En kväll

Flisans glädjetjutsperiod är på sin topp ikväll och hon tycks inte tröttna. Petter steker hamburgare och jag äter glass. Idag gick jag och funderade på vad jag tycker är det godaste i hela världen. Förut tyckte jag makaroner med ost och falukorv. Nu tycker jag Ben and Jerry glass. När jag kommit fram till det så gick jag och köpte det. Önskar att det var lika nyttigt som vita bönor.

Petter, jag och Flisan bor ju här i huset nu medans mamma och pappa är i spanien. Vi har stökat ner något kopiöst. Jag nästan skäms, så stökigt är det. Imorgon ska vi storstäda för de kommer hem på tisdag. Tror inte de skulle bli så överdrivet lyckliga om de kom hem och såg detta... På tisdag flyttar jag och Flisan tillbaka till Lövstagatan och då ska jag ta nya tag i lägenhetssökandet. Det är hög tid att skaffa en lite större lägenhet. Jag tror nämligen inte det dröjer mera än en månad innan Flisan kryper och då är det nog bättre med lite mer utrymme än vad vi har i nuläget.

Nu tjöt Flisan en miljard decibel. Och där blev jag döv.
Godkväll!

Skratt

Bestemalen och Cilla sov hos mig igår. Vi skrattade länge åt denna konversation. Vi hade precis lagt oss för att sova. De i bäddsoffan och jag och Flisan i sängen.

Cilla - Är du naken!?
Jag - Ja... såg du min rumpa?
Cilla - Ja
Jag - Förlåt.

En lång paus

Bestemalen - Jag trodde du bara sov naken när du var liten
Jag - Jo men... jag KAN inte sova med kläder. Jag får klaustrofobi
Cilla - Men pratar vi fortfarande om det!? Jag hade somnat! Sätt på dig en blöja och sov.

 




Fredag

Vakna i huset, missa bussen, springa till stan, träffa Max (Som sa att The Killers är bättre än Nationalteatern, avslutade vår vänskap där), luncha med Bestemalen, hem till lägenheten, gunga och lämna över bebis till pappa. Så har dagen sett ut hittills. Nu sitter jag och stirrar på How I Met Your Mother. Tycker alla avsnitt är lika bra som de 565644 miljarder tidigare gånger jag kollat. Men vore kanske vetigt att se en annan snart. Tips på bra serie?

På onsdag ska jag se Nationalteatern på Strömpis. Först ska jag ha after work med Pontus och Mathilda från partiet (För mig heter det nog after mama) Sen hoppas jag på att Titti kommer också, hon älskar också detta band och vi har planerat  barnvakt för detta länge. Vi ska ta några öl och vara lite oreko morsor. Hadeliatandada ompapa, får man inte göra inte bra, ompapa!

Idag sa Bestemalen högt på stan "Varje gång min körskolelärare säger att jag ska fickparkera, så tänker jag fittparkera" Tre personer vände sig om och kollade snett på min vän. Jag tycker hon är rolig.

Det var allt för nu.

Att få igång en förlossning

Sitter här och flummar. Egentligen hatar jag ordet flummar, det låter så..hm.. flummigt. Pratar med Cajsa om hur vi ska få ut Casper ur magen i tid. I mitten av oktober tänkte vi sätta igång med alla "Sätta igång förlossningen"-knep. Jag är ju en mästare på sådant eftersom jag försökte ALLT, utom färdknäppen (ha sex). När jag försökte med allt detta skrev jag inte så mycket om det i bloggen för jag kände mig så knäpp. Men den här bloggen är ju redan lite knäpp så här är lite av de sakerna jag gjorde när jag var höggravid i de sista veckorna OCH som jag sen ska tvinga Cajsa att göra, haha.

- Gick och gick och gick, flera mil
- Sprang upp och ner för de isiga sörbykullarna
- Hoppade hopprep i timmar
- Drack drycker med recept: cayennepeppar, chilipulver och mjölk.
- Halsade tabasco
- Simmade och bubblade en hel dag på ett badhus
- Stack ut och joggade
- Masserade bröstvårtorna så kroppen skulle tro att jag ammade och på så vis "lura" ut barnet
- Hoppade ner från stolar
- Åt fyra färska ananas på rad. Jag spydde upp allt.
- Drack vidriga teer gjorda på basilika
- Gick på fotmassage 3 gånger, det ska kunna stimulera en utdrivning.
- Spelade badminton
- Proppade i mig tonvis med wasabinötter, ska tydligen innehålla ett utdrivningsämne
- Torkade fönster varje dag
- Skurade golvet 5 ggr/dag
- + Lite till...

...och ironiskt nog blev jag igångsatt på BB 15 dagar över tiden... Med en kropp som inte var ett dugg sugen på att sätta igång en förlossning. Så mästare på att få igång en förlossning kanske jag inte var, men mästare på att utöva allt, ja!

Kan också tillägga att under denna tid vägde jag 100 kg. Tror jag startade på 58 kg och på förlossningen vägde jag som mest 103, ja herregud. Två veckor innan hade jag "bara" vägt 83, så de sista 20 och ack så jobbiga kilona var vatten som kroppen ivrigt samlade på sig i och med havandeskapsförgiftningen. Så, med en övergravid, desperat blick och 100 kg kropp såg jag nog rätt rolig ut när jag kutade längst gatorna på väster. Kul för den som såg mig.

Nu kanske ni som inte varit gravida tycker detta låter som rena rama stolleprover. Och det kanske det är. Men, har ni varit höggravid, är lika otålig som jag blivit knäpp av att vara så tjock, så kanske ni förstår? Och, alla dessa grejer jag gjorde fick ju tiden att gå snabbare. I och för sig kom det ju ingen bebis, men rätt kul var det ändå!

Så, har vi några högravida läsare här?, testa detta så får ni se om det funkar för er. Era bebisar kanske inte är lika envis som Flisan var. Så Cajsa, du vet vad som väntar i oktober!

Godnatt!




Saknar magen... litegranna.

Allan

Kom hem för någon timma sedan och blev extremt sugen på något med choklad. Chokladmousse blev det och Rasmus på Luffen på tv, perfekt. Jag älskar allt som har med Allan Edwall att göra. Jag blir lite förälskad. Hade han levt hade jag friat varje dag. Nu är han ju död så jag förblir ungmö. Varje kväll sjunger jag Allan Edwalls kärleks och vaggvisor för Flisan, hon somnar så fint till dom.

Nu är Rasmus på Luffen slut och likaså chockladmoussen och Flisan. Hon somnade lagom till slutmelodin. Jag ska ta en tupplur.


Flistalk nu på kvällen

Flisan - Mamma, vad är det för årstid nu?
Jag - Sommar heter den årstiden som är nu. Då är det varmt.
Flisan - Okej. Föddes jag på sommaren?
Jag - Nej, du föddes i Mars. Det kallas vår. Egentligen skulle du kommit i mitten av februari, som är vinter, men du ville ju stanna så länge i magen.
Flisan - Ja! Haha, det var kul, att jäklas med dig.
Jag - Hehe...
Flisan - Förresten mamma, varför har du en annan färg på håret än förut?
Jag - Jag färgade det, tycker sådant är kul.
Flisan - Men varför?
Jag - Variation
Flisan - Kostar det pengar
Jag - Ja, jo, det gör det ju...
Flisan - Du är slösaktig mamma.
Jag - Vet du vad slösaktig är?
Flisan - Ja, det är en sån som du är. Hörde att mormor sa det och jag tar ju efter sådant jag hör.
Jag - Smart du är. Ja, jag kanske är lite slösaktig men jag sparar pengar till dig också!
Flisan - Så jag kan köpa fler nappar?!
Jag - Nja, det är väl tänkt att du ska ha slutat med napp när du får de pengarna.
Flisan - JAG KOMMER ALDRIG SLUTA MED NAPP!
Jag - Nehe?
Flisan - Det ska du ha klart för dig!
Jag - Jaja, det behöver vi inte bestämma nu. Ska vi sova nu?
Flisan - Om du sjunger "Felicia kyckling" 10 gånger, baklänges!
Jag - Jag kan sjunga "Felicia kyckling" 10 gånger, fast framlänges.
Flisan - Okejdå. Och så vill jag ha en napp. Och så ska du klappa takten på magen sådär som jag gillar! Och sen när jag somnat får du INTE ta ut nappen. Jag vill ha den där hela tiden, och ALDRIG ta ut den. Jag tänker faktiskt aldrig sluta med napp.
Jag - Nejnej, jag ska inte ta ut nappen. Okej då kör vi! Felicia kyckling mästare i cyckling, Felicia kyckling hon vet vad hon gööör.



Godnatt!


Felicia

Att älska någon så oändligt som jag älskar min dotter. Det är en fantastisk sak att få uppleva. De senaste veckorna har jag känt att den största oron har släppt. De mysiga, med ack så kaotiska spädbarnsmånaderna är över. Jag har hört talas om den totala lyckan. Jag känner den nu, i hela kroppen. Jag njuter av den här tiden. Det finns all tid i världen att bara älska henne. Jag älskar min Felicia


Vår dag

Kommer inte på något speciellt att skriva om ikväll, men är sugen på att skriva. Så, jag skriver om våran dag.

Mamma, jag och Flisan skulle åka till Ikea. Jag, som nyligen börjat intressera mig för matlagning, behövde köpa köksredskap och Flisan, som börjar bli stor, behövde köpa nya lekgrejer. Och mamma som har körkort fick köra bilen dit. Flisan somnade precis när vi kom in så jag fick välja en fin stor lekfilt till henne, 300 spänn. Inte billigt för att vara Ikea. Själv hittade jag allt möjligt och jag insåg att barnbidraget snart skulle bli ett minne blott. Vid kassorna sparkade Flisan till i sömnen så att min stora köppåse gick i golvet. Där krossades två skålar och tre glas. Drog in Flisans framtida veckopeng i 2 månader. Nej, vi slapp betala det men orkade inte gå tillbaka för att ta nya. Lastade in allt i bilen och åkte mot min lägenhet. Mamma hade bråttom så vi släppte av allt utanför min dörr, lite snabbt sådär, sen drog hon. Då inser jag att jag har tappat mina hemnycklar. Suck och stön. Fick ringa till mamma som blev lite smått irriterad på sin dotter. Vi fick lasta in allt i bilen igen och sen skjutsade hon oss till baronbackarna där jag lämnade Flisan.

Eftersom jag var utelåst och väldigt hungrig bestämde jag med Titti att vi skulle gå och äta. Det gjorde vi och hennes Livia var glad och söt undertiden. Sedan ägnade vi två timmar åt att gå och titta på olika förskolor. Synade lekplatserna och undersökte byggnaderna. Allt för att ta reda på vilka förskolor som skulle passa våra små flickor bäst. Efter det gick jag hem till Fanny och lilla Nellie. Vi pratade om ditten och datten en stund och sedan åkte jag iväg för att hämta Flisan som tog emot mig med ett leende. Sen fick vi åka hem till mina föräldrar eftersom jag inte har några nycklar. Vet inte hur jag ska lösa det där...

Tänk så ointressant ett sådant här inlägg kan bli. Jag kanske ska börja ljuga i mina "Vår dag" -inlägg och skriva saker som "Sen åkte jag till MrX och fick ett filmkontrakt. Hollywood here I come! Sen vann Flisan Top Model Baby 2011. Nu ska vi åka och lacka våran nya merza" Det skulle vara grejer det, haha. Nej. Gillar vårt liv som det är, ointressant som intressant.

Ska göra Flisan sällskap i sömnens land!
Tjao! 

Förresten så har jag ju ny hårfärg. Såhär ser jag ut i den! Känns lite fjantigt att jag sitter med en hand vid huvudet. Jag försöker inte posa, I swear. Jag lutar mig bara lite chill och försöker vara chill. Fint är det också att bhbandet sitter nedanför tröjan.



En härlig sådan dag

Det blev en perfekt sådan dag. Vi har inte gjort ett jävla skit, precis som jag skrev. Flisans hosta är bättre och jag är mindre trött, bra! Jag har ätit massa gott och på så vis har Flisan fått i sig gott också. What comes in my mouth, comes out from my breast. Hah! Smart grej.

I slutet av sådana här dagar blir jag väldigt rastlös och idag är inget undantag. Fann mig själv sitta och dirigera fyrtakt medans Flisan sov nyss. Apåråpå Flisan, så har hon börjat med en ny, lite mindre bra grej. Hon sliter av sig blöjan! Hela tiden! Först ligger hon och drar i klistergrejerna som håller fast. När de lossnat hasar hon sig ur och kissar/bajsar lite varstans. Misstänker att hon är en finbajsare som tycker att blöjor är onödigt.

Men kablar och snablar vad jag älskar denna lilla flicka. Det kommer över mig flera gånger om dagen, kärleken. Då är det bara en sak som gäller. Pussattack. Nu när dessa pussattacker pågått ett tag är det nästan som om Flisan vant sig. Hon ser lite ut som "Jaja mamma, pussa på du, jag kan väl offra mig ett tag" och så väntar hon lydigt till jag slutat. Undrar om det alltid ska kännas såhär. Kommer jag attackera Flisan med pussattacker när hon är 19 och jag 39? Det skulle se ut det.

Kom ifrån grejen med att vara rastlös märkte jag. Nu är det dax att sluta vara det, för nu börjar det vaknas här bredvid.
Tjao!





En sån dag

Jag och Flisan hade familjeråd och bestämde oss för att stanna inne hela dagen. En sån dag idag. Så nu ligger Flisan i vagnen för en tupplur och jag sitter med gårdagens rester av tacogratäng till frukost. Ibland när sådana här dagar inträffar får jag en hissnande känsla i kroppen. Det är så skönt att ibland inte göra ett skit av dagen, inte ett jävla skit. 

Vi hörs! 

Bild


Natt

Jag älskar sådana här kvällar. Att vara ensam med Flisan. Nu har vi, helgen till ära, ett stort hus för oss själva. När mamma och pappa åker bort brukar vi flytta in. När de kommer tillbaka har jag städat och gjort fint så att de blir glada. De är dom värda.

Jag lagade en korvgryta förut och skulle hälla i paprikapulver. Locket gick av och halva innehållet hamnade i grytan. Som synd var hade jag tagit fel, det var inte paprikapulver. Det var spiskummin. Så det blev en indisk korvgryta. Roligt nog hette receptet "Dansk korvgryta" Tji fick danskarna. Den indiska korvgrytan smakade inte så gott men av hunger tärd åt jag upp den.

Och här sitter jag nu och kollar på Schulman show. Har börjat se om alla avsnitt från säsong 1. Flisan sover sedan en halvtimma tillbaka, helst av allt vill jag väcka henne och busa. För sen jag hämtade henne hos pappa ikväll har hon mestadels sovit som en gris, min lilla flis. Vill leka och busa nu! Undrar ibland vem som får ut mest av våra lekstunder, jag eller hon? Jag borde nog vara ett småbarn så kul som jag tycker att det är att leka "Titt-ut" och "VAR ÄR BEBISEN???????...... DÄÄÄÄÄÄR" Det var nog därför jag skaffade henne, för att jag skulle få leka. Nej där skoja jag. Det var för föräldrarpenningen, man blir såå rik. Nej där skoja jag igen.

Känner på mig att detta blir ett knepigt inlägg om jag fortsätter. Ibland känns det som jag skriver inlägg, bara för att de ska skrivas. Förr kom jag på massor med saker att skriva. Jag kommer egentligen på saker nu också, hela dagarna. Men amningen gör så att jag glömmer (Det är sant att amning gör kvinnan tankspridd). Amningen hämmar min blogg. Ska säga det till Flisan nästa gång hon vill ha mat. "Vet du, Flisan! Amningen förstör inte bara din mammas tuttar, utan också hennes blogg, tänk på det och var lite tacksam" ska jag säga. hehe. Ja, som sagt. Nu ska jag sluta innan det blir allt för flamsig stämning här.

Godnatt med er.


Hår igen

Kom precis på att jag inte käkat sen frukost. Är dålig på att känna hunger. Lika dålig på att känna mättnad. Kan äta hur mycket som helst, hur sällan som helst. Har hört att det är det sämsta för kroppen, så jag är väl lite sämst. Ska snart gå och värma på köttfärsås.

Vidare har jag färgat håret ikväll. Flisan sov medans jag lade i färgen och vaknade precis när det var klart. Hon kollade på mig väldigt länge, inspekterade min nya färg in i minsta detalj. Det såg ut som att hon verkligen ville säga till mig vad hon tyckte om håret. Av blicken att döma tyckte hon inte det var snyggt, lite "O vafan har du gjort då?", så såg Flisan ut när hon såg mig.

Det jag gjorde med håret var jag färga till min naturliga hårfärg. Den har jag inte haft sen fyran. Och det blev väl okej, ser lite tråkigare ut bara. Lite seriösare. Men ja, helt okej. Det är något osunt med mig och hårfärger. Önskar att det fanns eftertanke och fundering. Men det existerar inte, BARA KÖR, säger en spontan hjärncell i huvudet, och så kör jag. Bestemalen sa en gång att jag bytte hårfärg lika ofta som hon bytte strumpor. Då sa jag att hon var äcklig.

Ibland kan jag skämmas för att jag färgar håret så ofta, varför inte göra något mer vettigt? Nu gör ju jag hyfsat vettiga saker annars, så kanske får man ha något som är lite ovettigt. Ja, jag vet inte. Jag borde sluta för dyrt och slitet blir det.

Nog om det och nog för idag. Nu ska Flisan läggas och jag ska äta köttfärssås.
Godkväll

Bilddagboken

Jag sitter här och skäms ögonen ur mig. Kollar igenom min gamla bilddagbok. När jag var 14 och 15 år var jag totalt dum i huvudet. Riktigt pinsam. Varje dag under de åren innehåller vidriga posebilder med en bildtext under i stil med "Idag va jag heeelt craaaazy" eller "HEJ ALLA MONSTERDIGGARE" Ibland kommer det en bild på en fågel där det står "Jag HATAR fåglar"
Jag frågar mig själv varför? Jag finner mig själv tragisk och försöker förgäves komma ihåg lösenordet så jag kan radera detta. Inte funkar det att få lösenordet skickat till min mail heller. Herregud vad jag skäms.

Nu har Flisan spytt exakt överallt på hela soffan. Inte en liten kant är fläckfri. Annars är soffan okej. Någon som vill köpa?
Nej, vi glömmer bilddagboken och alla dess fruktansvärda bilder och skriverier, bebisspy och en snart totalt förstörd soffa. Vi drar till till Titti och Livia istället. Hej.


Flisan, the man!

Väldigt ofta händer det att lite äldre personer, ja låt säga gamlingar, kollar ner i min barnvagn för att skåda mitt barn. Lika ofta blir kommentaren "Oj vilken söt liten pojke" Eller "Vad kan en sån liten grabb heta?" Då svarar jag alltid glatt "Han heter Felicia" Förutom en gång när en söt tant sa "Det passade han att heta". Eftersom jag klär Flisan i könsneutrala kläder så är det ju inte så konstigt att folk tar fel. MEN! För några veckor sedan hade jag klätt Flisan i en rosa klänning och hon hängde i bärselen när vi skulle gå och handla. En tant jag mötte i affären, lade huvudet på sne och sa "Oj vilken liten näpen grabb"

Där var i alla fall en tant som kommit långt i genusfrågan, bra där! Eller så var hon bara färgblind...

Så vare sig jag klär Felicia i typiska "flickkläder" eller typiska "pojkläder" så tror folk att Flisan är en grabb. Så istället för att vänta på tänder kanske jag ska vänta mig att en snopp växer fram?


Till hösten

Sommaren går fort. Mycket snabbare än förra sommaren som jag tyckte varande en evighet. Tiden har en förmåga att gå långsamt när man är gravid och längtar efter barnet. Och sen går den i en jäkla fart när barnet väl har kommit. Och där lät jag som jag varit gravid 10 gånger och fött lika många ungar, den erfarne. Men faktiskt så är det så.

Snart är det höst och dottern går in i sitt andra halvår, och i och med det ska jag börja jobba, plugga + fortsätta vara föräldrarledig. Blev lite yr när jag skrev det, hur ska jag hinna? 
Jag ska jobba de 2 dagar Erling ska vara pappaledig och resterande tid fortsätta vara mammaledig. Och från och med augusti till juni nästa år ska jag läsa Statsvetenskap A på distans, 50%. Detta får hinnas med på kvällar och nätter. Och jobba med partiet får vi inte glömma!

Jag tror det kommer bli en fartfyllt spännande höst. Denna sommar är den bästa någonsin, hoppas hösten blir likaså!


Den rike mamman

Man blir så pinsamt glad när man loggar in på banken och ser att man räknat fel med - 1000 kr + när man ser att barnbidraget kommer imorgon, ytterligare 1000 kr. Om jag vore den jag önskar jag vore så skulle jag sätta över de pengarna på ett sparkonto och inte röra. Men så mogen har jag inte lyckats bli än. Längtar till den dagen. Men det är riktigt sällan jag har pengar över + full kyl och frys när månaden börjar ta slut, så detta är lyx. Förstår dock inte hur den extra tusingen kan ligga kvar där, trodde jag var pank! Designblöjor till dottern och märkeskött till mamman då, hah.

Flisan kom tillbaka i morse och hade sovit ultrabra. Frågade henne varför hon inte kan sova lika bra hos mig. Hon svarade inte. När jag vaknade inatt och såg att hon inte låg där trodde jag först att hon blivit kidnappad. Satte mig upp helt förskräckt. Mindes sen vart hon var och somnade snart om.

Hej!

Lite mer

Nu har Flisan åkt och jag känner mig naken. Det gör jag alltid första timmen om hon är någon annanstans. Enda sen maj 2010 har hon varit tätt intill mig. Första 9 månaderna i mig och senaste 4,5 månaderna mestadels vid min sida. Har inte riktigt lärt mig än vad jag ska göra av tiden när hon inte är här. Moderskänslorna skriker att jag överger henne varenda gång vi inte är i samma rum. Larvigt med sant. Men det är tydligen natuligt att känna så, speciellt första halvåret. Tur är väl det, för vilken knäppis man blir av att älska sitt barn.

Det handlar inte om oro, dessa känlsor. Jag har aldrig någonsin känt ett obehag eller någon misstro när jag lämnar henne. Är tacksam för det. Ryser vid tanken på hur det skulle kännas om jag var tvungen att lämna henne till någon som jag visste inte brydde sig om henne lika mycket som jag. Vilken hemskt känsla om man visste att ens barn for illa. Är lycklig och tacksam att jag slipper det, evigt tacksam. Så nej, oro handlar det inte alls om. Det handlar nog mest om saknad och närhet.

Man säger att spädbarn är totalt beroende av sin omgivning och kan inte klara sig utan dom, då dör de. Det är sant. Jag tror och känner att det faktiskt är tvärtom också. Jag är beroende av henne. Hon är mitt liv, hon betyder allt. Tog någon henne ifrån mig skulle jag inte fungera. Visserligen är jag vuxen och kan äta och klä på mig själv, och jag ramlar inte ner från saker om ingen håller i mig, till skillnad från min bebis. Men känslomässigt, där tror jag att jag är mer beroende av henne.

Jag måste jobba med att göra något av tiden hon inte är hos mig. Ibland blir det bara att jag sitter och stirrar på en film eller sover bort tiden. Speciellt var det så i början, jag har blivit bättre. Men bättre kan jag bli! Moderskänslor... alla dessa moderskänslor. Trodde aldrig de kunde bli såhär starka. Men, hon har det bätte än bäst hos sin pappa, det har jag aldrig tvivlat på. Det är bara jag som är en känslomässig, Feliciaberoende, älskande mamma.


Fina damer och tennis

Ikväll kommer Bestemalen och Cilla hit till min lägenhet. Flisan ska sova hos Erling. Jag ska laga lax i ugn och till det ska vi dricka vin. Fina damer ska vi vara.

Igår var jag och min pappa och spelade tennis. Jag har gått på tennis i 6 år, så en del sitter faktiskt i. Dock är min pappa riktigt duktig så jag var inte i närheten av att vinna. Men vinna tänkte jag däremot göra emot min lillebror. Jag utmanade honom på en match och han antog utmaningen. Den som förlorar måste dricka en hel nappflaska med bröstmjölksersättning (Alltså, inte min bröstmjölk utan en slags mjölkvälling som Flisan får ibland) Den smakar vidrigare än vidrigast. Jag MÅSTE vinna.

Det blir kort nu för nu måste jag väcka Flisan och pussa på henne innan hon blir hämtad.
Tjing!


Fredagsnatt

Sämst bloggande, I know. Jag vill ha en blogg som uppdateras när jag tänker. Jag ska kunna tänka ett inlägg och så ska den hamna på bloggen. Kanske något för 2030, när Flisan och hennes vänner börjar ta över. Jag fixade min Iphone för att jag skulle kunna blogga ifrån den. Men blogg.se har inte den funktionen. Jag kan bara skicka över bilder till bloggen... Hallå blogg.se, varför ligger ni efter? Så nu har jag kastat min Iphone i ett sopnedkast och skaffat en 3310. Fett nice att spela snake!

Idag har vi varit på 70talsmuseum. Jag älskade det. Flisan med. Hon satt framvänd i bärselen och tjoade med glada skrik, det måste hörts ända till 70talet, höhö. Jag älskar 70talet. Jag älskar vänsterrörelserna. Jag älskar musiken. Jag älskar hur man människan såg ut. Och då kunde man minsann blogga från sin Iphone! Det var tider det. Nej, där skoja jag. Hur som haver, det var i alla fall en riktigt cool utställning och jag rekomenderar er att gå på den! På länsmuseet i Örebro.

Idag fick jag hem papper från skatteverket att Felicia fått sitt namn helt klart. Det stod Felicia Roza Vilde Kroon. Jag ringde upp och sa att de missat ett efternamn. Då sa de att de inte sett vad det stått. Jaha? Men då ringer man väl och frågar? tänker jag... Men de kunde fixa om det som tur var, det var inte försent. Men det var ett jäkla joxande med hennes namn, vet inte hur många gånger jag fått ringa och påminna om papper och tillbakaskick. Man kan väl säga att skatteverket är lite som försäkringskassan. De skiter i en.

Nu ska jag kolla en film. Godnatt med er.


Onixeftermiddag.

Jag tror verkligen på onixdagar. Då det mesta går åt skogen. Idag har jag haft en sådan dag. Eller snarare en onixeftermiddag. Det började med att Erling kom och hämtade Flisan och gav mig nyckeln till hans cykel som jag behövde låna. Strax efter de gått tappade jag nyckeln bakom ett element och den fastnade där. Vad jag än gjorde ville den inte komma loss. När jag försökt förgäves i en halvtimma blev jag så arg att jag skakade elementet med all kraft och skrek åt nyckeln. Då lossnade den.

Detta ursinne blev jag trött av, tog av mig kläderna och hoppade i säng. Tänkte som vanligt "Jag ska bara blunda lite" och, som vanligt lyckades det inte det utan jag somnade på en sekund. Vaknar av att det plingar på dörren. Tänker att det är någon vän så jag sveper bara om mig ett lakan. Utanför står en granne, "Hej, är det du som har haft tvättid?" Minns att jag totalt glömt bort att jag har två fulla maskiner och min tvättid gått ut för 1,5 timmar sedan. Känner mig som en idiot där i lakanet och stammar fram att jag på en gång ska hämta tvätten. Som tur är är jag såpass klar i huvudet att jag inte går ner till tvättstugan iklädd lakanet, det skulle sett ut det!

Eftersom tiden är ute för mig så får jag hänga upp den blöta tvätten över hela lägenheten. Kommer på att jag kan hänga ut tvätt på ballkongen. Och därmed blåste 5 av Flisans bodys och mina leggins ner på gruset.

Nu var det dags för handling. Själva handligen i sig gick bra, dock blev det 400kr dyrare än vad budgeten tillät, men men. Att jag handlat mycket märktes på kassarnas tyngd. Jag tänkte att, de håller väl. Men det gjorde de inte. Utanför pizzeria Nobel, innan det slutgiltiga övergångsstället gick matkassen sönder och allt ramlade ut på gatan. Jag skrek "Kukarnas kuk" högt. Inte så vackert kanske men det bara kom ur min mun. En medelålders man hjälpte mig att plocka upp. Allt klarade sig utom de krossade tomaterna. De låg på marken, likt klumpigt blod och jag kände mig tvungen att ta upp det värsta med händerna.

Cyklar hem med tomatblodklumpiga händer och tänker att nu måste den här dagen vara slut snart. Det är frid en stund. Packar in varorna och sedan kommer Erling tillbaka med Flisan. Hon är vaken och på ett jävlarns humör. Tappar upp ett bad till oss och badar i en halvtimma, också det i frid och utan konstigheter. Efter badet leker vi på sängen. Lägger henne på min mage och hon börjar direkt suga på min näsa (en favorit hos henne). Efter en stunds nässugande kollar hon upp på mig. Sen spyr min älskade dotter mig i ansiktet. Jag hade i alla fall munnen stängd, alltid något! 

Dags för kvällsflaska. Men så bidde det inte, för jag råkar knuffa ner den + det kalla vattenbadet (i form av en kastrull fylld med vatten) över halva soffan. När detta händer blir får jag dagens andra hysteriutbrott och skriker rakt ut (denna gång utan könsord, bara"AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA") Flisan tycker att jag är rolig när jag skriker så hon börjar skratta. Skrattet övergår snart till hysteriskt hungergråt.

När jag baddat halva soffan i ljummet vatten och gett Flisan mat så somnar hon för natten (tror jag), en timma tidigare än vanligt. Skönt, tycker jag som verkligen känner behov av att bara sitta i lungn och ro. Det blir inte långvarigt för en halvtimma senare hörs glada rop från sängen. Så nu sitter vi här. Jag på golvet, för soffan är blöt. Flisan på en filt bredvid, sugandes på mitt högra knä, piggare än någonsin.

Ja, vilken eftermiddag va? Nu måtte det väl bli en bra och harmonisk natt, snälla snälla please. ¨


Såhär har jag känt mig idag.
Bilden säger "Give me piece"



Datorn

Igår morse när vi steg upp och jag skulle sätta på datorn var den totalt död. Död som en gammalt lik. Jag blev arg och funderade på hur i helvete jag skulle skaffa fram pengar till att laga den. Jag hade ju bara haft den en månad! Den förblev stendöd vad jag än gjorde. På kvällen gick alla mina lampor sönder också, och mina två sista tallrika (fast det var mitt fel). Vid midnatt var jag ur som 17 och tände ljus i hela lägenheten, åt köttbullar ur ett glas och försökte läsa en bok. Men den dåliga kvaliten på mina värmeljus räckte inte långt och ännu surare gjorde jag Flisan sällskap i sömnens land.

Imorse skulle pappa hjälpa mig med datorn. Jag förklarade att den var DÖD och det skulle inte funka. Pappa tryckte på startknappen och datorn gick igång. Jag gav fingret åt datorn. Självklart blev jag glad att den funka igen men varför jävlas så med mig? Pappa frågade retsamt om jag testat att trycka på startknappen och då var jag nära att säga något dumt, men det ska man ju inte göra till sina föräldrar, så jag bet mig i läppen och höll tyst. Självklart hade jag tryckt på startknappen, 4 miljarder gånger, men den ville sig inte då. Jaja. Slutet gott allting gott, som man brukar säga.

Nu har jag tvättid i fem timmar. Kommer ni ihåg inlägget när jag skrev att jag älskar att tvätta och att jag känner mig lite cool när jag tvättar? Jag tar tillbaka det! Vad jag avskyr det. Felicia har ju kläder i exakt alla färger och likaså jag. Det blir för många vändor dit helt enkelt. Ska enbart börja köpa svarta kläder till oss från och med nu. Vi ska bli gothare. Som tur är kunde mina föräldrar ta ut Flisan på en promenix så hon slipper hänga på min höft medans jag tvättar.

Skriver mer ikväll.
Ha en fin dag.

Fin dag

Man känner sig lite sådär kraftigt misslyckad när man ska lägga sig på sängen med sin dotter 20:00 och lyckas sova till 21:30. Där förstörs alla rutiner jag försökt bygga upp. Inatt somnar hon väl vid 01 och vaknar säkerligen lagom tills jag lyckas somna. Jag lär mig aldrig att jag inte har någon kontroll över "Jag ska bara blunda en stund"-tankarna. Sämst.

Annars har det varit en riktigt superdag. Vi mötte Titti, Livia, Josie och Edvin och satte oss i parken utan namn. Emma och Ludde dök upp en stund senare och i gröngräset blev vi kvar i sju timmar. Vi grillade och bebisarna brottades. Slutade utedagen med att sätta Flisan i en bebisgunga. Hon tjöt av skratt och jag tror det blir mycket gungning från och med nu. En toppendag!

Nu blir det verkligen bara ett bebisinlägg men det får man väl ha ibland, hä? Tycker att det är så kul nu när Flisan och hennes bebisvänner blivit större. Man ser verkligen att de är faccinerade av varandra. Spanar i långa stunder på varandra, tar varandras leksaker och rör (slår, river) varandra. Flisan klappade till Livia idag och rev henne i ögat så Livia blev jätteledsen. Även om just det inte var kul, att hon blev ledsen, så är det coolt att de kan vara medvetna om varandra och vara som barn med varandra. Härliga små bebisar!




Johanna 8 år - Den semste



Jag försökte övertala min pappa att skicka in det här till "Sikta mot stjärnorna"

Flisan när hon är 3 månader


Bestemalen as Janne Långben

Bestemalen försöker roa Flisan genom att prata som Janne Långben + Greven i Greveholm.


Lyssnar på


Livan och Flisan

Ikväll tog jag och Titti med oss våra döttrar ut på en spontanpicknick. I parken som ligger emellan oss lade vi ut ett blått lakan. Babybellostar och cocacola, och några nötter auch. Vi satt där länge och hade det ypperligt trevligt. Här är lite bilder som vi tog.


Tjejera


Låtsades att jag hade tvillingar


Titti låtsades att hon hade tvillingar



Lyckliga i gräset



Jag har väl berättat att jag vunnit en väldigt stor tävling i att matcha kläder?

Nu är jag gråtfärdigt sugen på chips. Imorgon ska vi till stadsparken och grilla med Josephine, Edvin, Titti och Livan. Adjöss!

Vem tog kortet?

Idag när jag kollade bilder på mobilen fick jag se att den senaste bilden i albumet föreställde mig och Flisan i sängen. Det står att bilden är tagen 05:38. Jag brukar skoja i denna blogg men nu är jag seriös. Har ingen som helst aning hur den hamnat där. Hur?

- Kan Flisan vakna, sträcka sig efter min mobil sätta på kameran och ta ett kort? Det ser ju precis ut som att hon tar kortet. Är verkligen Flisan verkligen den jag tror att hon är?

- Tog jag denna bild i sömnen? Men hur i hela friden kan Flisan vara vaknen och kolla in i kameran!?????!!!!!!

- Om jag nu var vaken och bara inte minns detta, varför tog jag ett kort på oss då? Varför vaknar man alldeles för tidigt på morgonen och tar kort? Jag ser heller inte i vilken vinkel jag skulle kunna ha tagit kortet.

- Var det en tjuv som tog ett kort och sedan lämnade oss ifred. I så fall, om du tjyv läser min blogg, så tack för att du inte tjyvade på oss, för vi är rädda för tjyvar!

- Är Iphonen så smart att den flög upp i luften och tog sig ett kort?

Jag minns ingenting och denna bild skrämmer mig. Jag blir galen, jag sliter min hår. Jag kommer aldrig få ett svar.

VEM TOG DETTA!??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Svar på lite frågor som ställts

Härligt! Vad ska du plugga?

Det jag är inne på nu och har varit en längre tid är att plugga statsvetenskap. Eftersom jag är intresserad av politik och aktiv inom vänstern tror jag att den utbildningen skulle passa mig. Och för att jag i framtiden vill jobba med viktiga samhällsfrågor. Jag brinner för jämställdhet, barnens rätt och andra viktiga människorfrågor, vill jobba med att hjälpa utsatta! Har även funderat på socionom men tyvärr pluggade jag inte tillräckligt duktigt på gymnasiet och kommer nog inte komma in på det. Komvux är ett alternativ till att plugga upp de betyg som fattas, men jag får se hur det blir med den saken. Statsvetenskap känns rätt just nu i alla fall.

Felicia är jättefint, men vilka andra namn hade du tänkt till henne? Har du ensam vårdnad om henne?
Visst är det fint ja! Tack! Ja du, vi hade så otroligt många namn. Mina favoriter var Smilla, Polly, Ninni och Tuwa-lisa. Dock passade de namnen inte riktigt på henne. Två dagar innan hon föddes hade vi bestämt att hon inte skulle heta Felicia men sen när hon kom så föreslog Erling det nästan direkt. Jag kollade på henne då, för att se om hon var en Felicia. Och, det var hon ju.

Nej, vi har delad vårdnad. Eller gemensam kanske det heter. Det innebär alltså att vi båda är hennes vårdnadshavare och har lika stor "rätt" till henne. Nu lät det som hon var en godispåse, men det är hon ju inte. Men ni fattar?

ska du bo kvar i örebro eller har du planer på att flytta? Vad är det bästa/sämsta bemötandet du har fått sen du blev mamma? Du är fin och härlig! kram

För nu har jag inga planer på att dra iväg från Örebro. Trivs utmärkt här! Det bästa bemötandet jag fått...hmmm... Från mina närmaste vänner måste det vara. Ser verkligen att de älskar Felicia och bryr sig om henne. Bestemalen och Cilla vill knappt umgås med mig längre, de vill bara pussa på Flisan.

Det sämsta bemötandet måste vara alla som lägger sig i. Det kan hända ganska ofta att någon okänd säger att det är för varmt/kallt för henne. Sen det allra värsta var när en annan mamma sa att barn som växer upp med föräldrar som bor i sär ofta blir osäkra och otrygga. Det kanske inte var menat till mig men denna människa visste att jag inte lever ihop med hennes pappa. Då blev jag så arg att jag sa något i stil med att Felicia har två föräldrar som älskar henne mer än något annat och vi lägger ner all tid på henne och inte med att snacka massa jävla skit. Sen gick jag iväg och slog i en väg av ilska, har nog aldrig blivit så arg!

Snyggt val av namn ;)!!!! Var Felicia planerad?

Tack! Visst är det snyggt! Nope, det var hon inte. Men otroligt välkommen och önskad när vi bestämde att fullfölja graviditeten!

Hej du:) Brukar aldrig kommentera bloggar men jag har läst din ett tag nu och får väl skriva min första!

Du skrev någon gång om politik, mer sånt! Är nyfiken på vart du står någonstans? Kanske kan du berätta lite mer om dina politiska intressen i något inlägg.

Kram Tobbe

Kul att få din första kommentar då, tack. Okej, mer politik alltså. Ja, det skulle vara kul att skriva om. Jag ser ju mest denna blogg som en skämtblogg och har varit lite osäker på om lite mer seriösa inlägg, tex om politik inte skulle oassa in/ses som seriösa (eftersom läsare kanske tror att jag plojar som jag brukar göra i denna blogg) Men kanske ska jag tänka om och skriva lite om sådant som verkligen intresserar mig.

Jag är rakt igenom vänster i mina åsikter och tankar. Har länge varit intresserad av politik och allt vad det innebär men aldrig tagit tummen ur och börjat vara aktiv. Tills i våras, då jag blev riktigt sugen. Gick då med i Vänsterparitet och fick ett härligt mottagande! Det känns väldigt roligt. Flisan hänger med på en del möten och hon verkar också trivas i partiet. Världens yngsta socialist! Kan absolut skriva mer om mina politisksa intressen i ett annat inlägg, det kommer!

Är "bästemalen" på riktigt?

Haha! Vilken rolig fråga! Ja, Bestemalen finns hon. Hon heter egentligen Malin och vi har varit kompisar sedans barnsben. Här i bloggen kanske inte allt stämmer överens med precis vad Malin sagt och gjort, Bestemalen är lite av en karaktär som jag gillar att driva med. Malin tjatar ofta om ett "Bestemalens upprättelse"-inlägg, där jag ska erkänna att en del saker som skrivits om henne kanske inte är 100% sanna. Vi får se när det inlägget kommer, för visst älskar vi Bestemalen?


Ska ni dela på föräldrarledigheten eller är det bara du som ska vara mammaledig?

Erling kommer vara pappaledig en del i höst, så ja, vi kommer att dela på den.

Förklara Felicias alla namn=)

Felicia kommer inte från något speciellt utan är bara världens finaste namn! Jag började tänka på det namnet när Felicias farfar sa att han hade haft som förslag att Frida (Felicias faster) skulle hetat det. Roza är från Roza Luxemburg, en stark kvinna och socialistkämpe. Vilde är Erlings förstahandsval på namn. Jag gillade det inte alls till en början men nu tycker jag det är finfint. Kroon är från mig och Bronsberg från Erling. Felicia Roza Vilde Kroon Bronsberg - Världens bästa tjej!

Här var svaren. Tack för denna gång.




Ånnaboda = Ondaboda

Vilken fin dag. Vi har varit i ånnaboda mestadels av dagen och haft det mysigt. Jag satt med Flisan i famnen på en brygga. Tänkte att det skulle vara en fin stund och att det skulle vara spännande för henne att se en massa vatten. Stunden blev dock bara obehaglig eftersom jag satt och kollade misstänktsamt på människor som passerade, i fruktan om att de skulle ta Flisan och slänga i henne i vattnet. + Att jag alltid varit rädd för ånnabodasjön. När jag var liten var det en kompis pappa som berättade att det fanns en ond dam som drog ner folk i vattnet, det har liksom suttit kvar i huvudet. (Varför lurar man i småbarn sådant? Störd pappa) Det blev alltså inte en sådan långvarig stund på bryggan. Vi hängde mest på Flisans filt.

När utflyten var klar åkte jag och lämnade av Flis hos Erling. Drog sedan till Titti. Hon hade också några timmars barnledighet så drack lite gott på hennes balkong. Och åt choklad och körsbär, gott! Hämtade Flis och drog hem till lägenheten. Fick reda på att imorgon har vi en visning på en stor tvåa här på väster. Jag har sett bilder på den och den är verkligen superfin! Dock 800 kr dyrare... men det löser sig. Hoppas verkligen att vi får den! Håll tummarna för oss! Har alltid trott på att "hålla tummarna" fungerar.

Flisan ligger på sin filt och tar det lungt. Nej där skoja jag allt. Hon rullar runt och käftar med sina leksaker. Idag är det Wiehe som spelas i högtalarna. Jag har balkongdörren öppen och alldeles nyss hörde jag någon nedanför som sjöng med i "Hejdå, trevligt att träffas" JÄTTEHÖGT! En till som älskar Wiehe!

lite bilder


Anna och Petter i Ånnaboda. (Anna! Hjälp mig att få bort ramarna på bilderna!)


Jag i ånnaboda.


Nu har Flisan hamnat under filten. Måste springa.
Godnatt!

En liten grej jag tänkt på..

Jag har en väldigt kär vän som heter Karin. Vi har varit nära vänner sedan jag gick i sjuan och har haft väldigt mycket utbyte av varandra. För ca 5 år sedan satsade vi båda stenhårt på friidrotten. Vi var löpare båda två och tränade stenhårt. Ibland, för att vila benen från asfalt och banträning så tränade vi med något som heter wetwest. Det går ut på att man knäpper på sig en makalöst ful väst runt kroppen, sen hoppar man i djupt vatten och springer.  Det ser väldigt speciellt ut detta. Gissa att folk stirrade!

En gång hörde vi hur några tanter viskade om oss. De simmade lite framför och visste nog inte att vi var strax bakom. Kommer inte ihåg exakt vad de sa men något i stil med att vi förmodligen inte kunde gå och att det var bra att handikappade ungdomar kunde träna i vatten. Från den gången tänkte jag alltid att jag inte kunde gå när jag tränade wetwest. Eftersom de tanterna trodde att vi inte kunde gå, så kunde vi inte det heller. Så blev det i huvudet. Liksom, leva sig in i den rollen som ens omgivning ger en.

Detta har fortsatt pågå i mitt huvud. Ska komma med några exempel. Om jag är inne i någon affär med Flisan, har mjukiskläder och gårdagenssmink och kortet av någon anledning inte fungerar när jag ska betala, då tänker jag att expediten tänker "Ja, hon är ju ung mamma och har förmodligen inga pengar, kan hon ens ta hand om sitt barn?" I mitt huvud tänker alltså expediten så och då blir jag en fattig ung mamma som inte kan ta hand om sitt barn och då blir jag den jag tänker att hon tänker att jag är, tills jag lämnat affären. Eller om jag någon gång köper kläder för dyra pengar. Då tänker jag att den jag handlat av tror att jag är jätterik, kanske vunnit på tips. Då blir jag den rollen i huvudet, tills jag lämnat affären. Jag gör eller säger alltså ingenting i den nya rollen, den sker bara i huvudet.

Förstår ni eller skriver jag helt luddigt? Det handlar inte alls om att jag blir osäker eller känner mig förrvirrad, utan bara lite utav en omärkbart skådespel som utspelar sig i hjärnan. När jag berättat det här för mina vänner så säger de att det blir ungefär så för dom också, så jag menar inte att detta är onormalt beteende. Men intressant är vad det är! Människohjärnan är rolig.

Godnatt.


Flistalk

Tog ett samtal med Flisan igår, på hennes 4månadersdag.

Jag - Jaha, grattis då! Hur har livet varit hittills?
Flisan - Tack bra
Jag - Du börjar bli stor nu!
Flisan - Ye man!
Jag - Va?
Flisan - Just kiddning man, just kidding!
Jag - VA?
Flisan - Glöm det. Kan vi leka titt-ut nu?
Jag - Okej. Titt-ut... Titt-uuut.
Flisan - Hahaha fett skoj!
Jag - Titt-ut Titt-ut
Flisan - Men du gör ju fel! Du ska säga Titt-ut när du gömmer ansiktet, inte när du tittar igen.
Jag - Nej, nu har du fel. Jag vet exakt hur man leker Titt-ut
Flisan -AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Jag - Jaja, då leker vi fel då. Titt-ut Titt-uuuut
Flisan - Nej, detta var tråkigt. Ska vi ha springtävling?
Jag - Du kan ju inte stå ens en gång...
Flisan - Nej, det har du ju rätt i. Men åltävling. Vi ser vem som kan åla snabbast.
Jag - Okej. Klara färdiga ål!


Hallå!

Jag sitter och funderar på om det är måndag eller tisdag idag. Måndag såg jag nu. När man är mammaledig vet man inte vad det är för dag. Det är liksom oväsentligt.

Här sitter jag och lyssnar på Eldkvarn. Skulle egentligen träffat en kompis men när Erling tog Flisan och jag cyklade mot my friend så slog en enorm trötthet över mig, så jag ställde in, köpte en grillad kyckling och cyklade hem. Tänkte slumra någon timma innan jag hämtar min lilla grisflis. Grisflisen är förresten väldigt nära att krypa nu. Hon ställer sig på knän och händer i och ska precis ta "ett kryp" sen ramlar hon ihop och blir jättearg. Sen rullar hon runt ett varv, skrattar och försöker igen, blir arg igen. Osv... Jag är helt faccinerad, trodde inte det var fysiologiskt möjligt för en 4månaders. Hon e roli!

Jag och Cilla har startat en Halloumiklubb. Där får man vara med om man anser att Halloumiost är det godaste i universum. Är det så att du skulle få frågan "Om du bara får äta EN enda sak för resten av ditt liv, vad skulle du välja då?" och du svarar Halloumi, då får du vara med i klubben. Är det så att du skänker Halloumiost till oss i en vecka så blir du silvermedlem. Skänker du Halloumiost till oss i ett år blir du guldmedlem. Anmälningar sker i kommentarsfältet. Välkommna.

Här är lite bilder från förra veckan:

Jag sjöng på Rebeckas och Jimmys bröllop och klippte håret innan. Blev rätt nöjd, se så glad är!


Sen kom Petter och Anna tillbaka från Peace&Love och jag hängde lite med dom. Anna laddade ner något bildprogram på min Iphone. Den redigerar om alla bilder. Så från och med nu kommer alla bilder se lite annorlunda ut. Det är alltså inte jag som sitter och målar ramar i Paint, utan Iphonen gört.


"Jag heter Flisa, gillar att grisa lalalalala" sjöng Flisan här.


Här är vi glada.


Och här är vi skeptiska.

God eftermiddag!

Blir så glad!

Detta skriver jag absolut inte för att skryta. Skryt ligger väldigt högt på min ickegilla-lista, så ta det inte fel. Jag googlade på min blogg och fick se att många av er läsare har tipsat om min blogg till andra "storbloggare" Tex så har Linn och någon som kallar sig "En medelålderstant" tipsat om den till Amanda Schulman. Hon skrev "En härlig tjej på 20 år som skriver både med humor och allvar. Det bästa är att hon är vänsterpartist. Jag en medelålders tant gillar och ler för det mesta när jag läser hennes blogg. Värt att kolla" Förstår ni hur glad jag blir?!

Jag tycker verkligen det är kul med denna blogg. Och att läsarantalet stiger för varje vecka gör det ju inte mindre roligt. Man vill ju att folk ska läsa när man lägger ner så mycket tid på det.

Har sett att en del ställer frågor i kommentarsfältet och jag är dålig på att svara, jag vet. Så nu kanske vi kan ta en frågestund, om det är av intresse. Är det inte det så får jag skriva frågor till mig själv för att inte känna mig dissad. (Skämt) Jag svarar på allt! Skriv gärna vilka ni är också, är så nyfiken på vilka ni är som läser.

Medans ni klurar på frågor så ska jag sätte på mig min kodräkt och pumpa ur mjölk. Ibland när jag gör det säger jag "Muuuu" bara för att få känna mig som en ko på riktigt.

Tack för ni håller igång nakeddays till en sådan rolig blogg!
PUSS!