Man kan väl säga att jag vann där?

Jag hade varit på stan. Eddie hade varit på stan. Av en slump så möttes vi och gjorde sällskap påvägen till sörby.
Jag predikade om hur skönt det varit att gå utan honom på stan.

Jag - Det var så skönt att gå på stan med vetskapen att inte bli skrämd (Eddie skräms mycket)
Eddie - Det var så skönt att gå på stan utan att någon tjatade och tjatade om ingenting
Jag - Ja, det är skönt för dig att du inte har kvar de där rösterna i huvudet längre!

HAHA! Jag var bäst där!

En pensionärs tro

Jag - Hej du, du är det fika
Pensionären - Lilla du, kan du läsa en psalm för mig
Jag - Jag kan sjunga en!
Pensionären - Åh kära barn, tack tack tack
Jag - (sjunger "Måne och sol" och känner mig dum)
Pensionären (mitt i sången)- Åh han är här! Han är här!
Jag - Eh Gud?
Pensionären - Gud och Jesus. Han finns i mitt hjärta.
Jag - Vad bra
Pensionären - Jag vill bli hämtad nu, av gud. Och komma in i himelens salar
Jag - Gud kommer inte idag. Du får nöja dig med att jag hämtar dig och kör in dig i fikasalen.
Pensionären - Ja det låter bra för denna dag, för kaffe lär jag ju iallafall inte få av St Per

De är lustiga, pensionärerna

Ett litet helvete

För ca en månad var det en mycket jobbig period. Jag vill inte skriva vad det var men ja, en mycket jobbig grej. Det här har jag inte talat om för så många, bara de närmsta till mig och min pojkvän vet vad det handlar om.

I förrgår fick jag en kommentar från "Anonym". En mycket obehaglig sådan. Anonym hade postat en länk till mig med orden "Läs detta noga..." Jag gick in på länken och blev helt lamslagen. Den postade länken var bland det taskigaste jag varit med om. Den ledde till en artikel/insändare som handlade just om det som varit + mer. Vill inte skriva vad det var, men ni som hann se länken i kommentarsfältet och klickade på den, ni vet nu. Och det får jag väl leva med.

Tänkte "Vad fan är det här", tog hastigt bort kommentaren. Kände mig oerhört blottad, kränkt och ledsen. Hoppades först att det var en spamgrej som skickades ut till slumpade bloggar och inte vara riktad till just mig. Hoppades på det, tills igår när jag fick en kommentar till. "Läs länken då äckel" 

Jag tänker inte skriva en inlägg om hur dum i huvudet jag tycker "Anonym", jag tänker inte lova "Anonym, om du skriver en gång till kommer du bli nedslagen"  För jag vet att "Anonym" är en sorglig människa.

Men hur kan man göra så? Hur kan man helt sakna godhet och förnuft? Hatar han/hon mig? Hur tänker den människan? Jag finner inga svar. Jag finner bara mig själv, ledsen och förrvirrad. Hur tänker den människan?

Ett sår som nästan var läkt har börjat blöda igen...
Eller vad man säger.

Älskade Eddie


Roligast med fyllekvällar

Ikväll ska jag bli onykter
Det ska vi alla och jag tycker
Att sommarens city i lyckorus
Blir roligare om man gör lite bus

Yes, Bus! Därför ska jag ikväll förstöra jättemycket saker ikväll. Att förstöra saker är mycket underhållande. Kanske låter det obegripligt men det är nog bland det roligaste jag vet. Jag har blivit en duktig och kvick förstörare nu i sommar. I vintras när jag började var jag betydligt sämre!

Självklart förstör man inte så att folk får lida. Man förstör bara så det blir lite "extra" jobb för människorna. När man ser framför sig hur en gammal sur gubbe kommer sucka åt lite papperskorgar som ligger på marken och hur en bil får ta en omväg för att ett liteeet liteeet rör ligger i vägen...ja, då kan man inte vara annat än lycklig att man blev en förstörare. Det var Eddie och Tysken som lärde mig. Mitt mål är att innan året är slut blivit lika bra som de.

Ni såg att jag rimmade i början va?

Kul snubbe?

Fick en samtal från en kär vän. Hon var upprörd. Hennes kille hade skickat efter topplessbilder som föreställde hans gamla ragg och när min vän frågat om det var fråga om sex svarade han "ja"

När de varit tillsammans en tid skickade han sexnoveller till en annan tjej. Han ursäktade sig med att det inte var något konstigt eftersom han inte varit tillsammans med min vän så längre.

Kul snubbe. En sån där schyst som man vill ha med på julefesten?

Naglar

Egentligen skulle denna blogg inte hetet Nakeddays. Den skulle heta "NagelDax" och handla om naglar och DaxWax. Men när jag skulle skriva in bloggnamnet slant jag med fingarna rätt rejält och det blev Nakeddays. Så jag fick gilla läget helt enkelt.

Jag var ej seriös där.
Godnatt

Att värdesätta?

Igår natt när vi skulle gå och lägga oss.
Jag - Haha (drar undan Eddies kudde)
Eddie - Lägg av, den är bara min. Jag skulle aldrig låta någon annan sova på den
Jag - Den är lite min
Eddie - Inte ett dugg
Jag - Men jag har ju haft namnsdag idag!
Eddie (funderar lite) - Okej, du får tänka på den.

Apåråpå namnsdag, så hade jag ju det igår. Jag berättade det för en pensionär som frågade vad jag hette. Jag sa mitt namn var Johanna. "Vad fult" sa hon. Ska hon säga, som heter något i stil med BrittUllaGöranAstridKurtRudolfMajgun?


Jag var den sista hon såg

Efter lunchen idag på jobbet gick alla och lade sig och jag satte mig och tog det lugnt med en skvallerblaska. Efter tidningen var slut gick jag in till en pensionär för att kolla läget. Hon såg blek och lite förvirrad ut. Jag ropade efter en sköterska som kom in. Sköterskan undersökte henne och gick sedan för att hämta några papper.  Jag stod en meter från sängen och kände mig lite konstig. Pensionären kollade på mig i några sekunder. Sen dog hon.

Jag kommer aldrig i hela mitt liv glömma det ögonblicket. Hon liksom tvärdog. På en sekund slöts ögonen och munnen öppnades, så som Skallepär i Ronja Rövardotter såg ut när han dog. Precis så. Jag stod helt stilla och kände mig så fruktansvärt konstig. Min kollega kom in och vi var tysta i kanske en halvminut. Mina tårar började rinna. Jag kollade på någon som inte längre levde. På någon som var helt blå om händerna, på någon som hade den ljusaste nyans av ansiktsfärg jag någonsin sett. Någon som jag just sett dö. Jag var den sista hon såg.

Jag gick in i personalrummet och benen vek sig, sen spydde jag och började gråta. Jag ringde Eddie och var helt förtvivlad. Skuldkänslorna öste över mig. Att jag inte kommit tidigare, att jag inte hjälpt henne ringa sin bror som hon tidigare under dagen bett om, utan svarat "Vi gör det efter maten"

Nu har jag tänkt hela dagen. På livet. Jag har under några timmar av min egen ensamhet, granskat livet med skarpa ögon. Med fiskespöet i hand tänkt de rätt så jobbiga tankarna "Vad är meningen?", "Vem är jag?" och "Vilka är dem?"
Utan någon fiskelycka satt jag och gjorde upp med mig själv. Glodde på min bild i vattnet som gungade av små båtvågor. Gjorde upp med vattenbilden.

Sen tänkte jag "Nu jävlar ska jag ta vara på livet"

Jag kommer aldrig glömma den här dagen.
Aldrig Aldrig Aldrig


Att förstöra ett ligg

Igår vid halv tre tiden gick jag, Eddie och Tysken hem från stan efter lite öl på Lilla Örebro. Det kommer en cykel med en kille och en tjej på. Killen skutjsar.
Jag - Undrar om de ligger ikväll...
Eddie - Nej. Jag tror han tänker "Nu jävlar är det på gång" och hon tänker mer "Skönt med gratis skjuts"
Tysken - Haha
Eddie - Men de hörde vad vi sa nu, så det blir inget av något.

Ölfiskstädning HAHA!

Igår vid niotiden cyklade jag till stationen för att rockstjärnan som kom hem från Stockholm. Vi gick till lite olika ställen och drack några öl tills jag blev lagom onykter. Cyklade till Max och åt gjorde vi också. Åt, kollade datorn och sedan somnade jag i min älsklings armar.

Och idag serrni! Då var det storfiskare ute till havs. Vi fick NIO fiskar. Rättar mig själv: Eddie fick åtta och jag fick en. Jag gjorde en skitkul video med fiskarna vi fångade. (säger man fångade?) Jaja, de vi fick upp. Den ska jag fanimig lägga upp, så ni en gång för alla får se att fiskar kan prata. Både om det ena och det andra.

Nu är jag ganska utmattad. Vi har storstädat Eddies lägethet i några timmar. Nu är det en sjukt snygg lägenhet som skulle kunna säljas för miljoner kronor, minst! Jag är stolt över vårt jobb!

Ja, då ska jag väl avsluta med något då. Min sista mening i skift för denna afton får bli:
Jag är så lycklig att jag är tillsammans med världens finaste Eddie =)

En till, rubriken var kul tycker jag!

TJAO

Jag är jobbig nu

Nej alltså. Nu går detta överstyr. Allt jag tänker, tänker jag med dalmålsdialekt. Allt jag läser, läser jag med dalmålsdialekt. Allt jag säger, säger jag med dalmålsdialekt. Osv... Fruktansvärt! Det började smått igår när jag gått rundorna tillsammans med kollegan från Ludvika i 4 timmar. Idag har jag gått rundorna tillsammans med Leksand, i 6 timmar.

Jag har även fått en till åkomma från jobbet. En annan kollega avslutar aldrig sina meningar. Hon säger typ "Igår så ringde jag till till min son och ja...". "Imorgon är det vila på förmiddagen så..." Sen flackar hon lite med blicken och tror att jag ska fatta vad hon menar. Nu har jag också börjat med det. Stör mig på mig själv jättemycket. 

Imorgon är jag ledig så då ska jag...

Vampyrtänder

Idag träffade jag en människa som hade sånna där tänder som ser ut som vampyrtänder. Ni vet hur de ser ut? Bitsugna liksom. Människan var också extremt dum och jobbig. Hade stor lust att skrika vilt
"Om du inte är tyst nu slår jag in vampyrtänderna på dig"

Hade det inte varit sjukt jävla kul?

Jobbet

Jag har börjat jobba nu. Så nu kommer det bli mycket jobbhistorier framöver. Gör er redo.

Idag var det ganska lugnt. Jag blev kallad: Polis, Drummel, Pippi och Lars. Sen ramlade en tant och det var mitt fel, så jag skämdes rätt riieeejält. Annars inget.

Jag börjar sju imorgon så nu ska jag sova.
TJAO

Min drömklänning

Idag hade jag tur. Mamma och Pappa tog mig och Petter till Marieberg. De var på glatt humör och ville uppmuntra sin dotter. Jag provade min drömklänning som jag kollat på i månader. Den var redigt dyr förut men nu var det halva priset. Jag fick klänningen och nu kan jag inte sluta kolla på den. Den är så fin. Sen fick jag två andra klänningar och en söt kofta. En liten turdag för mig detta.


Ja, det är ju som ni ser inte jag på bilden.
Men klänningen på bilden är min nu =)

Kvällsmys

Ligger i sängen med mitt disneytäcke och kollar på "Svensson Svensson", samtidigt kramar jag på Eddies kvarglömda tröja och önskar han låg bredvid mig.

Min älskling åkte till Stockholm idag. Nästa gång åker vi dit tillsammans och går på hans födelsedagspresent från mig. Miss Li och Steffan Sundström konserterna! Ser så otroligt mycket fram emot det.

Mys mys med familjen Svensson i Vivalla, och snus.
Godnatt!


Fiskade idag


Oset bjöd på fruktansvärt mycket regn och ingen fisk.
Bad!

HAHA

Mamma - Jag tycker Malin är en sån fin tjej, men varför skulle hon göra den där piercingen?
Jag - Det är ju snyggt, tycker jag iallafall!
Mamma - Nej, hon är ju så söt med sitt vanliga ansikte
Jag - HAH! Jag ska säga till henne att du tycker hon är ful
Mamma - Sluta,  jag tycker hon är otroligt söt. Men piercingen blev som en mustasch på Mona Lisa
Jag - Djupt mamma. Men jag tänker säga til henne att du tycker hon är ful.
Mamma - Vad jobbig du är
Jag - Jag vill också ha en sån, men jag ska inte för då skulle Mormor döda mig.
Mamma (tänker lite) - Ja, det skulle hon göra faktiskt


NakedTruth

Petter hade läst min blogg och sa
"Jag ska starta en blogg som heter -sanningenomjohannakroon.blogg.se- Du ljuger ju för jävla mycket!"

Okej vissa grejer är påhittade, men det mesta är sant. Nu tänkte jag kolla igenom bloggen och så skriver jag ner det jag skrivit som inte är riktigt sant.

- Bestemalens mormor frågade aldrig Bestemalen om hon legat
- Eddie åker inte kräftskidor (han tycker bara att det är kul att säga)
- Max låg aldrig med någon lärare under gymnasietiden
- En gång när jag skrev att jag skulle handla mjölk på Coop, så skulle jag egentligen handla snus. Men jag trodde alla tyckte jag var äcklig som snusade. Men det är ju som alla numera vet, fräscht
- Jag spydde aldrig på balklänningen
- Jag heter inte "Bob" i mellannamn
- Jag har inte hört en fisk säga "Det tar sig" när jag fick upp den på kroken



Men saker som verkligen ÄR sant, som någon kanske trott jag hittat på är:

- Tobias Sammet sa till mig och Max "Boy and girl over there, Amazing Song and recording" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
- Henrik Dorsins pappa ringde hem till mig
- Eddie ramlade på en isfläck
- Jag skrek "Guldglidmedel då eller!?" till några skitmoderater
- Jag försökte dränka Petter när vi var små

Hej



Inte så kul men jag har inget annat att skriva om

Petter och jag satt och pratade på min rum.
Jag - Du får verkligen inte gå Natur
Petter - Nej, jag ska nog gå musik
Jag - Bra, och om Mormor tvingar dig gå bögnatur så fixar jag det, syrran fixar allt liksom
Petter - Tur att jag har dig (ironiskt)
Jag - Men du kan inte vara så jävla snobbig om du ska vara sådär cool som du vill vara
Petter - Det är jag ju inte (rösten bryter sig på ett målbrottsaktigt vis) (SÅJÄVLAKUL)
Jag - Okej Bert

Sen fick jag en knäpp och spottade på honom. Det mesta kom på mitt täcke.

Slemforsa... fyndigt där! not

När jag konfirmerade mig i Dalarna för 4 sommrar sedan lärde jag och Bestemalen känna en kille som hette Erik. Han pratade rolig dialekt och var från en håla utanför Linköping. Vi retade honom för det, dialekten och hålan alltså. En ledare hade ett samtal med mig en gång efter jag hade sagt "Lantisärta" och "Landetfegis" (sjukt töntigt sagt av mig) till killen. "Här ska det vara fridfull miljö och alla ska känna sig uppskattade" sa ledaren till mig i samtalet.

Vi fortsatte iallafall, men lite lugnare. Det var väldigt festligt att retas med den där dialekten. Härma och så vidare. Och vilket namn än sen "Rimforsa" Vi sa "Slemforsa" mogna som vi var.

Då, juni -05 visste jag inte att jag i Augusti - 09 skulle flytta till Rimforsa.
Men det ska jag. Och nu jag skäms lite, för allt jag sa.

Kräftskidor

När jag och Eddie började träffas i Februari förstod jag snabbt att om jag överhuvudtaget skulle få någon tid med honom, var jag tvungen att bli involverad i hans Livspassion - Kräftskidor. Jag blev fascinerad av hans glödheta intresse för den rätt så sällsynta sporten och blev glad när han en dag i Mars tyckte jag  var redo för min första tur. Han lånade ut sin ärvda kräfthatt till mig och satte på mig ett par skidor som hans fötter blivit för stora för med åren. Sen hade vi en jättefin dag, med kräftskidorna

Jag har kollat på när han tävlar, när han smörjer skidorna och när han fick utmärkelsen "Årets kräfta" av självaste Örjan Lax. Det var stort.

Kräftskidor - passar dig med passion för kombination.

Svenska låtar

Jag, Eddie, Jakob, Björn och Tysken satt hemma hos tysken i lördags. Vi satt ute med öl,popcorn,rök och snus. Det var trevligt. Vi började prata svenska låtar och vilka som skulle hamna i en sådan topphundralista. Jag och Eddie började med en varsin topptio. Listorna blev inte riktigt klara, men jag har gjort en nu.

De enligt mig bästa svenska låtarna (utan inbördes ordning)

Inbjudan till Bohuslän - Evert Taube
Ikaros - Björn Afzelius
Flottarkärlek - Snoddas
Jag ger dig min morgon - Fred Åkerström
Drinkareflickans död - Marizta horn
Trubaduren - Magnus Uggla
För dig - Lars Winnerbäck
Ulf Lundell - Öppna landskap
Sofia Karlsson - Du liv
Dan Andersson - Omkring tiggarn från Luossa


Förstört

Min dag hade en fin början. Cyklade till Oset som bjöd mig på åska och spöregn efter fem minuters skrivande. Men jag var glad ändå. Cyklade vidare och mådde bra, hade tramptävling med mig själv och vann såklart hela tiden. Det var en fin tur.

En bra dag, tills helvetestelefonen ringer och förstör allt. Tyst och ledsen med telefonen i handen satt jag och blev påmind om allt jag inte ville tänka på. Trots mina uppenbara försök till att vilja avsluta samtalet, maldes det på med frågor, svar på frågor som jag inte ställt och helvetehelvetehelvete! Jag började gråta och så var min fina dag förstörd.


"Ingen rädd är för vargen här" är en hemsk sång

Nu hör jag massa ljud och brak. Jag har ont i magen och är inte alls trött. Vågar inte gå till mitt rum för jag tror att det är en hund från en spökhistoria där. Eller, jag tror inte. Jag vet. Fy satan vad mörkt det är ute, oh herregud nu släcktes lamporna. Oh herregud nu ringer mobilen. Det var mamma. Jag sa att jag var rädd för hunden. När hon sagt att det garanterat inte fanns någon hund sa jag att jag var rädd för grannen. Mamma sa att de var bortresta. Fan, nu är det ju ännu hemskare. Kommer det en mördare så tar den ju sig in i mitt hus, kaprisvägens första. aj aj aj

Fast, sjukt kul egentligen. Om det kom en mördare. Skulle man hälsa? Kallprata lite innan svinget/skottet/dränkningen, ja sånt där... Nej nu blev jag lite full i skratt istället. Come on mördare och hundar. Mig skrämmer ni ej!
"Ingen rädd är för mördarhunden här"
Det är min melodi!

Lyssna på trollkarl'n under hela klippet. Låter sjukt!



HAHA! <--- klicka!


Några dagar för mig själv

Nu har Eddie åkt iväg för att spela in musik långt borta, Bestemalen är i värmland och Cilla jobbar. Dea är på landet och Karin och Emma bor i Göteborg,  Max är i spanien, och så många andra umgås jag ju inte med? Min familj är i Fjällbacka och mormor är i kungälv. Jag är ensam kvar. Men det är skönt, faktiskt. Liten egentid. Jag ska skriva klart en låt, jag ska ta långa promenader och fiska. Jag ska tänka på allt som hänt och sedan rekflektera över de tankarna. Efter regn kommer solsken? Jag hoppas verkligen det. För nu har det fanimig varit en jävlig tid och därför känner jag mig mer värd än någonsin, att vara lycklig.

Så dessa ensama dagar ska jag försöka bli mitt vanliga jag. Jag har saknat mig.


Sms

"hållsnattranjagharfåttsms"-signalen ljöd och jag gick dit för att läsa. Det var Bestemalen som skickade "Pappa har fått jobb i västerås, jag ska flytta till västerås =/" Jag tänkte att hon måste skoja. Eller? Jag ringde till hennes hemtelefon, mobil och hennes pappas mobil. Inget svar. Trodde Bestemalen var död. Sen ringde jag till hennes mammas mobil och frågade "Ska ni flytta till västerås?" Bestemalens mamma skrattade "Nej det var bara ett skämt, höhö hon gick på det Malin!" Sen skrattade hela familjen Eriksson åt mig. De satt i en bil påväg till värmland. Hoppas de krockar.


Husägarna

Jag och Eddie har bott i kaprisvägens första hus i 9 dagar nu. Det känns lite som vårt eget. Vi sköter det jättefint. Varenda gång vi ätit ställer vi oss utan diskution och diskar tillsammans. Vi torkar av eventuella fläckar och dammar av bord som stol. Jordgubbarna som föll ur påsen så förargligt och därmed färgade av sig på altanen, det skurade vi rent på en gång. Blommorna vattnar jag varenda dag och inte en liten uns av vissenhet syns till. Det ligger ingen snus på borden och brännmärken på uteduken finns det inga av. Huset är prima rent.

Nu när jag inte har några föräldrar hemma, ringer mormor H E L A tiden och frågar hur det går. När hon svarat på frågor jag inte ställt i 6 timmar kör jag med repliker som "Nu har pastan börjat koka sååatteeh..." eller "Nu ropar Eddie såatteee..." Den sistnämnda repliken använde jag mig av en gång när jag sagt att Eddie skulle vara iväg och repa i några timmar. Det påpekade mormor och då räddade jag mig med "Jag menar ehh, nu ringer Eddie" Snyggt där.
Och så måste komma på något bättre än att pastan kokar. Låter så jävla lamt och sterilt.

Vi har under kvällen hunnit med två filmer ("falskmyntarna" och "Kim novak badade alltid i Genesarets sjö" och några "Hjälp"- avsnitt. Tillsammans med Chips, dipp och cola. Klockan är mycket nu och dygnet är vänt, därför kan jag inte sova. Avundas Eddie där, i det sammanhanget. Han somnar så lätt så lätt.

Ni alla förstod väl att den första delen i inlägget var på tväromspråket och att jag busade lite med filmnamnet på Kim Novak grejen. Det ska ju såklart vara "Badade naken" Lite kul där!

TJAO