Graviditet

Som jag skrev för några dagar sen så hade jag lite nostalgitrippar två år tillbaka, tiden innan Flis blev till. Nu för två år sedan hade hon blivit till, fast utan min vetskap. När jag började fundera på det fick jag nostalgitrippar tillbaka till graviditeten. Och jag tänkte skriva ett inlägg om den sista tiden som gravid, den minns jag så väl. Hemska övertid! Om nostalgi är ett positivt ord så passar det inte in i detta. Helvetesnostalgi, det är vad det är.

Jag hittade ett gammalt forum där jag och några andra tjejer skrev i en tråd. Det var jag som hade startat den. Där skrev vi om hur fruktansvärt det var att gå över tiden och hur jävligt det var att alla andra fick föda på rätt dag. Idag kan jag ju känna att jag nog var väldigt överdriven. Några veckor hit eller dit spelar ju ingen roll i vanliga fall, men då, i februari 2011, kändes varje minut med gravidmage som en månad.

Här är ett inlägg jag skrev i tråden 8 dagar över tiden.

"Nu har jag ätit två hela ananser, ätit en bruk kanel med sked, blandat mjölk och cayennepeppar, druckit detta och frågat mig själv om jag ska in på dårhus eller bb. Sen sprang jag upp och ner för alla trappor i en halvtimma. Konstigt att inte stentrapporna gick sönder med tanke på vad jag väger" Jag har försökt göra zonterapi på mig själv. Jag har ätit två påsar dadlar (HUAAA vad äckligt) och knaprat starka Wasabinötter. Ingen känning! JAG ÄR INTE GRAVID!??! Varför kommer det ingen bebis?"


Efter ett tag fick alla tjejer i tråden sina barn och jag började faktiskt på allvar tro att jag blivit tjock genom mat, att det var tarmarna som kändes som sparkar och att bebisen som vi sett på ultraljudet varit en synvilla.

Skrev också en låt om eländet. Den hittade jag också.


Vers 1
Jag blev gravid efter en natt på Söder
Och nu frågar alla "är du iväg och föder?"
Mitt svar är nej nej och nej
Jag kan inte få ut min lilla tjej

Min panna den blir hetare
Och jag blir allt fetare
Kom ut med en gååååång "klapp klapp"
Jag sjunger min klagosååååång "klapp klapp"

Refräng
Övertid oho
Jag går på övertid oho
Livet känns hårt, det börjar bli svårt
Detta hårda liv är svår att bräcka
Varför ska det va så svårt att kläcka?
Jag går på övertid oho oho.
Vers 2
Vill någon ha mjölk till chockladen?
Eller smör till marmaladen?
Kanske min bröstmjölk duger?
Jag har ju ingen bebis som suger!

Vågen den ökar
Och Tösen, hon bökar
Kom ut med en gååååång "klapp klapp"
Jag sjunger min klagosååååång "klapp klapp"

Refräng
Övertid oho
Jag går på övertid oho
Livet känns hårt, det börjar bli svårt
Detta hårda liv är svår att bräcka
Varför ska det va så svårt att kläcka?
Jag går på övertid oho oho



Ja ni ser, galenskap. Jag blev galen sista tiden. Totalt! Om jag får ett barn till någon gång ska jag minnas detta och inte göra om samma sak. Det blev ju en jäkla stress. En bidragande orsak till stressen var att alla frågade precis varenda minut om jag fått barn. Det var såååå frustrerande. När jag svarade nej skrev vissa att bebisen var seg. Det kan ju vara det mest harmlösa man kan säga, och naturligtvis var det på skämt som de sa så. Men jag blev så arg. Tyckte att alla var elaka. Haha... Bestemalen och hennes syster frågar mig än idag "Har du fött än?" för de tyckte det var så roligt att jag blev arg för det. Vad är det egentligen att bli arg för? Det frågar jag mig idag.


Trött blivande mamma på övertid


Alldeles nyfödd Flisa. Älskar dig!


Ovettigt

Idag är en ovettig dag. I alla fall hittills. Har massa mail att skicka, men hittar inga mailadresser. Har en lägenhet att städa men får inte igång dammsugaren. Har tänder att vara rädd om men kan inte sluta snusa. Typ så. Om några timmar ska jag hämta Flis och då ska vi iväg på ett möte. Där blir det i alla fall någonting vettigt.

Denna vecka väntar två Stockholmsbesök. På torsdag, dit och jobba. Och på lördag, dit med Flis för en rolig dag. Detta bestämde jag just. Jag saknar verkligen Stockholm, på alla sätt och vis. Skulle vilja flytta dit igen, nån gång. Och så är det ju staden där Flis blev till! Därför gillar jag den lite extra.

Jag ska nog fortsätta vara lite ovettig. Tvätta håret kanske. Ja det ska jag göra. Hej!

Hallå!

Vilken fin helg det varit! Och bra dag idag! I lördags åkte jag tillsammans med Pontus, Matilda och Flisan till Eskilstuna för att besöka deras Pridefestival. Vi ska ju ha en i Örebro i Augusti, för första gången, så vi tyckte det var ett ypperligt tillfälle till att få inspiration och roliga ideér. Och det fick vi!

Igår firades mors dag. Den person som ska fira mig är ju 15 månader och inte så införstådd med vad sovmorgon, frukost på sängen och sådant är så vi lade krutet på att fira min mamma. Jag köpte fina blommor och lagade god mat. Lillebror ordnade hennes favvofrukost och sedan åkte vi på utflykt tillsammans med Bestemalens familj. Ånnaboda blev det. Där åt vi goda sallader, åt daimglass och massor av bullar. Flisan lekte i vattnet. Eftersom jag, klantigt nog glömt extra kläder, var jag noga med att hon inte skulle blöta ner sig. Dock misslyckades det när min mamma tog över leken med henne och lät henne bli blöt. Hon trodde såklart att jag hade med extrakläder. Fick lite panik när hon kom upp dyngsur, men tur nog var det varmt och hon kunde gå utan byxor ett tag. Efter allt fika gick vi upp en bit i skogen och jag, Bestemalen och Flisan gick in i en vindskyddskoja, eller vad det nu heter. Det ser ju ut som en koja. Flisan sprang emellan oss och gav oss pussar och kramar. Sedan låtsades hon springa in i väggarna och sa "AJAJ" och skrattade förtjust. Tänk att hon fått min humor. Det där med att springa in i saker. HAHA! Hon ÄR så rolig!

På kvällen lagade vi tacos och jag åt nog för 7 personer. Jag är fortfarande mätt, över ett dygn senare. Flisan belönade mig, för allt bra jag gjort för hennes mormor på morsdag, med att sova gott. Jag vaknade till och med innan henne och var pigg, det händer väldigt sällan annars. Efter picknickfrukost var det dags för henne att hänga med sin far och för mig att jobba. Idag var det semenarium om tillgänglighet i kulturen för döva och hörselskadade. Väldigt intressant. Därefter styrelsemöte och sedan avslutades dagen med en Killkennyöl på Bischop. Bra dag! Är sådär lite upprymd. Brukar bli så efter dagar som gett mig mycket. Tacksam och glad för det säger jag godnatt. Hej!

Bestemalen is back

Min beste bestemalen har kommit hem från frankrike. Hon har berättat mycket kul. Detta är en konversation hon hade med en tysk tjej i sin klass.

Tysk tjej: Kan du några ord på tyska?
Bestemalen: Ja. Scheisse och Heil.
Tysk tjej: Vadå Heil?
Bestemalen: Ja, som i Heil hitler.
Tysk tjej:..... Kollar konstigt och går därifrån.


Bild


Roligt

- När mamma och pappa gifte sig bjöd de på hembränt under bröloppsfesten

- Idag när Flis såg Reinfeldt på tv pekade hon på honom och sa "Mamma"

- När Bestemalen vad liten trodde hon att kungen bodde i Längbro kyrka

- Jag drömde iförrgår natt att bloggen hette fuckingdays och blev anmäld till polisen. Så fick inte en blogg heta.

- Att Petter som barn lekte bamse när han bajsat på sig. Bajset var svansen.


Fräknar

En tisdag har gått, en varm en! Jag har varit ute med förskolebarnen hela dagen och fått ca 500 mer fräknar. Ingen färg. Flis, som blir insmord med 50 och alltid har täckande kläder på sig, är brunare än mig. Hon hade tur och fick sin pappas hudnyans, och slapp min bleka som bara får miljoner fräknar och lite rött.

Idag är det en såndär tvångskväll. Då jag tvingar mig att sitta uppe till midnatt för att se hur mycket lön jag kommer att få. Den kommer ju på fredag men på onsdagen kan man ju se saldot, vad man kommer att få... Jag gillar att planera hur jag ska fördela pengarna, och det gör jag gärna direkt när jag vet hur mycket jag kan göra budget med. Dock har det aldrig hänt att jag följt budgeten. Vet ni varför?

Nappar. Ja, NAPPAR! Det är de som ruinerar mig. Ett paket nappar kostar 50 spänn och innehåller 3 stycken. Flis kastar ca 3 nappar om dagen. 7 dagar i veckan. 7x50=350. 350x4=1400. FJORTONHUNDRASPÄNN går åt i månader på nappar. Då har jag ungefär 300 kvar till resten. Okej, jag överdriver lite men hennes nappkastande gör mig inte rikare direkt. Har ni nu tänkt att lämna ett förslag att hon ska ha napphållare, låt bli. Jag har provat, och hon kastar den med. Om ni går till oset nåndag, dit vi går varje dag, kan ni kolla efter Flisans nappar, de ligger nog lite varstans på vägen.

Nu ska jag inte sitta här och vara arg på Flisan. Hon vet ju inte att man inte får kasta nappar. Hon tycker ju att det är kul. Och kul ska ju barn ha. Hur kom jag in på detta? Just det, pengar. Pengar är väldigt tråkigt att skriva och prata om, så nu lämnar jag det.

Och faktiskt lämnar jag nog bloggen för ikväll också. Jag blev plötsligt väldigt hungrig och ska se om det finns något ätbart i kylen. Hey!

Jag har ett kontor!

Jag har byggt ett kontor. Vuxet va? Såhär gick jag tillväga:

Tvingade min pappa att skänka deras skrivbord till mig, tvingade honom att skruva isär det, köra hit det och skruva ihop det igen. Jag flyttade ner ca 1000 saker från klädkammaren till mitt förråd. Tog upp alla kläder jag äger, som i tre månader legat i en enorm hög på golvet och hängde in dom i den tomma klädkammaren. Flyttade sängen (Flis satt i medans jag flyttade och skrattade ihjäl sig åt att sängen rörde sig, och att jag ramlade), puttade skrivbordet till en vägg och inredde med lite saker som såg viktiga ut. Vips, ett kontor! Känner mig väldigt vuxen, viktig och högavlönad.

Denna helg har vi annars sjungit på brölopp, grillat hos mina föräldrar, ätit chokladpudding, vaknat alldeles för tidigt, varit på utflykt och storhandlat. Och nu sover Flis i vårt nyinredda sovrum. Inatt tänkte jag gå All In för att försöka vänja henne av vid att dricka välling på nätterna. Har en flaska vatten redo, och vägrar hon, får jag tyvärr vara den grymma morsan. Nångång måste hon ju sluta och för tändernas skull är nog inte två till tre nattmål riktigt vettigt...

Imorgon och på tisdag ska jag jobba. Tror att det blir de sista jobbdagarna detta halvår, om jag inte lyckas få några dagar i sommar. Med det säger jag godnatt.

Bild från dagens utflykt

We're cool


Yber

Idag är det en yberhärlig dag! Flis har varit på underbart humör och jag likaså. Idag funderade jag på om hon var 15 år. Vi lekte i hennes rum och hade skoj när tar fram en våtservet, torkar sig om munnen, reser sig och går iväg till köket. Jag följer efter och ser att går fram till sopluckan, öppnar den, kastar sitt smutspapper, stänger och går tillbaka till rummet. Som en annan vuxen? Jag blev helt häpen!

Det är också en yberhärlig dag för en öl på en uteservering. Därför ska jag och fru ordförande ta oss en sådan om någon timma. Jag har nyfärgat hår och blommig klänning. Jag har plockat fram alla mina gamla klänningar som jag hade i gymnasiet. Hade glömt att de fanns, och glad är jag för det i denna fattiga pengartid. Nu blir det en blommig sommar!

Kom å tänka på just denna tid för två år sedan. Dagarna precis innan jag vart gravid. Tänk så otroligt lite jag visste om detta liv då. Flis fanns inte. Svårt att fatta. Då sprang jag och Bestemalen runt på söder och drack upp mina sparpengar (som hade varit väldigt bra att ha nu), ehee. Vi hade bestämt oss för att inte skaffa barn och man förns vi var 30, planerade att åka till Irland och aldrig komma tillbaka. Ja, så mogna var vi. Men ack så glad jag är idag att jag fick det där lilla barnet, trots våran bestämelse.

Undrar ni vart bestemalen är så kan jag berätta att hon fortfarande är i Nice. Dock oklart vad hon gör där. Hon kommer om två veckor. Yberbra! Mycket Yber idag. Vad betyder det egentligen?

4 år

I dagarna firar denna blogg 4 år i världen. Ja må den leva. Inte uti hundrade år direkt, men ändå.

Mycket har hänt under fyra år. Student, flytt, två förhållanden och så ett barn. Mycket mer än det såklart, men allt kan man ju inte dra.

Det som inte förändrats är mitt hår. Det är precis lika långt som när jag började trots att jag inte varit hos frissan för klippning en endaste gång. Frågade en hårkunnig människa varför. Kunde det vara att jag helt enkelt inte har någon hårväxt, jag har ju knappt någon på benen...Men denne sa att mitt hår (på huvudet) är alldelles för slitet för att växa (detta sades med en stränghet och en smula förfasan i rösten) så nu tänkte jag göra slut med förändring av mitt varannan månad. Imorgon färgar jag brunt som är min naturliga och i naturligt brunt ska jag också dö. Eller grått, om jag blir gammal. Naturligt grått.

Kanske sätter jag i något löshår, det tycker ju jag är fint. Lustiga grejer man håller på med egentligen. Men men. Nu slutar jag byta färg på håret och det är ett löfte, dyrt och heligt. Gör jag det måste jag äta en synål. Det ska vara väldigt obehagligt har jag hört.

Jag kan inte sova. Är helt klarvaken. Anledningen är kaffe, som jag drack kl 15. Semste kropp. Flisan sover sedan länge och kommer vakna om ca 4,5 timmar. Vemodigt detta. Imorgon ska jag på krogen. Kanske får jag ta med en madrass och ligga under något bord bland allas fötter och ölspill. Så trött, så trött kommer jag att vara. Jag har provat att läsa en svår bok, dricka kvällste, tänka på får som springer i en hage (har aldrig fattat det rogivande i det, man blir ju bara stressad) och räknat baklänges. Inget funkar. Jävlaskitkaffe.

Jaja. Godnatt!


Fredag

Fredag, fredag. Det är fint med fredagar.

Flisan vaknade 05:20 imorse (INATT) och ville leka. Det ville inte jag. Men, jag blev tvingad. Halvt död lekte jag titt-ut tills flisan tröttnade på det och ville leka "Risigt till" Den går ut på att jag håller i henne och säger "Nu ligger du risigt till, ett två tre" Sen kastar jag henne ner på sängen och så rullar vi till kanterna och jag säger "ooooh nu ramlar vi" och Flisan skriker av skratt. Jag tror vi ägnar ca tre timmar om dagen åt denna lek. Hon visar att hon vill leka den genom att krypa/rulla/åla sig till kanterna och säga "ooooh" "Risigt till" kräver en pigg mamma och eftersom jag vara lika pigg som min kaffebryggare som inte ger en droppe kaffe, så avböjde jag. Istället gick vi upp. Satte på nyhetsmorgon, drack välling och pulverkaffe (blä).

Efter att jag misslyckats med att få Flisan och mig själv att somna om satte vi igång dagen. Vi mötte Ruben och Elin i spöregnet. Av någon dum anledning äger jag inte ett regnvänligt plagg. Min fejkskinnjacka och mina fejkläderstövlar är nog förstörda för alltid efter denna dag. Det var ju något hutlöst regn! Vi hängde några timmar på biblioteket, lånade böcker, käkade god lunch och lekte i lekhörnan. På hemvägen somnade Flisan utan napp, sittande i vagnen. Har nog aldrig hänt förut. Jag lyckades, utan att hon vaknade, bära upp henne till sängen. Och där låg vi däckade i två och en halv timma! Guld värt. Men ännu mer guld värt vore det om Flis ville sova de timmarna på natten istället.

En stund efter vi vaknat var det dags att bli hämtad av pappa. Några slängpussar och kramar senare begav de sig och jag stack ut och sprang i det nu härliga vädret. Trodde jag. Jag hade kommit ca 4 km när världens jävla storm kom + hagel. Jag sprang precis vid en å, och den kraften från stormen gjorde att jag seriöst höll på att ramla i. Jag sprang in mot träden, och stod där, dyblöt och kall. Fick lite ångest över att det var 4 km hem och funderade på att ringa taxi (Som att den skulle kunna ta sig dit på en stig som rymmer en människa) Dock lugnande vädret ner sig och jag sprang hem, snabbt så snabbt, att jag nästan torkat när jag kom hem.

Kvällen har jag spenderat hos Aholas och deras vänner. Mycket trevligt! Nu ska jag mysa i soffan. Imorgon ska jag och Flis laga mat tillsammans med Matilda och Pontus. Hade också tänkt att totalrensa i lägenheten. Lite sorgligt att den ser ut som den gör ibland. Men nu jävlar ska vi hålla den städad!

Godnatt!

Bild från 1 maj


Lite kärlek på kvällskvisten

Att varje dag vara uppfylld till bredden av förälskelse till dig. Att se din lycka. Se dig skratta åt något tok vi hittat på. Se din glädje när du ser en gunga. Jag älskar dig på morgonen när du är nyvaken och mysig. Jag älskar dig på kvällen när du sträcker händerna mot flaskan med välling och säger "Jaaa jaaa"

Jag är så innerligt glad att just du kom till mig. Att du låg i min mage, att jag fick föda dig och nu leva tillsammans med dig. Aldrig hade jag trott att ett litet barn kunde inbringa en sådan lycka. Jag älskar dig, min söta lilla Flisa.


Flisan recenserar

Min mamma gjorde fantastisk mat idag! Den var inte så snygg men sånt bryr jag mig inte om. Jag åt det mesta och när jag var mätt slängde jag resten på golvet.

Mammas spagetti och köttfärssås får 5/5 nappar!


Bild


Bryter regler

Jag har en sträng regel att alltid gå och lägga mig senast 22:30. Den bryter jag ofta. Även ikväll. En annan regel är att alltid borsta tänderna. Ikväll slängde Flisan min sista tandborste i toaletten. Därav vägrar jag att borsta tänderna. Jag sitter alltså här och bryter regler. Vilken gangster jag är.

Jag har inte mycket mer att säga om livet just nu, än att det är fint. När tröttheten höll på att ta kol på mig fick jag tips om rosenrottabletter. O jävlar vad pigg jag varit sen dess. Kombinationen med att jag lägger mig sent och Flisan ofta sover dåligt på nätterna är ingen höjdare, men rosenrot saved our lifes!

Annars är jag just nu: Rödhårig med för lång brun utväxt, ganska mycket pank, överväldigad av våren, stolt vänster och ibland lite för "pussig" enligt min dotter. Hon blir sur då, när jag attackerar henne med mina pussar och säger "Aj aj" argt med sin vackra lilla stämma. Älskade FLIS!

Godnatt