Är trött

Är trött på världen. Är trött på Usa och deras soldater. Är trött på orättvisor och ojämställdhet. Är trött på att oskyldiga människor dör. Är trött på regeringen.

En jämlik värld där vi klappar varandra på axeln, varför kan vi inte ha en sådan?

Ja, jag såg på nyheterna idag, som alla andra kvällar. Men idag blev jag extra trött.
Godnatt.


Flisan


Jag og Bestemalen


Söndagskväll

Imorgon börjar nya rutiner. Tre dagar mammaledig och två dagar jobb. Har ju inget fast jobb, men på de ställen jag tidigare har vikarierat säger att de behöver vikarier ofta så jag hoppas på att få jobba varje torsdag fredag. Det känns faktiskt inte konstigt att börja jobba, trodde det skulle kännas vemodigt, men icke. Tycker föräldrarledighet är väldigt viktigt att dela om så är möjligt. Enda kruxet är mina bröst som vill ammas var tredje timma. Känns lite sisådär att smita iväg under arbetstid för att pumpa ur dom. Men, mummy's got to do what a mummys's got to do.

Förr kom jag på tusentals saker att skriva om. Det bara flödade. Har haft en riktigt dålig skrivmotivation senaste tiden. Flisans bok som jag skrev i varje kväll var det typ en månad sen jag skrev i. Kanske kommer lusten tillbaka och då blir nog inläggen lite mer fyllda. Kanske ska anstränga mig mer, tycker faktiskt att bloggen är rolig att skriva, och framför allt riktigt kul att se tillbaka på sen när man blir 100 år gammal. Då är Flisan 80 år. Haha Tant Flisa.

Godnatt


Hos mor

Nu är jag och Flisan hos mina föräldrar. Egentligen skulle vi sovit hos en vän men Flisan var så gnällig, och då bad jag mamma komma och hämta oss. Så nu ligger hon på våran provisoriska dubbelsäng, även kallad fliskojan, och sover. Min pappa är i skåne och Petter är på fest så vi är bara tjejer i huset. Snart kommer en av mammas kompisar och vi ska ha myskväll med mycket ost och lite vin.

Nu ska jag koka pasta, riva ost och ta fram ketchupen. Det tre tingen ihop är det godaste på jorden.
Amen och tack. Jesus i frack.

Vuxen (konstigt inlägg)

Jag borde ta tag i så mycket saker. Köpa strängar till gitarren och börja repa inför en spelning om två veckor, Handla mat - Det finns endast messmör, keso och gamla ägg i kylen, vila borde jag också göra. Plus tusen saker till.

Den här veckan är Flisans pappa ledig och har henne på dagarna. Då vore det ju ett ypperligt tillfälle att ta tag i allt. Men nej, det blir inte av. Är så nedrans usel på att ta tag i de enklaste sakerna. Jag kan ju tycka att jag borde klara av att skärpa mig, nu när jag är morsa och allt, då borde man vuxna till sig lite. Ska bättra mig!

Undrar egentligen när man känner sig som en vuxen. Jag gör det då inte. Ibland känner jag mig nästan fånig som går runt med en bebis i vagnen. Jag själv vet ju att jag klarar av det och är en bra mamma till min flicka, men jag tänker ofta att folk som ser mig tänker att jag är hennes storasyster. (Det kan också bero på att folk brukar gissa att jag är 17 eller 18 år)

Träffade en gammal bekant som berättade att hon och hennes kille skulle flytta in ett radhus. "Oj vad vuxet" skojade jag glatt. "Men du då" sa min gamla bekant och pekade på min barnvagn. Det är ju sant. Jag borde känna mig vuxen nu när jag har barn och lever precis som vilken annan vuxen som helst. Men jag känner mig inte ett dugg mer vuxen än när jag tog studenten. Kände mig nog mer vuxen då, om jag ska vara ärlig.

När jag var 13 frågade jag och en kompis min mamma när vi skulle få sånna där stora bröstvårtor som alla äldre hade. Min mamma svarade något i stil med att man får det när man ammat. Yes, sure. Mina bröst ser exakt ut som de gjort sen var 15 och då har jag ammat i snart 6 månader. Fail. Nu handlade det ju inte bröst, det här med vuxenheten, men det var ett lite rolig grej som jag kom på.

Hmm. Man kanske blir vuxen när man gifter sig? Fast det vill jag i och för sig aldrig göra så då kvittar det med. Kanske när man säger till sitt barn "Det där kommer du förstå när du blir äldre" Det låter vuxet. Och tråkigt.

Nu kommer min tös vilken minut som helst.
Hej!


Lite bilder


Flisan och Molli


Cilla flyttar och blir skåning på fredag. Blä säger jag och Bestemalen och hurra säger djuren som Cilla ska rädda i Lund.


Stå upp och kolla på tvn. Ny favorit.


Kvällens godnatt.

Dagens Outfit!!!!!!!!!!!!!!

Har bestämt mig för att bli modebloggare. Det känns som att det är min grej. Har extremt stor koll på kläder och mode.
Idag hade jag på mig ett designlakan från Ikea. Det är modernt nu. Och extra fina nyanser blir det med lite bebisspyor på't.


Tisdagskväll

Är lite förundrad över att jag är så pigg. Föregående natt blev också sömnlös. Låg klarvaken till 04 och satte då på en film, sist jag kollade var klockan 05:15 (samma klockslag som flisan föddes), sen måste jag ha somnat. Och vaknade gjorde jag vid 9. Två nätter och sammanlagt 6 timmars sömn. Och då kan jag inte skylla på min bebis. Jaja. Denna blogg kommer bli väldigt tråkig om jag bara skriver om sömn så nu får jag ge mig. Jag är bara, som sagt, förundrad över hur pigg jag är.

Jag söker fortfarande efter ny lägenget. Kollar mailen en gång i kvarten, efter efterlängtade svar på intresseanmälningar. Har mobilen till hands hela tiden, ihopp om att någon ska ringa och erbjuda visning på de lägenheter jag sökt. Men inte en endaste liten visning får jag. Får för mig att fastighetsförvaltarna bojkottar mig. Att de tänker "Nej, inte ett till mail från den där jäveln" och så raderar de mina mail och döper mitt telefonnummer till "Varning! Svara ej"

Idag sjöng jag en dansk barnsång som vaggvisa. Vet inte vart jag lärt mig den men den går "Atten gulleroder atten gulleroder atten. En og liten tu ar snes. Tu minuaten for en pjes. Atten gulleroder atten gulleroder atten" Såklart är texten felstavad och allt, men jag tror att den handlar om arton morötter som är små och stora. Den gjorde i alla fall susen för Flisan, som somnade bums. Hon gillar danska min brud, precis som sin mor.

Nej. Nu ska jag limma ihop ögonen och göra min dotter sällskap i sängen.


Natt

Har precis haft Maja och Jolinne över på ett glas vin och popcorn. Ett glas vin var perfekt för att fira mitt första politska uppdrag. Blev idag vald till att representera vänsterpartiet i Kultur och medborgarnämnden. Det ska bli spännande.

Nu är vännerna påväg hem och jag har grus i ögonen. På riktigt. Jag skulle blåsa ut ljusen som jag tänt tidigare och glömde att jag hade små lösa doftstenar på ljusfatet. De flög all världens väg när jag blåste och en del hamna i ögonen. Det svider och jag ser lite suddigt. Går och lägger mig nu. Godnatt.


Höstlycka

Jag tillhör den stora skara människor som blir negativt påverkad av hösten. Skulle inte vilja kalla det deprimerad, men lite "ur fas" förklarar nog det hela rätt så bra. Förra hösten var en sådan höst. Men då spelade nog en massa hormoner in. Jag hade fel i nattens inlägg då jag skrev att Flisan skulle vakna om 5 timmar. Hon vaknade efter 3 timmar och var pigg som en lergök. Konstigt nog var jag inte trött utan låg med ro och busade med henne i sängen. Tog en kaffe och drog upp persienerna, såg att det var just höst ute. Blev glad. Bar Flisan ut till vagnen och gick ut på en långpromenad. Första höstpromenaden med min dotter kändes fin och hon såg plötsligt så stor ut där hon satt i vagnen och tuggade vilt på regnskyddet. Ni vet vårkänslor? De där underbara ruskänslorna som man kan känna av i slutet av april/början på maj, när våren nalkas. Så kändes det idag under promenaden. Höstlycka? Har väl aldrig hört något så galet.


Här igen

Har legat klarvaken i sängen sen klockan 23 och undrat varför jag inte kan sova. Misstänker colan jag drack under kvällens middad på Kinamuren. Jag är en såndär tönt som blir extremt påverkad av koffein och inte kan dricka kaffe efter klockan 14 om jag vill somna i rimlig tid. Och jag glömmer alltid bort att jag är en sådan tönt, så det blir en hel del nätter som dessa. Förr i tiden, när man inte hade barn, kunde man bestämma lite mer över sina mornar om man haft en koffein-natt. Nu sen Flisan kom är det ju lite svårare. Om 5 timmar kommer hon vilja ha morgonlek och då är det bara att vara piggmama. Jaja, nog om min obefintliga sömn, det är ju faktiskt ointressant.

Jag och Flisan har varit borta i en vecka hos Emma i Göteborg. Vädret har varit sisådär så vi har mest suttit inne med filmer och lekt med Flisan. Hon har under vår vecka i Götet utvecklat sitt kryp (sin krypning?) ännu mer och nu börjar en farlig tid säger min mamma. Och jag förstår det. Håller jag inte ett öppet öga på henne hela tiden gör hon sig illa. Hon dunkar sitt huvud i golv, väggar och diverse möbler. Hon reser sig mot saker och faller pladask ner när hon släpper taget. Hon vill kasta sig huvudstupa ner i mark och golv när hon sitter i knän, myser i soffan eller sängen. Ja, en farlig tid. Men också en rolig. Jag skrattar mest hela dagarna åt hennes tokigheter. Hon har även börjat säga "dada mama papa tata" och liknande "ord". Härliga Flisan!

Nu när september börjar, ändras också de rutiner som varit under de senaste halvåret. Jag fortsätter att vara mammaledig måndag, tisdag och onsdag och sedan ska Erling vara pappaledig med henne torsdag och fredag. Skrev ju tidigare att jag tänkt plugga stadsvetenskap på halvfart denna termin, men jag skjuter upp det. Känns inte riktigt som att tiden kommer att finnas till för det då jag ska jobba de dagar hon är hos sin pappa. Sen väntar också partijobb och det tar ju också sin lilla tid. Jag ser i alla fall fram emot hösten och hoppas att den inte går lika fort som detta halvår gjort, den har ju gått skrämmande snabbt.

Nu gör jag en deal med mig själv att inte dricka cola på kvällstid igen, inte så länge som jag har en bebis i alla fall. Ut koffein, uuut! Och så försöker vi sova igen. Godnatt.




Lite uppehåll

Nu tar jag lite semesten från mammaledigheten och åker upp själv till Göteborg... Nej, där skoja jag. Men, tar lite semester från skrivandet, lägger Flisan i en väska och åker till Göteborg en tid. Kul ska vi ha!

Ha det så bra!

Behöver flytta

Eftersom ni läsare verkar gilla min blogg kan väl ni göra mig en gentjänst? Det är så att vi behöver verkligen flytta nu. Den främsta anledningen är att Flisan tar sig runt överallt och det är helt enkelt för trångt. Hon behöver mer space. Andra anledningar är att jag inte kan fortsätta ha barnvagnen under grannens ballkong nu när det kommer bli kyligare, behöver ett rum till Flisan. Nu har vi ett halvt vardagsrum där vi båda sover och har leksaker. Jaja, skitsamma. Vi behöver flytta och det skulle vara jättesnällt om ni ville maila/ringa mig om ni vet/har något som skulle passa. Eftersom vi behöver bo nära Flisans pappa är det främst västra sidan av Örebro vi söker i.

[email protected]
0760471229

Tack!


Bild från Maddes soffa


Felle Kroon

Min vän Cajsa är snart höggravid. Det är så roligt att följa. Jag saknar att vara gravid, fast varje gång jag säger det så säger Bestemalen "Du sa en gång till mig att jag skulle påminna dig att aldrig sakna att vara gravid, för du tyckte att det var ett rent helvete" Okej, så kanske jag sa någon gång i slutet där, men det där har jag liksom glömt. Minns bara det underbara nu, haha.

I alla fall, Cajsa och hennes pojkvän har bestämt att deras blivande son ska heta Casper. Visst är det gulligt? Cajsa och Casper kan nog vara den gulligaste kombinationen jag hört. Det låter som en barnprogram som alla barn älskar.

Började tänka på att Johanna och Felicia inte låter så snyggt ihop. Felicia är ju ett väldigt vackert namn, enligt mig men Johanna, nja, gillar inte mitt namn så vidare värst. Är ibland lite avundsjuk på Felicia som har ett sådant fint namn. Och, lite avundsjuk på Cajsa som kommer namnmatcha sitt barn till 100%. Därför har jag nu bestämt mig för att döpa om mig till Felle. Felle och Felicia. Snyggt va? Det slår ju Cajsa och Casper, haha Beat ya! Har skickat in namnpapper till skatteverket idag och om allt lyser grönt, så heter jag snart Felle Maria Kroon.


Felle - Mamma till Felicia OCH matchar bra till Felicia.

Detta var inte seriöst.
 Godnatt

Slutkörd och glassbilshatare!

Man blir faktiskt helt slut av att umgås med en liten bebis tjugofyrasju. All denna energi hon har, + att hon minskat sitt sömn på dagarna med ca 70% de senaste veckorna. Jag har bytt om till mjukiskläder och försöker övertala Flisan att vilja sova, så att jag också kan få göra det. När vi kom hem, för en timma sedan fick jag henne att somna efter en hel dag av vaken tid. Hon hade sovit max i tre minuter, sen kom den där JÄVLA glassbilen med sin HELVETESmelodi. Tror ni att Flisan fortsatte sova? Måste den låta så förbannat högt? Om man nu får sms om post, räkningar, lån och inte gud vet vad så kan man väl ändå få ett glassbilssms? "Pippip oj ett sms ungar!, Nu är glassbilen på vår gata om fem minuter, på med hatten och fram med sparbösan" Så vill jag ha det.

Nu börjar det se ut som lite grus i ögonen. I'll give it a try!
Hej!

Missar med barnvagn idag

Ibland sker det missöden med en barnvagn. Här är 2 saker som hände idag.

- Jag var inne på Åhlens och smsade med Klara om vart vi skulle ses. Jag skrev "Jag är på Segels nu, men jag kan ta tuben till Söder om vi ska ses där" Klara svarade "Men hahahaa jag är ju i Örebro" Tyckte att det var väldigt kul att hon trodde att jag var i Stockholm så jag började gapskratta och förlorar samtidigt kontrollen över vagnen och kör in med den i en ställning med hudcremer. Hade tur för bara 1/3 av burkarna for i golvet. OCH tur nr 2, det var plastburkar så det slapp bli glassplitterfest.

- Av panikhunger köpte jag en yogurt på Gottis. Försökte öppna locket samtidigt som jag körde vagnen, men fanskapet hoppar till och ut far yogurt över hela min klänning. Efter jag torkat såg spillet ut som en vätska som gör barn, ja sperma.

Nej, det är fan en svår konst att köra barnvagn. De är lika opålitliga som katter. Att Flisan numera roar sig med att hela tiden försöka kasta sig ur vagnen gör det hela inte lättare. Får jag något mer barn ska jag flytta ut på landet och köra denne i skottkära.

En lycklig dotter

Att Flisan tagit efter mig skrattmässigt råder numera inga tvivel om. Och att hon har lite kass humor kan vi också här konstatera. Det jag gjorde här var att hoppa framför vagnen.


Jag och Titti på Strömpis


En fullspäckad dag!

Vilken härlig dag jag och min lilla kyckling haft. På morgonen var jag totalt slut efter en jobbig natt så jag flyttade fram promenixen med Fanny och Nellie till senare. Efter en lång morgon gick bestämde Flisan att vi skulle köpa glass till hennes sjuka pappa så det gjorde vi. Vi vandrade till baronbackarna och lämnade glassen och sedan vidare till stjärnhusen och farmor sol. Fick lunch där och sedan visade sol oss till en secondhand hon hade hittat något som jag letat efter jättelänge. En hokuspokusstol som fungerar som både barnstol och vänder man på den blir det en båt/bil. 250 spänn! Jublade av lycka för fyndet.

Efter stolköpet sprang vi upp på stan för en långfika med Klara, min rätt så nya vän. Vi pratade länge och hon talade om för Flisan att hon ska ta med henne på krogen om 20 år. Efter fikat kilade vi till nästa ställe, Fanny och Nellie. Vi tog en promenad till stan och sedan hängde vi lite hemma hos dom. Men vi slutade inte där, utan mötte upp Titti och Livia i parken. Livia och Flisan gungade och båda tjöt av skratt.

Efter denna dagen verkar Flisan hängig och väldigt trött. Sitter nere på hennes lekfilt nu och skriver. Hon ligger bredvid och pratar lite för sig själv.


En söndagskväll

Under helgen har jag nog skrivit och tagit bort 10 inlägg. Jag börjar känna lite avslutskänsla gällande bloggen, men är inte riktigt där än. Jag tycker det är så roligt och rofyllt att lite löst berätta om vardagliga saker, skämt och lite sådant. Men samtidigt så är det ju meningslöst, egentligen. Vill kanske börja om lite, skriva om viktiga saker, om sådant som jag faktiskt är väldigt intresserad av. Samhällsproblem, politik och humana frågor. Men där sviker självförtroendet lite då jag tycker det är mycket enklare att formulera mig om sådant verbalt. Lättare att prata än att skriva om det, så att säga. Men jag får öva på det, för jag skulle tycka det var spännande att driva en sådan blogg.

Men vi fortsätter här ett tag till tror jag. Det blir lite som en ytlig dagbok det här. Kul att se tillbaka på.

Ikväll har jag förätit mig på glass och Flisan på mjölk. Hon spydde ut ungefär allt. Lite skönt att slippa spy ut överskott när man är vuxen, kan jag tycka. Hon är totalt medveten om att hon spyr flera deciliter. Hon kan skratta samtidigt... förstår inte det där! Denna kväll har vi suttit framför tvn och myst. Övriga helgen har varit dålig. Har varit sur och arg över allt och inget. Så där det kan bli ibland. Mitt i all surhet så såg jag en dokumentär om verkliga saker att vara arg över. Då påminde jag mig själv om att mina otroligt oväsentliga problem inte ens är värda att nämnas, när världen bjuder på nya hemskheter varje sekund. Man behöver påminna sig om det ibland, att man har det förbannat bra och inte ska sitta och klaga på skitsaker.

Det var allt för ikväll.
Godnatt



 


Lördagskväll

Igår satt jag och läste igenom bloggen från start. I ett inlägg hade jag skrivit att jag bestämt mig för att döpa mitt första barn, om det blev en tjej, till Florencia. Jag tackar gudarna att jag inte vidhöll det. Tänk om Flisan hade hetat det, buh vad fult. Men minns verkligen att jag tyckte det var väldigt vackert, tur att man kan ångra sig. Läste också att jag rymt till min pojkvän i Mariestad mitt i en skolvecka. Haha rymt. Det ligger så långt borta i tiden och jag skrattar åt mitt dåvarande jag. Att jag mognat sen jag startade denna blogg råder det minsann inga tvivel om. Det är kul att ha kvar, trots att jag kan tycka att jag skrev extremt dåligt i början. Jag ska skriva ut allt på papper någon gång, så jag har kvar det om något mot förmodan skulle försvinna härifrån.

Jag var barnfri några timmar mitt på dagen och ringde och tjatade till mig en bakfull Max upp på stan för en lunch. Han botade bakfyllan med ytterligare öl och jag åt en sallad, på Soleo. Efter ölen och lunchen tog vi en promenad bort till Agnes nya hus och fikade där. Katten Selma, som också bor där, påminde om Flisan. Rullade runt. Först lite vaksam mot maten för att sedan gå till attack mot den. Katter och bebisar kanske är lite lika? Till sättet alltså. Fin fika och bra sällskap, ja!

Ikväll har vi suttit några tjejer hemma hos systrarna Ahola. Flisan var helnöjd över all uppmärksamhet och låg mestadels på ett täcke och sög på sina fötter. Mellan fotbytena spydde hon mängder så tillslut var hela täcket nerspyt. Vi hade roligt och när de andra skulle vidare till stan så vandrade jag och Flisan hemåt lägenheten. Hon somnade direkt och gör det än. Jag sitter och stör mig på att jag haft ballkongdörren öppen hela dagen så att det nu luktar ciggarettrök i hela lägenheten, från grannen neder. Jag brukar inte ogilla sådan lukt men nu är den extremt starkt och äcklig. Inte så stort problem det heller, egentligen.

Ska sätta på någon serie och somna till det nu tänkte jag. Imorgon får det bli en lugn dag.
Godnatt.

Bra igår

Nationalteatern igår. Jag var lyckligast i världen.Var där med min partikamrat Pontus och hans arbetskamrater. Senare kom Titti och hennes vän Malin. Jag dansade och skrek med i låtarna tills svettfläckarna på ryggen gjort min ljusröda tröja vinröd och rösten var hes likt Bonnie Tylers. Det var skönt att bara vara Johanna för en stund. Hade ingen tid att passa, hade barnvakt för natten och världens bästa band framför ögonen. Dock drog jag efter konserten var slut, nattade och sov med Flisan i alla fall. Kändes fint så.

Nu är vi tillbaka i lägenheten efter många nätter i huset. Tog ett rejält tag i att Storstäda med STORT S. Jag förstår inte hur en person kan få en 48kvdm lägenhet att se så otroligt stökig ut. Så mycket grejer har jag ju inte. Men jag har kommit på att när jag håller något i handen så släpper jag det ofta ner på golvet och tänker att jag ska plocka upp det sen. Ful ovana. Nu är i alla fall lägenheten fin och jag ska ta bilder på den inför ett möjligt byte, hoppas hoppas!

Ikväll blir det kolla-serier-marathon. Faktiskt det bästa jag kan tänka mig en torsdagskväll som denna. Flisan har fått en ny stor lekfilt som hon tycker är fantatiskt underhållande så hon roar sig på egen hand. Nu sover hon dock. Kanske för natten?, hoppas hoppas!

Hej.

Fem månader

För exakt på pricken 5 månaders sedan så önskade jag livet ur mig själv. Jag bad om att få dö. Då låg jag med hemska värkar och med en bebis i magen som aldrig ville komma ut. Men ut kom hon och om precis 5 timmar är hon 5 månader. 05:15 3/3.

Tänka sig. Känns som hon funnits hela mitt liv. Fem månader. Inte så mycket för världen. Men allt för mig.


Nyfödd Flisa

Lite bilder


Gammelfarfar, Flisan och Onkel


Jag som bebis på tavlan och Flisgris. Lite lika hä?


Flisan har kunnat sitta i några veckor. Nu vill hon börja läsa böcker också, haha!


Övar för fullt med krypningen. Idag tog hon två små "krypsteg" sen ner i backen. Snart så!


Sånt jag blir snurrig av

Det blir ofta lustigt i huvudet nu för tiden. Det kan vara om jag sitter vid datorn och är inne i någon text eller liknande, så hör jag ett bebisskrik. Då kan det ta någon sekund för mig att minnas att jag är mamma åt en bebis som just vaknat. Också när jag går på stan själv, utan barnvagn. Då kan jag se en barnvagn och tänka en halv sekund "Åh, tänk när jag får barn", för att i andra halvan av sekunden komma på att jag ju har en dotter.

Det är inte det att Felicia inte är viktig och att jag inte tänker på henne. Tvärtom. Graviditeten och hennes ankomst... ja, jag har nog inte riktigt smält det än. Att jag bara för ett år sen var en förvirrad 19åring med ett oplanerat barn i magen. Att ett år kan ändra ens liv så mycket. Inte konstigt att man blir lite snurrig av det. Om varje år skulle se ut så, då skulle jag bara orkat leva få. Sen hade hjärnan kolapsat.

Ibland kollar jag på Felicia och tänker "Vem är du egentligen?" Jag frågar det för att jag nog inte riktigt förstår att hon verkligen är min. Att hon blev till trots ppiller och på bara en ynka natt. Att hon låg i min mage och sen kom ut och fortfarande var min. Alltid min dotter. Chockad. Ja, jag blir det fortfarande. Ser på henne och blir chockad över att hon finns här. Chockad över kärleken, den kärleken som man verkligen aldrig, inte ens om man ägnande en livstid åt det, någonsin kan förklara.

Utöver alla dessa snurrigheter och chockkänslor så blir jag kall när jag tänker på om inget av detta hänt. Om jag inte blivit gravid. Om livet bara skulle ha fortsatt utan att hon började växa i magen. I och för sig skulle jag inte vetat om detta liv då,  Felicia skulle inte varit någon jag saknade i det livet. Men ändå. Hon är ju så verklig och självklar nu, inte ens en liten snudd av overklig.

Vad man alltid ska grubbla. Ser ju att detta inte är riktigt klokt. Men, i vet, som jag skrivit så många gånger förr, att jag blir knäpp av allt det nya fina i mitt liv.

Underbart förvirrat och snurrigt knäpp.