så som ovan skrivet, jag ser inte fram emot julafton speciellt mycket.

Fem dagar efter julafton fyller jag 19 år. Då är min familj i Tenneriffa och fram tills i förrgår trodde jag att jag skulle sitta själv hela den dagen. Men, så sa Eddie att han inte skulle åka till Stockholm (Han ska på sin brors brölopp) förens den trettionde! Så då bor han hos mig på min bemärkelsedag. Då ska vi gå ut och äta på Kinamuren och på kvällen tror jag att jag ska ha lite fest, men jag har inte bestämt mig än. Den dagen ser jag i alla fall fram emot!

Snart kommer Eddie hem från sin promenix med Tysken. Jag väntar med att somna så jag kan få pussa världens bästa kille godnatt. Men till er säger jag godnatt snart....

.... NU. Godnatt


Svaret

Det här skickade min gamla chef som svar på det felskickade mailet.

J - Jättedum
O - Osnäll
H - Horig
A - Antastare
N - Narkoman
N - Nästintill en idiot
A - Aldrig glad


P.s. Jag hatar dig!


 


Sjukt kul


Oj...

Det här mailet skulle jag skicka till Bestemalen. På skämt. Inte kul för er, men hon tycker sådant är kul... och vad gör man inte för att roa sina vänner? MEN, jag skicka fel. Jag skickade, av misstag mailet till min gamla chef på ålderdomshemmet. Deras mailadresser liknar varandra och nuförtiden ploppar det ju upp massor av namn när man skriver i en bokstav, i mottagarfältet. FAN! Och, fan vad jag aldrig mer kommer att få jobba på ålderdomshemmet...




Hej! Hur är det med dig nuförtiden? Det var länge sedan och det skulle vara kul att ta upp bekantskapen.

Jag heter som jag gjorde förut, Johanna Maria Kroon. Nu förtiden är jag Vd för GodEl. Det är ett mycket givade jobb. Väldigt viktigt att människor känner sig trygga med sin El. Vad har du för elbolag i dagsläget? Kanske vi skulle kunna göra affärer?

Jag hörde att du var ute och reste. Vart är du någonstans? Någonstans som började på bokstaven A i alfabetet tycks jag mig minnas. Alperna?Adolf Hitlerland? Skrock, där fick jag till ett litet skämt. Nåväl.

Har du hittat någon som står dig nära i livet? Själv har jag mig en stadig karl, vid namn Edvard. Han kallas Eddie. Vi sysslar mycket med frimärken och samlar på gamla sedlar. Mycket intressant det där. Om vi skulle råkas vid någon vacker dag kan jag med glädje visa upp min samling.

Ha en välsignad dag

Mvh Direktör Kroon


Den ocoole

Jag har sökt jobb hos hon som startade "Dagens visa" Ni vet, barnprogrammet som gick (går?) på svt, där barn sjunger barnvisor. Det jag undrar är varför jag tycker att det är coolt gjort av mig? Det är ju egentligen sjukt ocoolt. Lite coolt kanske? nää?


Malin

När Malin kom hem berättade hon för mig att hon ofta gått på strandpromenaden i staden där hon bodde. Hon gick dit när hon behövde tid för sig själv. När livet i Australien blev för mycket. I öronen hade hon Lars Winnerbäcks "Där elden falnar" på repeat och hon tänkte på mig.

Nu sitter jag här på mitt rum, en månad senare. Malin åkte tillbaka till Australien igår och det känns lika mycket fel som rätt. Jag vill att hon ska vara där. Jag vet hur lycklig hon blir över att få se nya platser i världen. Men tomrummet som hon lämnat efter sig är så stort att jag inte har någon som helst möjlighet att fylla det, hur mycket jag än försöker. Det känns tomt och sorligt.

Som skrivet, jag sitter på mitt rum. Tänker på henne. Med "Där elden falnar" på repeat.
Min finaste vän


En tillbakablick

Idag satt jag som de flesta tjejer gör ibland och nopprade ögonbrynen. Jag kom och tänka på en gång i mina unga dagar, då min åldersgrupp kommit på kvinnligheten. Vi kanske var 8-9 år Kompisarna började prata om att noppra ögonbrynen och jag ville ju såklart inte vara sämre. Dock visste jag inte riktigt skillnaden på ögonfransar och ögonbryn var. Jag ryckte bort det allra mesta av mina ögonfransar. Jag grät för att det gjorde så ont och sedan grät jag ännu mer när rövtjejen från paralellklassen dagen efter kallade mig ful och fick de andra att säga samma sak.

Så småningom växte mina fransar ut igen och rövtjejen i paralellklassen blev en sådan som rakade av ögonbrynen och målade lila/gröna/bruna sträck som bryn istället. Tror inte att hon läser Nakeddays men gör hon nu det så kan jag väl få ge igen lite. Ful

Lite fyndigt med överskriften där nu när det handlade om ögon. Hoho!


Nej! Nu måste jag sova. Eddie har sovit djupt i flera timmar och det liksom kryper i fingrarna. Jag vill göra något bus. Inte något så taskigt som att lägga fingrarna i vatten eller lägga snusar i näsan eller något... men typ skrika "Hjälp en häxa" eller tända alla lampor och skrika "Eddie! Du skulle varit på jobbet för en timma sedan!" Men näää, jag ska låta honom sova. Och jag ska med sova!

Godnatt


Just jävlar, Stockholm!

Varför har jag inte skrivit om det? Nu gör jag det i alla fall!

Jag och Eddie klev upp relativt tidigt på morgonen och gjorde i ordning mackor och fläderjuice (Både jag och Eddie just love lättdryck) Mamma skjutsade oss till stationen och vi gick på bussen mot Stockholm. Eddie, som har sjukt lätt för att må illa under längre färder hittade en plats långt fram i bussen. Jag fick sitta bredvid en gammal farbror som pratade konstant pratade med mig om: Diskriminering av äldre människor, hans karriär hos Ericsson, whiskey och hans barnbarn. De var de längsta två timmar och tio minuter jag varit med om.

Väl framme i Stockholm gick vi direkt till tunnenbanan och tåg tåget mot Bagarmossen. (Jag och Eddie har döpt om Bagarmossen till Bonklemonkle, bara så ni vet) När vi kom fram till Bonklemonkle letade vi efter lägenheten vi skulle kolla på. Efter inga felsteg kom vi fram och möttes av en mycket trevlig och cool kvinna. Hon visade oss in i lägenheten och, jävlar. Den var fantastiskt fin. Både jag och Eddie var lite chockade över hur snyggt allt var där inne. Det kändes lite för bra. När vi kollat (läs:beundrat) färdigt, frågade Eddie om det fanns andra spekulanter. Jo, det fanns det ju. Men många var oseriösa och andra hade backat ur. Tur för oss kan man säga, för... VI FICK DEN! VI FICK DEN!

Eddie och Jennie, som hon heter, bestämde dag för att skriva på kontrakt och så var det klart. Vi gick ut i tystnad och när vi stod i hissen ner kollade jag och Eddie på varandra. Jag kommer inte ihåg exakt vad första ordet var men något i stil med ett glatt "Jävlar" eller "Helvete" var det nog.

Glada som påskakärringar gick vi med armarna om varandra och jag kände mig så JÄVLA glad! Vi gick till Fridays och träffade Tim som blev glad för våran skull. Vi satt där och drack öl i några timmar innan bussen gick hem till hem Örebro igen. Nästa gång jag åker till Stockholm, så åker jag till mitt hem. Det känns fantastiskt.

Så, den 1 februari är det dags. Jag längtar längtar längtar.

Sprutjävel

Jag hade bestämt mig för att inte ta svinsprutan. Men mormor ville att jag skulle. Jag sa "nej". Hon sa "jo". Jag sa "NEJ" Hon sa "Du får 200 kr" Jag sa "Okej"

Så idag skjutsade mamma mig bort till mässan. Jag har varit i mässan ca 89 miljarder gånger i mina forna dagar. Men då, för att träna friidrott. Då var det inga sprutor att tala om. Fyllde i namn, personnummer och kryssade i "Nej" på alla allergifrågor. För inte är det väl sötningsmedel i sprutan? (det enda jag är allergisk mot) Det gick enkelt att ta och jag fick beröm av sköterskan som tog den på mig. Hon behandlade mig som att jag var en svin(haha)rädd 4åring, fast jag inte sagt ett ord om att jag tyckte det var läskigt. Jag tyckte inte ens det. MEN, i sprutbåset bredvid mig satt en liten flicka och grät och skrek. Hon var livrädd och ville verkligen inte ta sprutan. Tre sköterskor försökte hålla stilla henne och en av dem var så fruktansvärt oproffesionell. Hon sa "Nu får du fanimig sitta still, det finns andra som vill ta sprutan" och mer sådana saker. Jag fick ont i hjärtat när jag såg detta, mamma likaså. Jag gick fram till en doktor som gick runt och kollade att alla var okej, och sa att jag tyckte det var riktigt dåligt sätt att prata till en vettskrämd liten flicka på det sättet som en av sköterskorna gjort. Han höll med, men verkade inte bry sig så mycket. Skäms! Så ska det verkligen inte gå till!

Nu, har jag ont i kroppen och jävligt sjukt ont i armen. Hade en släng av feber vid 7 tiden men det gick över. De 200 kronorna är nästan slut. Jag och Eddie har köpt Mat, snus, hyrfilm och alibabbaplockgodis. Det var det värt!


Max och Eddie och Bob och lite Bestemalen. Och Sånt.

Idag fyller en av mina bästa vänner år. Max Wallbom. Aka Superfittan haha.  Max, du är världsbäst och jag önskar dig en ljuvlig 19årsdag!  

En fin bild från Balen! Jeg und Max

Jag och Eddie fyller också idag. Fast 18 och ett halvt år yngre än Max. Vi fyller ett halvår. Grattis älskling att du har varit ihop med mig i sex månader och grattis till mig med. Det finns de som säger att vi blev ett par redan för typ 9 månader sedan, men icke. You have to say the "Nu är vi tillsammans" innan det räknas. Och, det gjorde vi, på min student för ett halvår sedan. Fulla och glada. Jag älskar Eddie.

En annurlunda bild på mig och Eddy

Bestemalen fyller inte år. Och jag tänker inte fira henne på något sätt. Hon lämnar mig imorgon för Australien och kommer inte hem förens i juni. Dålig stil. Nejnejnej, Min beste Bestemalen ska ha det underbart där nere. Min fina fina älskade vän.

Bestemalen och bobelibobob

Förövrigt sitter jag här och är rädd. Jag, Eddie, Tim, Tysken och Bestemalen har kollat på två läskiga skräckfilmer denna kväll. Nu har Eddie somnat och det är mörkt som i graven (Inte för att jag varit i en men det LÄR ju vara mörkt) Det känns som mitt enda öde inatt är att bli fångad av en demon/spöke/häxa/katt/hyresvärd/varg/docka. Tag i akt, detta kan bli mitt sista "Nakna härliga dagar med bob ja!" - inlägg någonsin.

Läskig tjej

Nu måste jag seriöst väcka Eddie. För nu pågår det något fuffens i mitt rum. Sjukt läskigt!

HAHAHA Så sov Eddie en gång


Godnatt

 


Vad som kan hända just DIG i juletider - Av Johannabob

  • Du bränner dig på adventljusen
  • Du dör av julestressen
  • Du blir förvirrad och tar fel på din katt och lussekatt
  • Du snavar på Lucialinnet och blir känd som en drummel
  • Du ramlar under isen och fryser ihjäl
  • Du missuppfattar recepten och bjuder alla på knäck med senap i
  • Du klär ut dig till tomte och fastnar i skorsstenen
  • Du kommer loss från skorsstenen och landar mitt i en brasa
  • God jul

  • Vad som ska hända och ske i veckan från och med NU. Och lite annat!

    - Jag ska ge Eddie en chokladkalender

    - Jag ska fortsätta jobba på en väldigt pinsamt ställe i stan. Fruktansvärt!

    - Max och John 19års fest?

    - Åka till Stockholm med Eddie och kolla på våran (?) lägenhet

    - Bestemalen åker tillbaka till Australien. Skitaphelvetenedrasatan!

    Typ det...

    Idag tacka jag via sms nej till att hyra en rum i Stockholm som jag tidigare varit intresserad av. Killen som skulle hyra ut rummet till mig svarade "Fitta" Jag blev arg men svarade "En sådan har inte du" Vet ej varför jag skrev så.

    Jag är sugen på mat, sång och köttfärs
    TJAO!