Liten bild

Jag som liten.


Gissningar

Nu har massor av folk gissat på facebook. Kopierar in det här direkt på facebook. Att det står en del på danska är för att jag har danska som språkinställing. Humor i vardagen är viktigt.

Isabelle Lindgren ‎17/2
for 8 timer siden ·
  • Jakob Norén Eriksson ‎15/2
    for 7 timer siden ·
  • Madeleine Alexandersson ‎16/2 på natten!
    for 7 timer siden ·
  • Åsa Karlsson Tror på 11/2 redan! :)
    for 7 timer siden ·
  • Josephine Santinelli ‎12/2 :)
    for 6 timer siden ·
  • Zara Lindén ‎21 februari :)
    for 6 timer siden ·
  • Andréa Lysén ‎26e feb :D
    for 6 timer siden ·
  • Theresia Sape ‎15/2 :)
    for 6 timer siden ·
  • Mari-Anne Lövholm vilket är det planerade datumet?
    for 5 timer siden ·
  • Sandra Palm ‎24/2 trorjag men jag hoppas att du slipper att gå över:).
    for 5 timer siden ·
  • Amanda Köpberg ‎7 februari så att jag och lillan får samma födelsedag :)
    for 3 timer siden ·
  • Mari-Anne Lövholm Utan att säga exakt datum så säger jag då: samma dag som jag flyttar tillbaka till Ladugårdsängen. DET exakta datumet har jag inte heller just nu.
    for 3 timer siden ·
  • Karolina Kolthoff Jag tror 21/2 =)
    for 3 timer siden ·
  • Micke Teddy Ström ‎13e!
    for 2 timer siden ·
  • Johanna Kroon ‎20 är beräknat enligt ul. Kul med så många olika gissningar!
    for 35 minutter siden ·

  • När kommer Tösen till jordalivet?

    Har sett att många andra gravida har "gissadatumnärbebisenkommer"-tävlingar. Jag ska ju inte vara sämre, så nu startar min. I dessa tävlingar brukar man också gissa på kön, men här vet vi ju att det är en tös. Skulle du trots det, ändå vara säker på att tösen är en grabb, får du gissa på det. GISSA PÅ!

    Jag tror att hon kommer den 14/2. Eller tror och tror... jag hoppas. Erling fyller år då, jag har dåligt med pengar och föder jag hans barn då så slipper jag köpa present. Vad kan vara mer generöst att ge någon ett dotter liksom? Inte alla som får det! Så tänker jag.

    Men men, gissa nu! Och den som visar sig gissa rätt kommer få ett pris. Tidigare har jag sagt att man kunde få bestämma ett melllannamn, men jag har dragit tillbaka det priset, med risk för att någon knasig jävel skullle gissa rätt och ge henne ett namn som Gustava eller Bestemalen, inte så vackra med andra ord. Hah. Men något pris ska man få!

    Gissaaa gissaaaa!

    Lite less

    Less på folk som låtsas bry sig, och som i själva verket inte bryr sig ett skit. Less på att vara gravid, förvärkar är allt annat än skönt och jag kan bara gå som en anka. Less less. Muntra upp mig ni som känner er manade. Jag säger godnatt här och hoppas på en trevlig lördag.

     


    Andra brevet

    För några månader sedan så skrev ju Bestemalen ett brev till Mona Sahlin, ni minns det? Hon ville ha hennes jobb, alltså ta över partiledarrollen. Det gick inte vägen för Bestemalen, men hon är inte tjejen som ger upp i första taget. Nu när vänsterpartiet också ska byta ledare, så tänkte Bestemalen ge det en ärlig chans. Såhär löd hennes brev till Lars Ohly.

    Hej Lars Lasse Ohly. Jag mailar dig angående jobb. Inte vilket jobb som helst, utan ditt jobb! Jag skulle vilja vara ledare för vänsterpartiet och jag tror att jag skulle passa bra. Mitt namn är Malin Eriksson. Jag kallas Bestemalen av de flesta, men det kanske är lite oseriöst inom politiken. Eller du kanske kallas Bestelars ibland? Jag är i alla fall snart 21 år och pluggar just nu en historiekurs på universitetet i Örebro. Just nu håller jag på med antiken och renässanen. Kan du något om det? Annars kan jag lära dig! Jag är ganska bra på politik men kan självklart bli bättre. Tycker inte om högerblocket alls, de borde verkligen dra dit pepparn växer. En gång gav jag fingret till en centerpartist, det var kul haha. Annars är mina intressen: Skriva, läsa, film och gå på krogen. Så mycket mer behöver jag väl inte säga, vi kan ju träffas och prata mer!

    Svara snabbt, jag är mycket otålig som människa! Puss Bestemalen

    PS: Jag är vänsterhänt! DS.

    Hon bifogade denna bild




    Undrar...

    - Varför alla krafter kom tillbaka när jag slutat jobba? Kanske ska jag fortsätta ett tag till...?

    - När vattnet kommer gå?

    - Hur mycket på en skala jag hatar försäkringskassan? Tror 10/10.

    - Hur en bebis kan ligga i min mage? Ärligt talat så är det ju sjukt.

    - Hur man kan sitta och råglo på en höggravid kvinna och inte erbjuda sittplats på fullsatt buss?

    - Vad bebisen kommer att heta?

    - Vem som kom på namnet "Agatha"? Det är fult.

    Ja, jag undrar detta ikväll. Och mycket mer än så gör jag inte. Imorgon kommer Jolinne och Maja till mig på lunch, är så glad att de två finns i mitt liv igen. Bra tjejer det där. Nu är jag trött och har förvärkar som är jobbiga. Snart är det över...


    Tillbaka i lägenheten

    Nya tapeter, done! Nu är det äntligen fixat och jag kan börja sätta upp mina tavlor. Vilka tavlor?, frågar jag mig. Jag har ännu inga men jag ska köpa. För vilka pengar?, frågar jag mig. Jag har ännu inga och kan inga få. Hehe.
    Någon som kan måla en tavla till mig?

    Jag kokar te och äter kiwi. Lyssnar på Allan och mår väldigt bra. Vet ni vad? Det känns lite som att jag lever på lånad tid. Fast det kanske låter fel... Såhär då, det känns som att den här delen av mitt liv börjar närma sig sitt slut och det känns märkligt. Inte sorgligt eller så, bara märkligt. Så vad jag menar med lånad tid, är inte något negativt. Utan bara spännande, och återigen, märkligt. Nu har jag slutat jobba och börjat vila. Egentligen skulle jag jobbat idag, men nattliga bravader hindrade mig. Så idag skulle jag vila, vila och vila. Men det gjorde jag inte. Jag gick en väldigt lång promenad och sedan möblerade jag om i lägenheten. Tråkigt att vila, är dålig på det.

    Återigen, mina grannar. Tillbaka till lägenheten, tillbaka till helvetet. När ska de fatta? Nu har både jag och en till tjej hört av oss till hyresvärden och de har fått något varningsbrev. Ändå så är det högsta volym hela tiden! Jag blir galen. Kanske är det dags att gå ner själv, i egen hög (tjock) person och skrika på dom. "HÅLL KÄFTEEEEEEEEEN, FÖR I HELVEEEEETEEEEEE" ser jag mig själv skrika och spotta saliv. Rök kommer ur öronen och jag står redo för fight. Vilken syn.

    Nej, bad och några till kiwis, sedan är det dags att sova.

    Kärleksvisa

    Söndagsnatt

    Ikväll har jag sett "I spit on your grave" Se inte den. Den är vidrigt obehaglig och man mår inte bra i kroppen. Det var den absolut mest sjuka film jag sett. Om ni inte vill se en vidrig våldtäkt, fåglar som hackar ur ögon och en avhugen snopp, så stå över. Sjuk sjuk sjuk!

    Vecka 37. Tiden går fort men ändå långsamt. Vad jag nu menar med det...? Jag vet inte, jag är trött och bär på en fullväxt bebis, det kan alla bli knasiga av. Men glad är jag, och lite fnissig nu innan midnatt. Ska nog ta och kolla på någon rolig film. Hej.


    En bild till


    http://www.mariaerikssonphoto.com/blog/




    Kort på fredagskvällen

    Spenderar kvällen hos mamma och pappa då min lägenhet tapetseras för fulla muggar, av en som heter Hasseemålare. Festligt namn. Han ringde mig idag och sa att allt skulle vara klart på tisdag. Festligt det med.

    Tidigare ikväll så sparkade Tösen så hårt mot mina revben att allt som ligger emellan oss sprack och en fot kom ut. Jag nöp lite i tårna och kittlade lite "thihihih" lät det en bit ner i magen. Sen tog jag nål och tråd och sydde igen. 9 bamseplåster på och det kändes okej. Okej, nej inte sant. Poängen var att få fram hur fruktansvärt hårt hon sparkar.

    Vi säger så för ikväll. Jag öppnade på jobbet imorse och fick gå upp kl 05. Kommer slockna inom en timma. OCH IMORGON FÅR JAG SOVAAAAAAAAAAA!

    Dum i huvudet?

    Igår skrev jag om bröstmjölk. Idag blir det ett till sådant inlägg, fast kortare.

    Jag ÄR dum i huvudet nu förtiden. En kollega frågade om jag hade mjölk. Kollade förvånat på henne. "I brösten?" frågade jag chockat. Hon blev tyst och sa efter en stund "Nej alltså, till kaffet" Då såg jag att alla runt om höll i en kaffemugg. Jag tog upp en pistol och sköt mig själv.

    Fostertrotsen fortsätter...

    Jag - Jaha, snart dags att komma ut.
    Tösen - Skulle inte tro det...
    Jag - Va?
    Tösen - Jag har börjat trivas här och så värst trångt har jag inte, som du verkar tro att jag har.
    Jag - Nehe, det var ju bra. Men jag har läst att det ska vara trångt nu sista tiden.
    Tösen - Man ska inte tro allt man läser.
    Jag - Nej jag vet, men hur sjutton vet du det?
    Tösen - Man har väl hjärna!
    Jag - En knappt färdigutvecklad, så kom inte här och...
    Tösen - TYST! Och sitt stil.
    Jag - Jag sitter stil. Jag skulle väl vilja påstå att det är DU som aldrig är stil.
    Tösen - Haha jag vet.
    Jag - Jag hoppas du byter dygnsrytm tills du kommer ut.
    Tösen - Jag kommer som sagt inte ut. Jag trivs här.
    Jag - Men om du inte kommer ut, så bli du större och större och tillslut kommer min mage spricka.
    Tösen - Mitt problem?
    Jag - Bådas, skulle jag vilja säga.
    Tösen - Du skulle det ja...



    Idag smsade jag till 118100 och med frågan "När kommer mitt barn? Beräknat 20 februari" Efter två minuter kom svaret "Ditt barn kommer att få se världen den 22 februari, tidig morgon. Vi önskar dig lycka till med föräldrarlivet" Nu undrar jag om jag kan stämma 118100 om det visar sig vara fel datum? Jag har ju ändå betalat för ivägskickat sms. Ett stort skadestånd skulle sitta fint till sommaren, ska satsa på det!


    Bröstmjölk

    För några veckor sedan när Erling var på besök hos mig så läckte mina bröst. Av mjölk. Jag tyckte detta var lite genant men tog det mest på skoj. Han kommer ju ändå se mig föda ett barn, så vafan liksom. Sen dess har det varit lungt med läckandet och jag trodde det hade varit en engångsföretelese, att det rann igenom såpass mycket. Tyvärr inte.

    Häromdagen på jobbet gick jag runt och undrade varför alla kollade på mina bröst. Att det blivit större, javisst. Men för det brukar väl folk inte glo? Jag gick på toa och såg att högra sidan där tutten sitter, är alldeles blöt. Detta syntes mycket väl då jag hade en klarröd tröja. Jag ville spola ner mig själv i toaletten och för alltid leva i avloppet, verkligen för alltid. Men det gjorde jag inte. Istället gick jag ut, skrattade ansträngt och drog något dåligt skämt om att inte hålla sig torr. Betedde mig nog besynerligt, men fanken vad jag skämdes. Fick låna en flis, som jag självklart inte kunde knäppa. Då tog jag på mig den bakochfram med dragkedjan öppen på ryggen. Vet inte vad som såg mest dumt ut, men det alternativet kändes bäst där och då.

    Jag vet inte hur jag ska beskriva hur jag ser på mig själv efter detta hände. Hm, ska försöka. Inte för att jag brukar tänka på mig själv som en person som folk vill hångla med. Men om vi säger så, att jag var en person som folk ville hångla med, så tänk tvärtom. Jag ser mig själv som en person som absolut ingen människa skulle vilja hångla med. Låter det nu som att jag är mycket ledsen för detta? Då låter det fel. Jag är tillfreds. Jag har ju min bröstmjölk.

    Bebismage





    http://www.mariaerikssonphoto.com/


    Måste bara hihi

    Du är i vecka 36.
    Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
    Du är i 8:e kalendermånaden.
    Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
    Du är i trimester tre.
    Beräknat förlossningsdatum Sön 20 feb 2011
    Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.
    Din bebis tycker att det är jävligt trångt i magen

    YAY MAAAN! (Jag lade till den sista punkten)

    Idag var jag hos barnmorskan. Jag sa som det var, "jag är skittrött och det känns jäkligt segt" Hon gav mig tipset att lägga benen högt när jag kommer hem från jobbet. Ska börja med det. Och att vila mycket mer än vad jag gör. Eh, heltid.. eh vila..? Men det ska nog gå att klämma in lite fler vilopauser. Fick också veta att Tösen är fixerad och att hon verkar vara rätt liten. Fast det kan man aldrig veta med 100 % bara genom att känna, men barnmorskan trodde det. Berättade också att jag var livrädd att gå över tiden, att jag verkligen inte ville det alls. Då sa hon att ingenting tydde på det, och det tolkar ju jag som att det kan tyda på att hon kommer lite för tidigt? Men jag är väldigt bra på att tolka fel, så det betyder säkert inget. Kanske får jag vänta till sommaren, skulle inte förvåna mig.

    Okej, mammablogg var det inte nej... Förlåt ni som tycker att det är väldigt ointressant med graviditeter. Men som ni ser, inte lång tid kvar och då ska jag inte skriva mer om graviditet. Då ska jag skriva om min dotter. Jag älskar min dotter!

    Kul!

    Jag måste få säga att jag är glad över denna blogg. Det är många som läser nu och idag uppmanade Linn Svansbo sina vänner på fb att börja läsa Nakeddays. Mycket snällt! Nu ska jag ju inte sitta här och låtsas som att jag har flera tusen läsare, för så är det inte. Men det har legat en bra bit över 100-strecket nu ett tag, och det tycker jag är kul och motiverande.

    Och just därför, kanske jag ska fråga. Vad ska jag blogga om? Vill ni veta hemlisar? Vill ni har fler seriösa? Fler skämtinlägg? Mer om graviditeten? Tell me. En ytterligare "Avtändade saker" - lista har blivit efterfrågad, och en sådan kommer! Ställ frågor om intresse finns, så svarar jag!

    Fotona som Lejonkungen tog igår, kommer inom kort. Det var kul, men chockerande att se sig själv, så stor på foto. Vi tog rätt så avklädda bilder, just för att få med hela gravidkroppen. Jag får se om jag törs lägga ut dom här.

    Hej!

    Vem kommer jag att bli?

    När jag blev gravid i slutet av våren började ett nytt liv. Jag ser det så. Det tog en tid att hitta sin roll i det nya livet och när kroppen började ändras tog det ytterligare lite tid att lära sig leva i den. När jag nu hittat min roll i det nya livet och börjat vänja mig vid min nya kropp, då ska allt förändras igen.

    Jag är medveten om att jag blivit förändrad under de här nio månaderna. Ser saker på ett annat vis än förut. Ibland tänker jag förbluffat "Är detta verkligen jag?" när jag gjort eller sagt något som jag inte skulle gjort förut. Jag känner en ilska som jag aldrig känt förr. Jag känner en lycka som jag inte känt förr. Känsorna är så påtagliga att jag ibland vill gömma mig för dom. Vissa delar av hela min förändring hatar jag mig själv för och vissa saker älskar jag mig själv för. Lustigt.

    Och nu undrar jag, efter mitt barn är ute. Fortsätter mitt nya jag? Eller blir jag mitt gamla jag igen? Kommer jag förändras ytterligare en gång? Tre olika personer under ett år - samma människa. Det låter skrämmande. Jag hoppas och tror att den person som väntar efter barnet är fött, är en blanding mellan den gamla och den nuvarande. Jag saknar delar av min styrka innan graviditeten. Jag saknar inte det hispiga uppochnerliv jag levde då. Jag vill ha bort min överkänslighet som jag har nu och jag vill ha kvar mina lyckokänslor. Om man kunde få välja.. kanske kan man det?

    Det låter kanske konstigt detta. Men jag ser inte bara fram emot att träffa min dotter. Jag ser också fram emot att träffa en gammal del och kanske delar av mig själv igen.

    För att jag har tråkigt

    1. Hur gammal är du om fem år? 25
    2. Vem var den sista du träffade? En pizzagivare som jag betalade 100 kronor för mycket till, av misstag.
    3. Hur lång är du? 166 cm
    4. Vilken var den senaste film du sett? Juno
    5. Vem ringde du senast? Erling
    6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Har ont i ljumskarna och kan knappt gå. Jag kröp just till köket, smidigt att man kan krypa!" till Petter
    7. Vad är dagens planer? Strax ska jag sova och när jag vaknar ska jag bli fotad av Lejonkungen. Senare ska jag kolla in Erlings nya lägenhet. Ska också kika in nya solsidan, woho!
    8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa
    9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta. 21 år i år. Jävlar.
    10. När såg du senast din mamma? Idag när hon stod i cafeterian i nya friidrottshallen och sålde fika.
    11. Vilken ögonfärg har du? Jag säger mörkgrön. Andra säger gulbrun.
    12. När vaknade du idag? 12:00, så skönt!
    13. Har du någon gång dödat en katt? Ja självklart?
    14. Vilken är din favoritplats? Just nu, när jag är höggravid, är det min stora säng. Annars i någon härlig hörna på någon mysig pub/krog.
    15. Vilken plats föredrar du minst? På ett dansgolv med 2000-talets skitmusik
    16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ingen som helst jävla aning. Jag vill ju bo i Stockholm i framtiden, men det får vi se.
    17. Vad skrämde dig som barn? Hissar.
    18. Vem fick dig att skratta senast? Jag kollade på "Bert" och skrattade mer än högt när Bert ramlade i en lerpöl.
    19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej. Jag äger några.
    20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
    21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
    22. Hur många kuddar har du i sängen? En
    23. Hur många landskap har du bott i? Fyra
    24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja
    25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag säger som Povel Ramel "Ta av dig skooorna"
    26. Är du social? Jo det tycker jag.
    27. Vilken är din favoritglass? Daim!
    28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Ge familj och vänner en rejäl slant var, skänka till fattiga barn, köpa något fint till mig och till Tösen och spara lite grann.
    29. Tycker du om kinamat? Ja!
    30. Tycker du om kaffe? Ja, utan kaffe - inget fungerande liv för mig.
    31. Vad dricker du till frukost? Juice och kaffe.
    32. Sover du på någon särskild sida? Rygg, i vanliga fall. Nu är detta en omöjlighet, både på rygg och mage. Så det blir i någon hemsk ställning på vänstersidan. Blä!
    33. Kan du spela poker? Ja det kan jag.
    34. Tycker du om att mysa? Jag myser varje kväll nu, med kuddar och täcken i soffan. Så ja, det tycker jag om.
    35. Är du en beroendemänniska? Ja, i vissa fall. Skulle vilja lära mig att göra saker med måtta. Men börjar jag gilla något, så gör/äter jag det hela tiden.
    36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja. En trillingtrio faktiskt!
    37. Vill du ha barn? NEJ absolut inte. Hehe. Jo, lilla Tösa!
    38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och rövarspråket
    39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja
    40. Föredrar du havet eller en pool? Pool. Finner havet obehagligt.
    41. Vad spenderar du helst pengar på? Nöjen
    42. Äger du dyra smycken? Nej
    43. Har du någon gång testat narkotika? Nein
    44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Gammal popcornkärna. Anledning okänd.
    45. Vem är den tråkigaste människan du känner? Mosshuvet
    46. Välj ett ärr på din kropp? Ett coolt under hakan som jag  fick utav fall från boll på dagis
    47. Vad har du för ringsignal? Allan Edwall - Förhoppning
    48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej, synd!
    49. Flirtar du mycket? Nej. Känner mig bara fånig då.
    50. Vart togs din profilbild för din blogg? Profilbild?
    51. Kan du byta olja på bilen? Nää
    52. Har du fått fortkörningsböter? Näää
    53. Vilken var den senaste bok du läste? Kajsa Ingmarssons "På det fjärde ska det ske" Riktigt bra!
    54. Läser du dagstidningen? Läser NA när jag kommer över den, annars nej.
    55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
    56. Dansar du i bilen? Vadå dansar i bilen?
    57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Har inte lyssnat på radio på många, många år.
    58. När var du i kyrkan senast? Charlies dop i somras
    59. Är du kär? Nej
    60. När ska du gå upp imorgon? SEEEEENT!

    Inte som jag tänkt mig...

    Denna natt kom Tösen. Hon kom som en blå geleklump. Jag blev chockad över att hon inte såg ut som en riktig bebis med lugnades av att alla sa "Det blir så ibland. Amma du så blir hon snart vanlig" Så jag började amma och köpte arla mellanmjölk för hela barnbidraget. Jag var ju tvungen att dricka väldigt mycket mjölk nu, så att det skulle finnas tillräckligt i brösten. Tillslut blev geleklumpen en bebis som på några timmar blev tre år. Erling och jag slogs om namn, på riktigt alltså, slagsmål. Treåringen sa att hon ville heta "Violina Gabriella" så då fick hon heta det. Sen tröttnade jag och skulle flytta till Danmark. Jag skrek till Erling "NU FÅR DU JU HENNE SJÄLV, SOM DU PLANERAT FRÅN FÖRSTA BÖRJAN!" Jag flyttade till Danmark. Väl framme hittade jag en geleklump i väskan, som jag kastade i havet.

    Detta är ju makabert. Ja alltså, det var ju en dröm. Men varför drömma sådant? Tackar för att det inte var sant.
    Amen och tack.


    Är jag elak?

    En gång gjorde jag ett personlighetstest och fick fram vilken typ av människa jag var. Minns ej vad min typ hette, men jag kommer ihåg att några av egenskaperna som stämde in var: Impulsiv, musikalisk och otålig. I den musikaliska biten känner ni som också är musikaliska säkert igen, att man ofta har en melodi i huvudet. Nästan konstant. Jag trivs med det och tycker det är härligt. Dock skulle jag vilja ha lite mer att säga om sångerna som sätter sig...

    Nu har jag gått runt i en vecka och haft Dundertågets "Delad vårdnad" på hjärnan. Fast istället för "Delad vårdnad, ska du ha spö?" som texten går, så hör jag "Bestemalen, ska du ha spö?". Samma melodi men annorlunda text. Detta är lite jobbigt då jag känner att jag hotar min beste kompis, vad har hon gjort mig liksom? Frågar mig själv om jag är elak. Frågar mig själv om jag vill ge Bestemalen spö.

    Ska överlägga ett tag, sedan får jag se hur jag gör. Kanske släpper melodin och texten om jag fullföljer hotet. Och eftersom Bestemalen är min vän, så anmäler hon mig antagligen inte. En WinWin-situation kan det faktiskt bli för mig, om jag blir av med låten och inte blir anmäld. Återkommer om detta, när jag överlagt.

    Såhär låter det i huvudet hela tiden "Bestemaalen, skarru ha spöö?" Jobbig grej alltså.

    Fredagskväll del 2

    Jag sitter här och blåser bubblor med tuggumit, jättehögt! Grannarna måste tro att jag pruttar eller skjuter med pistol, så högt låter det. Jag är grym på att blåsa bubblor. Jag är också grym på att bada. Jag låg i badet väldigt länge ikväll och exakt hela jag blev ett russin, skrynklig. Nu börjar jag "lösas upp" och tur är väl det.

    Vi säger så. Ett meningslöst del 2 -inlägg kanske, som varken gav mig eller er något. Det är som på film, del 2 blir alltid sämst. Kanske kan jag hitta några roliga bilder att dela med mig av. Ska kika lite i arkivet. (Där kände jag mig lite viktig, "Jag har ett arkiv" -viktig, ni fattar)


    Bestemalen och jag. Fulla och 18 år påväg till krogen. Ett fint minne. Bestemalen bad en kille "hångla upp" mig den kvällen. Ett mindre fint minne.


    Jag gillar den här bilden för att den är "så inte jag" Där lät det som jag hatar mig själv, men det gör jag inte. Tycker den är intressant, för jag minns inte att jag sett ut så eller ens vart bilden är tagen. Mysterium...


    Den här bilden ska jag skicka till Bingo Rimér. Jag är så fantastiskt exotisk och fräsch. Den togs i Las Vegas, vid en fruktansvärd måltid. Korv med bajs, i bröd.


    Den här bilden är också från Las Vegas. Mamma hade ramlat av en bänk en stund tidigare. Jag och Petter skrattade så mycket åt det och Petter var tvungen att springa till Hotellrummet och kissa. Då tappade han byxorna och ramlade. Där och då var mitt liv komplett av skratt.  

     


    Fredagskväll

    Det är faktiskt en smula underbart att sitta hemma och göra ingenting. När jag var påväg hem med bussen för en timma sedan kände jag ett lyckorus just över det, bara vara hemma. Alla kvällar denna vecka har sett likadana ut, just för att jag inte orkar någonting alls efter jobbet. Nu kan jag sova ut imorgon och inte gå upp halv sex som jag gjort hela veckan. Fy bövelen vad glad jag är för det. För några dagar sedan stod jag inte ut med tanken på de veckor som var kvar av graviditeten men nu har jag fått en ny känsla, av tålamod. Jag ser fram emot att sluta jobba och bara vila inför förlossningen. En vecka jobb. Tre veckor vila, sen ska hon komma. Tösen.

    Bestemalen har börjat på universtitetet. Ikväll skulle hon på "Disco" som hon uttryckte det, med alla andra nya studenter. "Disco?" sa jag frågande, "Det sa man väl i lågstadiet?" Då blev Bestemalen lite sur och muttrade något om att jag inte visste något om universitetslivet. Sedan berättade hon att det skulle finnas läkarstudenter med på discot, vilket hon tyckte var bra och praktiskt. "Varför då?" frågade jag. Bestemalen förklarade att det var bra och praktiskt för att hon är hypokondriker. "Om jag börjar dejta en läkarstudent kan han alltid kolla så att jag är frisk" "Men första året på läkarlinjen kan man väl inte sådant?" sa jag. "Jag ligger långsiktigt" sa Bestemalen då, med ett nöjt och lite elakt leende.

    På söndag ska jag bli gravidfotad av en fotograf, Lejonkungen. Hon har fått en idé om att följa mig och bebisen med sin kamera under sista delen av graviditeten och första delen när hon är ute. Många har länge tjatat om magbild, och nu ska ni få några på söndag. Nöjda då? Jag slutade ta magbilder när jag fick bristingar på hela magen. Jag var ledsen över det ett tag, men sedan berättade barnmorskan att de snabbt bleknar bort och ju yngre man är, desto snabbare går de bort. Det gladde mig! Så nu bryr jag mig inte, men vill helst inte visa upp för hela världen. Jag tror jag kommer sakna magen lite. Den är mysig och praktisk att ställa tallrikar på. Däremot ska det bli skönt att få tillbaka sin "vanliga" kropp. Lite mindre höfter, smalare lår och som sagt, bristingsfri mage. Brösten får dock gärna stanna. Jag trodde att jag skulle bli väldigt kroppsnojjig, med vikt och allt. Men faktiskt så har det varit ganska lungt, dock med några inslag av "Jag är tjock och vidrig"-tankar. Man går upp i vikt och man blir svullen, det är bara så. En dag när jag kände mig just "tjock och vidrig" kom en person fram till mig och sa att jag lös och var vacker. Då började jag gråta för att jag blev så rörd. Lysande eller ej, det ska bli skönt att få tillbaka sin kropp om några veckor. Okej, nu glömde jag amningen. Men efter det.

    Jag sitter och tuggar på mina gröna äpplen. Samt frukttuggumin och julmust som de sålde ut för halva rea priset. Jag ska snart ta ett bad och döva mina förvärkar som gör sig påminda lite för ofta för att det ska vara behagligt. Mitt badkar är min stora kärlek. Där ligger jag en timma på morgonen och en timma på kvällen. Ibland en timma på natten om sömnen är omöjlig. När jag slutar jobba nästa vecka ska jag nog ligga där hela dagarna. Jag älskar dig mitt badkar. Du är mitt allt. Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag. Haha. Hej!

    Roligt

    • Det finns ingen person som har efternamnet Tutte.
    • Det finns ingen kvinna som har namnet Tutte som förnamn.
    • Det finns 1 man som har förnamnet Tutte. Av dessa har 1 namnet Tutte som tilltalsnamn.
    • Det finns 157 personer som har efternamnet Kiss.
    • Det finns 5 kvinnor som har förnamnet Kiss. Av dessa har 4 namnet Kiss som tilltalsnamn.
    • Det finns ingen man som har namnet Kiss som förnamn.
    • Det finns ingen person som har efternamnet Krusbär.
    • Det finns ingen kvinna som har namnet Krusbär som förnamn.
    • Det finns 1 man som har förnamnet Krusbär. Av dessa har 0 namnet Krusbär som tilltalsnamn.
    • Det finns 1 personer som har efternamnet Fucker.
    • Det finns ingen kvinna som har namnet Fucker som förnamn.
    • Det finns ingen man som har namnet Fucker som förnamn.



    Kort, innan jag dör

    Två höggravida kvinnor på pizzeria Nobel, fin syn. "Vem är det först?" frågade mannen bakom disken. "Jag, fast jag har gått över tiden" svarade Titti och så började vi fnissa som två 12åringar. Vi blev osäkra på om han frågat om bebisarna eller vem som skulle beställa först. Kul grej!

    Jag ska upp 05:00 imorgon. Jag orkar inte det. Jag kommer nog dö. Så därför kan detta bli mitt sista inlägg.
    Hej!

    Positiv

    När jag loggade in nu taggade jag mig själv att verkligen försöka skriva ett positivt inlägg. Svårt när man är trött. har ont och är uppstressad av allt runt om. Men nu har jag gett mig tusan på't och det blir inget roligt om jag bara klagar. Det får jag göra till vänner och familj, om de behagar trösta.

    Jag har fått dille på gröna äpplen och fruktsoppa. Har sedan min citrusabstinens i höstas inte känt av något mer sug efter något speciellt, men nu så. Ser dock inte hinder med att vräka i mig hur mycket som helst. Både äpplen och fruktsoppa är ju hur nyttigt som helst. Hittills idag har jag ätit 6 gröna äpplen och druckit 1,5 liter fruktsoppa. Tösen kommer ploppa ut som en frukt, 1000 spänn på det! Sedan en till liten lustigt sug jag fått, kanske inte det mest normala. Jag njuter av garage och bensindoft. När jag är hos mamma och pappa går jag in i garaget och drar i mig det underbara. Lite samma lukt finns i min källare, så dit ner blir det en del besök. Tror kanske inte att det har med graviditeten att göra, har nog alltid älskat garage och bensin... Men kanske har min kärlek till dessa dofter nu blivit starkare nu, vem vet.

    Ikväll ska jag börja med ett nytt projekt. Jag ska börja skriva en bok till Tösen. Det är en ide jag har haft länge och nu ska jag ta tag i det på allvar. Jag ska skriva till henne, om allt. Hur jag tänker, hur saker runt om är, vilka jag tror hon kommer känna livet nu, historien om hur hon blev till och mina förväntingar inför vårat liv tillsammans. Denna bok ska hon få när hon fyller 18 år. Känns lite konstigt att tänka 18 år framåt i tiden, då jag är 38 år. Men jag tycker min ide är fin och jag har köpt en jättefin bok där historien ska skrivas. Bara att börja!

    Jag längtar efter min fruktsoppa nu. Lång och tung väg att vandra till köket med en vecka 35-kropp. Men det får det vara värt. Hej.

    Frustration

    Jag sitter här med en fot på revbenet. Alltså, Tösens fot på mitt revben. Jag sitter utan tröja och kikar på magen som ikväll rör sig mer än någonsin. Den liksom hoppar fram och tillbaka, upp och ner och in och ut. Alien? Jag är lite frustrerad. Där inne i magen ligger någon som jag så otroligt gärna vill träffa nu nu nu. Och denne är inte klar än. Jag är klar med att vara gravid, så känner jag verkligen. Skulle så gärna vilja vara fullgången nu, får värkar och åka in och föda. Jag kan inte njuta av den sista tiden för det börjar bli för tungt och göra för ont. Jag orkar inte göra någonting. Laga mat, nope. Gå ut och gå, nope. Inget alls! Två veckor till på jobbet... suck. Så jag ber till tiden, gå snabbt nu i de få veckor som återstår. Sen är jag nöjd.

    Nästa vecka ska jag blogga bättre och gladare. Hej!

    Gåtkvinnan

    Jag funderar på att bli en människa som alltid ställer gåtor. Vilket underhållande liv. Alla blir väldigt irriterade på mih men de vågar inte säga "nej tack" när jag frågar om det vill ha en gåtan, för att jag är en tragisk person utan liv, jag har bara mina gåtor. När jag ställt gåtan och folk funderat utan att komma på ett svar, ska jag säga att jag glömt svaret. Jag ska vara så jobbig. Jag har funderat klart. Jag är nu en människa som alltid ställer gåtor.
    Första gåtan: Vad kallas en elefant som är snygg?

    Ja!

    Idag är livet betydligt ljusare. Det firar vi med ett "Hurraaa"

    Det här är Bestemalen när hon var liten. Cute!

    I'm not fine

    Söndag till måndag - 3 timmar
    Måndag till tisdag - 4 timmar
    Tisdag till onsdag - 0 timmar

    Så har min sömn sett ut de tre senaste nätterna och det är det sista en höggravid jobbande tjej behöver. Och allt på grund av grannarna, i natt var det riktigt obehagligt. Vid midnatt satte de igång på högsta nivå. Med tanke på att jag lagt mig orkade jag inte gå ner så jag försökte stå ut. Om jag ska förklara ljudet så är det liksom som att jag, i min lägenhet lyssnar på högsta volym. Det handlar alltså inte om "lite störande ljud". En och en halv timma senare stampade jag i golvet. Musiken stängs av, någon skriker, tycker att det låter som "HORA" men jag kan hört fel. Musiken sätter igång igen och jag får hjärtklappning och panik. Den där ångesten ni vet, när man har sådan sömnbrist och man vet att man ska upp om några timmar, den är inte rolig. Med tanke på att jag de senaste dagarna haft mycket förvärkar och sammandragningar kände jag också att nu behövde jag verkligen få sova för att kunna orka med. Den här sista tiden är inte lätt och jag ska jobba heltid i två veckor till, det GÅR inte med de här grannarna. Jag testade i alla fall att stampa i golvet en gång till. Samma sak hände, de stängde av några sekunder, skrek något och sedan satte de på igen. Klockan blev 04 och jag låg vaken. Jag var så jävla ledsen. Jag ville inte gå ner med tanke på att de verkar totalt dumma i huvudet. Kanske har jag blivit feg, men bara tanken på att någon skulle slå mig i magen gör att jag vill gråta. Nu händer inte sådant så ofta, men jag kan inte släppa tanken. Musiken slutade inte spela och jag somnade inte. Fick med spränghuvudvärk och smärtande mage ta mig till jobbet där jag hade öppning klockan 07. Men idag gick det inte att jobba, fick åka efter en halvtimma. Jag grät när jag kom hem till mamma och hon bäddade ner mig. Fick sova två timmar och efter det kändes det något bättre.

    Idag har vi försökt få tag på hyresvärden, utan framgång, och imorgon är det stängt. Jag har ingen aning om jag skulle reagerat såhär om jag inte skulle föda barn om några veckor, förmodligen inte. Men nu känner jag mig så ledsen och knäckt över det här så jag inte vill vara i lägenheten. Jag är förmodligen övertrött och överdriven men jag känner det som en omöjlighet att föda ett barn inom kort om det fortsätter såhär. Hur i helvete tänker man om man spelar så högmusik och skriker så mitt i natten? Jag ska anmäla och klaga, allt sådant och det kommer säkert lösa sig. Men blä. Ikväll är jag ledsen.

    Imorgon är en ledig dag och jag hoppas att den blir bättre än denna. Hoppas ni mår bättre än mig.
    Gokväll.

    Namn och grannar

    Nu har jag hittat två klockrena namn. Jag tror jag har kollat igenom alla namn som finns i hela världen och nu har jag hittat två. Men, jag behåller de för mig själv. Vet ni varför? Anledningen är ohyffsade människor runt om mig. Det har hänt mer än ett antal gånger att folk frågar vad jag tänkt för namn. Då har jag svarat de namn jag tänkt mig. Jag har hört alltifrån "Det är ju ett djurnamn" till "Gud, det gillade jag verkligen inte" (Till er som sagt så, jag gillar inte era namn heller) Okej, jag tycker att folk har rätt att tycka vad de vill (förutom när det gäller rasism, homohat och blodpudding) men man kan väl ändå hålla käften med sina kommentarer när det gäller namn. Tyvärr är jag en människa som bryr mig om vad andra tycker och många namn har dött av dessa kommentarer. Tråkigt tråkigt. Faktum är att ett av namnen är ett vanligt kaninnamn men för att bespara mig själv "Det hette min enögda kanin" så säger jag inget om det. Det andra namnet är ett busigt dubbelnamn. Tyvärr har Erling inte godkänt det, än. Men jag hittar nog på något sätt att muta honom.

    En annan sak. Mina grannar är dumma i huvudet. Jag har bott här i en månad. Ca 30 dagar och nätter. 20 av de nätterna har det spelats hårdrock på högsta volym, + skrik. Det vibrerar i min säng och i natt fick jag sova 3 timmar, just pga detta. Jag har varit nere och sagt till, Bestemalen har varit nere och sagt till. Erling var nere och sa till när han lånade lägenheten. Inget händer. Klockan 03:45 stampade jag i golvet. 3 gånger. Som svar fick jag ca 15 bankar tillbaka. De måste alltså ha slagit med något i taket, bara för att jävlas. Jag tycker att detta är sjukt. Nu när helgerna är över ska jag ringa hyresvärden och om det inte hjälper måste jag flytta. Jävla idioter!

    Flyttar jag härifrån blir Bestemalen ledsen. Hon jobbar 5 min härifrån och brukar komma hit och sova när hon jobbat kväll. Detta är en sådan kväll. Bestemalen tycker att det är roligt när jag säger "Hey Pluto" med mussepiggröst. Så det är det jag ska ägna kvällen åt. "Hey Pluto" säger jag och så skrattar hon ihjäl sig och så får jag göra det om och om igen. Vad gör man inte för att göra någon glad.

    Godkväll