Napp

I hopp om att få bort snussuget så har jag börjat med napp. Så bra då för mig att min dotter är beroende av napp så jag kan låna hennes. Undrar Hur länge jag skulle få ha kvar vårdnaden om henne om jag lät henne snusa när hon ska sluta med napp... Jag kommer såklart inte göra det. Men nu har vi i alla fall två nappsugande tjejer i vårat hem.


Så tycker jag

Hej alla stora vuxna människor. Såhär tycker jag att det ska vara: - Min mamma ska aldrig äta. Bara stoppa in sin mat i MIN mun. - Min mamma ska inte få ha hela strumpbyxor. De ska jag få riva sönder. - Min mamma ska inte använda smink. Så jag tar det ur hennes väska och slänger i toaletten. - Min mamma ska älska att leka med mig klockan 04 varje natt. - Min mamma ska få betala dyra pengar till en kiropraktor om några år. Jag tar mig nämligen rätten att kräva att bli buren väldigt ofta. - Min mamma ska ge fan i att sätta på mig kläder. - Min mamma ska endast prata med mig och inte någon annan. Ja, det var nog allt. Påminn gärna min mamma om dessa grejer, så att hon följer de noga. Annars blir det inte kul, faktiskt riktigt okul. Ha det bra! /Felicia Roza Vilde

Lördagskväll

Har Kväll med bror, brors tjej och dotter räv, mästare i jäv. Gokväll!


Sämst

Hur det kommer sig att jag ALLTID hamnar framför datorn hela kvällen den dagen i veckan Flisan sover hos Erling, det vet jag inte. Jag planerar kvällen mentalt i huvudet. Lång dusch, bra film, läsa bok och njuta lite av tystnaden. Men så blir den aldrig av, kvällen som jag planerat. Jag fastnar på facebook, familjeliv, Mailen och alla dessa tidstjuvar till sajter. Ska nog ringa och höra med min internetleverantör om de kan stänga av mitt internet varje torsdag.

(Och nu är jag ju medveten, fullt medveten, om att jag har en halvtimma kvar på detta dygn, och ändå sitter jag här)

Nej. Jag tar nu en snusjävel, en bok och tappar upp en bad. Trevlig torsdagskväll.


Tisdag

O här halvligger jag i en obekväm ställning, en tisdagskväll framför datorn. En snarkande flisgris har jag bredvid mig, fint det.

Bra dag idag. Ett positivt möte och sedan en playdate med mammor och bebisar i hjärsta. Det är så trevligt att träffas med de nu stora bebisarna. Bebisarna som endast låg halvfärdiga i magen när vi började ses på våra gravidfikor. Nu förtiden går det väldigt vilt till eftersom att alla blir mer och mer rörliga, bebisarna alltså. Flisan blir väldigt exalterad när hon är med andra bebisar och idag blev det antagligen lite för mycket för henne. Först slängde hon sig fram mot en kant och började blöda på läppen. Senare välte hon sig själv och slog i huvudet mot ett stengolv. Först blev jag lite orolig eftersom hon blev så väldigt ledsen, tänkte eventuellt åka in och kolla henne men efter en stunds tupplur verkade hon okej, då med en ståtlig bula.

Tyvärr kan jag inte skriva mer nu. Jag har reklamjingeln "Vet ni vad det bästa är? - Leksaker från BR" i huvudet. Den går om och om igen och har gjort det i snart en timma. Jag blir yr. HATAR DEN! Ska anmäla den för olaga intrång - i huvudet. Och aldrig handla där. Hejdå.


Bild


Försökte idag läsa en bok för Livia och Flisan. De var ej intresserade.


Flistalk

Jag - Felicia, vad är dina tankar om världen?
Flisan - Jag har lite olika teorier om hur jag tycker den ska fungera.
Jag - Ojdå, berätta!
Flisan - Njae, behåller nog det för mig själv ett tag. Men jag har några frågor.
Jag - Ja?
Flisan - När kommer jag sluta att vara bebis?
Jag - Om några månader, då blir du småbarn istället.
Flisan - Okej, småbarn, det låter kul! Vad blir du då?
Jag - Eh, jag är fortfarande samma, vuxen.
Flisan - HAH! Vuxen! Du är väl inte vuxen.
Jag - Nehe? Vad är jag då?
Flisan - Storbarn typ, eller kanske ungdom.
Jag - Ja, ungom om du så vill.
Flisan - Och när jag är ungdom, då är du kärringjävel.
Jag - Vem har lärt dig säga så?
Flisan - Du.
Jag - Nej, så säger aldrig jag. När skulle jag sagt så?
Flisan - Idag, när du lagt på luren efter att ha bråkat med försäkringskassan, då sa du "kärringjävel" för dig själv. Du trodde att jag sov då, men jag sov räv och lyssnade på allt.
Jag - Hehe, ja okej, men man får inte säga så. Det var dumt av mig. Jag blev bara irriterad.
Flisan - Ja se dagens ungdomar.


En fredagskväll med Felicia

Nu är jag i full fin form igen. Och tur var väl det, för när Flisan kom hem var det inte något lugnt humör hon var på. Hon liksom kastade sig omkring överallt i en lång stund. Förundrat kollade jag på henne och undrade om hon hade iglar på kroppen. När iglarna, eller vad det nu var, försvann tyckte hon att vi skulle gå ut i köket och hitta på något.

Och så gjorde vi storkok. Vi gjorde korvstoganof, köttfärsås, broccoliochkorvpure och sparrissoppa till 100 personer. Att sparrissoppan blev det vidrigaste smakat på detta jordklot var inget vi brydde oss om eller reflekterade över. Resten blev gott och vi åt upp nästan hälften, så nu finns det bara mat för 50 personer. Disken, som blev ganska enorm, så den lade Flisan en handuk på, tittade på mig och sa "Mamma, du är värd att inte diska idag" Jag höll med. Hoppas att någon tjyv smyger sig in i natt och diskar.

Någon tvkväll ville Flisan absolut inte ställa upp på. Kastade jag så mycket som ett öga på skärmen skrek hon klagosånger med hög decibel. Så vi spenderade två timmar i hennes lekhörna, vi hann med favoriterna titt-ut, kryprace, kastabebis och rivamammajäkligthårt många gånger om. För att inte bli anmäld så får jag lov att berätta om kastabebis, där jag såklart inte kastar bebisen på riktigt, bara på låtsas. Jag säger "Oooo nu kastar mamma bebiseeeen", håller upp Flisan i luften och låtsas kasta iväg henne, hon tjuter av skratt och jag undrar om andra föräldrar också har liknande lekar med sina barn eller om vårat lek är onormalt beteende.

Och nu har vi hamnat här, i sängen. Flisan står och sover, typ. Jag har bäddat upp henne med två tjocka kuddar så att hon ska slippa hosta så mycket inatt. Med sin lilla napp ligger hon och drömmer. Märkligt att samma barn, som för en timma sedan hoppade upp och ner, skrek "papapapppapappp bababababba mamamam" och slog mig i ansiktet, nu ligger så stilla och fridfull. Tänk vilken lycka att få ha henne i sitt liv, det tänker jag på nästan hela tiden.

Det var vår kväll. Den har varit bra. Hoppas eran likaså.
Godnatt

Inget för världen

Idag är jag inte mycket för världen. Därför spenderar jag den i sängen med dator, ipren och, sparris och vitkål. Kanske inte det mest goda att tugga på men man tager vad man haver i kylskåpet. För någon kvart sen när jag hörde brevbäraren utanför, bad jag tyst för mig själv, "Snälla snälla brevgud, låt det komma ner en marabou i brevinkastet" Jag blev icke bönhörd utan fick nöja mig med elräkningar och en 8månadersgrötspåse från Semper.

Flis är hos Pappa idag och då ska ju jag egentligen göra det som jag aldrig gör annars. Jobba, tvätta, städa och andra nödvändigheter. Men istället ligger jag ju som skrivet här, i sängen. Med en huvudvärk som stör och med en trött kropp. Inte så jättefarligt och inte alldeles för obehagligt, men tillräckligt för att inte orka något alls. Sträcker mig till att blogga, kolla på serier och äta sparris, ja.

Nu såg jag att Gaddafi är gripen. Ska läsa om det.
Hej så länge.

Jojojo67

I ca ett år har jag fått mail från en singelsajt. Ca 3 mail/vecka. Eftersom jag är rätt nöjd med att vara singel är jag inte medlem på någon singelsajt och därför har dessa mail inte berört mitt intresse. Men så igår när jag slängde ett hastigt öga på rubriken till ett nyinkommet mail från singelsajten, såg jag att det stod "Du har 45 olästa meddelanden" Jag blev lite nyfiken och istället för att klicka iväg mailet till skräppost i vanlig ordning så öppnade jag det. Då ser jag att jag tydligen har en profil på denna singelsajt där jag heter Jojojo67 och jag har 45 olästa meddelanden OCH vill jag, kan jag klicka på en direktlänk till min profil. Ja, det vill ja ju såklart göra. Jag gör det och hittar "min" profil. En kvinna född 1967, heter Johanna Kroon och söker efter män i 35-50års ålder. Snygg bild, kul beskrivning och som sagt, 45 olästa meddelanden.

Varför denna Johanna lämnat min mailadress till denna sajt är ju en annan fråga, kanske gjorde hon fel, eller kanske har singelsajten gjort någe knas. Eftersom jag är en hederlig människa för det mesta så läste jag inte Johannas meddelanden. Hade jag varit singel och sökandes efter män i 35-50års åldern hade jag kanske gjort det, det medger jag, men så är ju inte fallet.

Nu har jag i alla fall mailat singelsajten och sagt att jag är fel person för dom att skicka dessa mail till. Hoppas ändå de får tag i den riktiga Johanna så att hon får läsa alla sina meddelanden. Och att hon hittar sin man. Jag håller tummarna. Hon och jag har ju samma namn och allt.

Tråkmåns

En gång i tiden var denna blogg hyfsat kul. Nu är den trist, jag vet. Jag vet. Jag raderade till och med ett inlägg jag precis publiserat då jag fick utslag av tråkmånsfeber. Helt prickig blev jag. Nej, om man skulle komma igång och skriva lite mer fantasifullare än typ "Inatt sov Flisan inget, jag är trött, godnatt" 

Men inte idag. För Flisan är sjuk och jag mår sämst. Godnatt

Idag har jag varit...

... en naiv, förvirrad, öppensinnad, dumdristig, feminist och trött tjugoårig mamma. Jag är som allra bäst när jag är dessa saker, och samtidigt allra sämst. Denna dag hade jag behövt leva med sömn i bagaget men det är inte alltid som min dotter vill bjuda mig på det.

Men en sak är säker. Vi fortsätter kämpa!

Kväll och en jävlig sådan

Jag sitter nu här och ryker av ilska. Återigen på mina grannar. De som bor vägg i vägg med mig spelar metal på högsta volym. Det vibrerar i hela sängen och det är fanimig outhärdligt. Visste inte att man kunde spela så hög musik, jag skojar inte! Jag må låta som en gnällkärring men FyfaaaAN vad jag är trött på det här. När Flisan hade vaknat av det fem gånger under en halvtimma tog jag upp henne, gick ut och ringde på. Knackade och bankade. Men ingen öppnar, såklart, musiken är för hög för att de ens skulle höra om jag skrek "DRA ÅT HELVETE DUMGRANNAR" i deras öra. Yes, I'm pissed.

Detta blev ett dåligt slut på en fredag som varit bra. Har krypit med Flisan på golvet i två timmar, ätit ägg och kollat på Emil i Lönneberga på youtube. Intalar mig själv att Flisan gillar det men jag kryper till korset och erkänner att det egentligen är jag som gillar det. Inget fel med det. Det är ju bra att vänja sig för jag misstänker att Flisan kommer bli som Emil. Ska börja snickra på en bysse inom en snar framtid.

Godnatt.

Kväll

Här sitter jag, osovandes och undrar varför jag är det. Klockan närmar sig tre och jag gick upp sex denna morgon. Som många andra har jag det problemet att jag börjar tänka på saker som jag inte vill tänka på under natten. Det är ju så. De mest jobbiga sakerna dyker upp nattetid, och nu för att värja mig, lade jag ner försöket till att sova och satte mig här. När jag läser tillbaka i bloggen ser jag att de mest underliga inläggen är skriva under den här tiden på dygnet. Ska göra mitt yttersta för att det inte ska bli ett sådant inlägg. Jag själv förstår de inte ens, hur ska då ni kunna göra det?

Tänkte rapportera lite om hur det går för Bestemalen. Det var ett tag sen jag skrev om henne och den enkla anledningen är att hon inte längre finns här bland oss. Hon finns numera bland fransmännen och fransyskorna. Jag har haft lite svårt att nå Bestemalen under tiden hon har varit där, hon har fullt upp med att lära sig tala flytade franska på tre månader, men ett mail och ett chattillfälle har jag fått. I mailet stod det att hon var rädd för sin grannes hund, att hon träffat Lettlands rikaste mans dotter, att hon i pengarbrist brukade följa med Lettlands rikaste mans dotter ut på restaurang bara för att äta upp hennes matrester, att hon saknade mig men inte Flisan. Sedan hade hon översatt mina favoritcitat ur Kapitalet (som jag en gång mailat henne) till franska. Hon är rolig. Vid chattillfället frågade jag om hon hade hittat "sitt rätta land" i Frankrike. Då svarande hon att hon trivdes men fortfarande var jävligt rädd för hunden. Så ja, det är väl kul att alles vår Bestemalen trivs? Fast nog vill jag att hon kommer hem snart.

Nu börjar det faktiskt rycka lite i ögonlocken. Önskar ikväll att man kunde stänga av tankedelen av hjärnan när man ska till sängs. Provade faktiskt det en gång och det slutade med att jag störtblödde ur båda öronen... Nej, där skojade jag. Så dum är jag inte. Men nu ska jag sova. Godnatt!

Mindre trevlig dag

En mindre trevlig dag detta. Kaos, jävlig smärta och doktor. Men för att bespara er just detta mindre trevliga, så stannar vi där. Dagen är över och kvällen är bättre. En sovande bebis och två avsnitt schulman show är vad som står på tapeten nu, snart.

Nu kanske vi har en lägenhet på g. Inget är klart men det ser ljust ut! Jäkligt mycket större och bara några hundringar dyrare än min nuvarande. När jag var liten trodde jag benhårt på detta med att hålla tummarna stenhårt. Fattade inte att det mer var en grej man sa. Det sitter kvar i huvudet än, att det boktavligt talat fungerar, så mina båda tummar är snart helt sönder, så hårt trycker jag. Hoppas hoppas!

Vidare längtar jag till Tenneriffa. Den 1 Januari bär det av dit och det är ju inte allt för långt kvar. Det ska bli kul att resa med Flisan som då kommer vara 10 månader, förmodligen lika vild och busig som nu. Hoppas lite att hon väntar med att lära sig gå tills efter vi kommit hem, annars får man väl kuta efter henne mest hela tiden. På resan medföljer alltså Flisan, jag, Petter, Erling, mamma och pappa. Mamma hoppas på sol. Jag hoppas på ljummet och regn. När jag säger det till mamma kollar hon på mig, sin enda dotter, säger något i stil med "Du är lite knäpp, men så får inte mammor säga så jag säger det inte" Vi har väldigt olika väderideal, mamma och jag.

Tjao!

Yes!

Tack Maria för tipset om att skriva in styckeindelningar i Html! Det fungerar nu. Lite trix varje inlägg dock. Men det får man väl ta om man vill skriva. Huvudsaken, det fungerar!

Idag har det varit full rulle. Upp på stan vid ett. Hann hänga med Max och Agnes. Emma och Laura. Och så Jolinne, även Fanny hängde på ett tag. Omkring halv åtta var Flisan gnälligare än den värsta närkingen och det var dags att åka. Med en minut missade vi bussen, i spöregn. En timma kvar tills nästa och Flisan skrek, jädrar vad hon skrek. Jag fick en nedrans lust att gråta lite själv när jag kände hur mycket jag frös. Trots snart 21 år av vädererfarenhet har jag ännu inte lärt mig att klä mig själv varmt. Men vett nog hade jag i alla fall haft att klä Flisan ordentligt, tur det. Vi sprang till farmor och farfar och bad de skjutsa hem oss. De kunde det. Men farfar hade tappat bort sitt garagekort och det tog 45 minuter att hitta det. I bilen blev jag godisnödig och bad farfar stanna vid Coop. Och med det godiset och en bebis som slocknade minuten efter ytterdörren stängts, blev det en riktigt bra kväll tillslut.

Imorgon kommer mina föräldrar hem från sin lilla tripp och då slutar vi att vara husvakter och flyttar åter hem till lägenheten. Lägenheten som jag har börjat kalla skitlägenheten. Känns som det finns en överenskommelse, fastighetsägare emellan, att vägra mig och Flisan en lägenhet. Jag ringer och ringer, bedjar och bedjar till dessa. Och alltid "Du får göra en intresse anmälan som alla andra" Sen kommer vänner och bekanta, en efter en och har fått lägenhet. "Hur?" Frågar jag. "Jag ringde och fick en på en gång" blir svaren. Inte det att jag inte unnar andra lägenheter, men någon gång kan det väl vara min och Flisan tur? Jaja. Nog om det.

Då var det nog dags att sova. Flisan vaknar rätt ofta vid tre och vill leka. Då gäller det att ha några timmars sömn i sig för att orka ha tålamodet att försöka få henne att somna igen. Hon är sju månader och har aldrig sovit igenom sig en hel natt. I bästa fall vaknar hon tre gånger, för de mesta fem. När hon blir tonåring som vill sova hela mornarna, jäsiken vad jag ska hämnas då. 

Godnatt!
 



Höstpromenad


Fortfarande inget jävla

Eftersom jag är allergisk mot textrader som sitter ihop då den inte ska, blir det inga inlägg. Jag förstår inte grejen. Andra blogg.se-bloggar har inte problemet och hur jag än gör så fungerar det inte. Får maila någon. Men vem skulle bryr sig egentligen? Jag tillför ju inte blogg.se något mer än att systemet blir liiiite segare. Kanske har jag blivit "utsatt" för detta då de behöver bloggar som lägger ner. "Om vi stänger av styckeindelningar på några bloggar, ledsnar de nog och slutar", så tänker blogg.se:arna. Dom jävlarna. Får skriva sådana här korta inlägg då, där styckeindelningar inte krävs. Allergisk som sagt. Jag får bölder på halsen om jag ska skriva inkorrekt. Svåra blödande bölder.

Cilla är hemma över helgen....

Och hon måste lära sig den här boken utantill. Hon tycker att den är väldigt ointressant. Den handlar om vibrationer, elektromagnetism, gravitation och annat som ingen begriper.


?

Kan alltså inte skriva inlägg med styckeindelning. Spelar ingen roll hur många mellanslag jag gör! Varför? Ett rimligt svar?

Casper!!!!!!

Ikväll är vi väldigt glada för nu är Casper född. Grattis Cajsa och Fedja! Av fotot att döma såg Casper extremt söt ut och det tror jag han är i verkligheten också, längtar tills jag får träffa honom! Ska bli otroligt kul att vara mammaledig tillsammans med Cajsa så vi får lära känna lillen. Ser att mina två senaste inlägg är väldigt röriga. Vet inte om blogg.se har tagit bort styckeindelningar eller vad det är frågan om. Hur många mellanrader jag än gör, så hamnar allt ihopskrivet. Godkväll!

- bla bla bla

- Jag bakade bröd idag. Mixern började ryka och bunken med ägg for i golvet. - Jag råkade trycka på en spak på nya sulkyn så att den veks ihop. Flisan satt i. Hon blev jävligt arg. - Flisan säger endast "pappa pappa" till mig numera. - Fick höra att i Norrland är "Flisan" ett slang för det kvinnliga könsorganet. Känns lite mindre kul att fortsätta kalla henne det nu. Men jag kan inte sluta. - Diskuterade genus med en kristdemokrat igår. Denne tyckte genus var skit och sa till mig "Du är ju lite dum i huvudet" - Imorgon tar Cilla ett närmare kliv mot tantheten. Hon blir 21. OCH, kommer hem från Skåne på fredag. Hurrrraaa! - Drömde förra natten att jag fick trillingar som jag döpte till Fe,li och Cia. Tur för de barnen att de bara fanns i en dröm. - Imorgon klockan 07:00 har vi tvättid. Har lättare ångest inför detta. Godnatt!

Flistalk

Flisan - (sjunger) Flisan är bäst och mamma luktar häst lalala Jag - Har du kommit på den själv? Flisan - Japp! Helt själv! Jag - Okej, vad duktig du är. Flisan - Vill du höra flera? Jag - Okej... Flisan - Mamma är en tant mamma är en fjant hejhoppfallerallanlej mamma är en dant. Jag - Vad betyder Dant? Flisan - Facklig term. Orkar inte förklara! Jag - Sure. Okej, men varför handlar alla sångerna om att jag luktar äckligt och är tant, fjant och eh, dant? Flisan - Jag är en retsticka helt enkelt. Jag - Ja, jag märker det. Flisan - Hehe Jag - Vad säger du om att börja sova hela nätterna? Flisan - Inga kommentarer. Jag - Men varför varför varför vill du börja leka vid klockan tre på natten? Flisan - Okej, ska erkänna en sak. Egentligen vill jag fortsätta sova men det är alltid så roligt när du börjar svära "vart fan e nappen" för dig själv och sedan tända lampan för att hitta den under kudden, där jag gömt den. Kan helt enkelt inte hålla mig från att göra detta. Jag - Men det är ju bara taskigt! Flisan - Det är du som uppfostrar mig så att eeeh, jag har ingen skuld i detta.

Bild