Uppgifter

Klockan 07 imorse, påväg till jobbet skrev jag en MÅSTEGÖRA,VIKTIGTSOMFAN-lista till mig själv. Det är första gången jag gör en sådan lista. Eftersom jag är professor i att aldrig ta tag i viktiga saker så insåg jag att jag behöver en struktur för att börja ta tag i viktiga saker. Jag skrev min lista. Samt en massa hot till mig själv om vad som skulle ske om jag inte följde listan till punkt och pricka. Sedan ställde jag in ett larm då min lista och hot skulle skickas till mig (tack Iphone), 20:30 idag. 20:15 somnade Flis och jag hann äta en macka innan larmet ringde. Nu har jag tagit tag i alla de viktiga sakerna. Alla utom en, den var för krånglig för min hjärna ikväll. Men ändå! Nu ska jag göra en sådan lista varje morgon, så att jag aldrig mer skjuter upp saker. Det är ett löfte! Om ni ser mig någon dag, fråga mig gärna, "Johanna, har du gjort din lista idag?" om jag svarar nej, så säg något spydigt, lite elakt till mig. Svarar jag ja, säg "Vad duktig du är!" Då blir jeg gled!

Idag har jag varit väldigt känslosam. Tänker hela tiden på att min dotter fyller 1 år på lördag. Går med gråten i halsen mest hela tiden för just det. 1 år. Det känns så stort. Så märkligt. Hon var ju bebis alldeles, alldeles nyss! Hon låg ju precis nyfödd på mitt bröst. Älskade Felicia Roza Vilde!

Nu ska jag se några avsnitt av något. Vad har jag inte bestämt mig för än.
Godnatt!

Trött

Icapizza med Petter och Anna ikväll. Fint det. Ska upp och jobba om typ en timma. Okej, åtta timmar. Mer än såhär får inte denna blogg ikväll.

Bloggen "Am I going to be lucky tonight?"
Jag - "No, this is all you get! Smack!"
Godnatt!

Jo en sak till. Igår gick jag till affären i min röda finkappa och gröna fulmjukisbyxor. Och en toffs mitt på huvudet. En pappa kom med sitt barn på cykeln. Barnet, ca 3 år, pekar på mig och säger "Titta Pappa, en pajas!" Det var kul och jag var ful. Rimm tjimm godnatt skohatt!


Jag och brorsan på min 21årsdag. (om du läser mamma, så var det INTE jag som köpte öl till honom, det var bestemalen)

Vi har det gött!

Så var vi inflyttade. Och som vi trivs. Det finns ju så mycket plats! Mina gamla möbler som fick trängas i gamla lägenheten räckte inte långt i denna. Ska ta ett snack med plånboken och se om den tillåter några möbelköp.

Flisgrisen och jag har ägnat en stor del av dagen åt att hand i hand gå runt och inspektera den stora lyan. Ta mig inte på fullt allvar nu, så stor är den inte. Men den känns som ett slott just nu, vår lägenhet. Kommer å tänka på när mamma och oappa köpt ny bil en gång i min barndom. Jag satt i framsätet, vände huvudet bakåt och kollade på det, i mina ögon, gigantiska utrymmet. "Det här är väl lika stort som titanic?" frågade jag. Blir retad för det än idag. Men så känns lägenheten nu i början. Sen kommer det säkert en dag då jag tycker den är ett litet råtthål.

Nu sitter flis i ett skumbad och leker med min tandborste. Hennes lekfiskar som jag köpt åt henne, ratade hon med detsamma. Själv sitter jag på toalettsitsen och bloggar. Och kontrollerar så att ingen olycka sker i badkaret. Som också är enormt! Typ som Gustavsvik!

Godkväll!


Bild


Flistalk i nya lägenheten

Jag - Ja, här ska vi bo vännen! Och här är ditt rum! Fint va? Flis - Hmm, helt okej. Fin utsikt. Jag - Ja men den ser du bara för att jag bär dig, tyvärr. Du är för kort än så länge, för att nå upp själv. Flis - Mycket skit man slipper se då! Jag - Det kan du ha rätt i. Jag - Och här är vardagsrummet. Flis - Varför ligger allt huller om buller? Jag - För att jag inte hunnit med något än. Det var ju inte direkt lätt att flytta med dig. Flis - Det var inte speciellt lätt att flytta med dig heller kan jag tala om för dig. Du var ju helt wacko. Jag - Wacko? Flis - Ja. Äsch, du fattar ju inte språket morsan. Flis - AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Jag - Men lilla tjejen, vad är det? Flis - Finns det inget kök? VART SKA JAG ÄTA DÅ!? Jag - Jo köket är här, kolla. Det finns till och med en dörr till. Flis - Okey dokey. Jag - Hur känns det att fylla ett år om en vecka? Flis - Fränt. Jag börjar känna mig gammal. Jag - Ett år....? Flis - Japp. Och jag hörde att du snackade om att du skulle baka själv inför kalaset. Gör inte det. Men hyr en clown! Och en trollkarl.

Felicia här

Hej, Flisgris här. Min mamma svimmade just bland alla flyttkartonger. Hon svamlade något om "kaosochpaniköverallaskitgrejersomjagsamlatpåmig" och sedan ramlade hon. Pladask, min leksakshund Bertil gick sönder. Nu ska jag passa på att riva upp allt som mamma packat ner. För sånt gör snart 1åriga grisar. Hej!

Allergisk

Har allergi mot hopskriven text som ska ha styckeindelningar. Detta är inte väsentligt hos http://blogg.se">blogg.se. (Johanna R, såg din kommentar om hur man kunde göra för att få styckeindelningar, men det funka tyvärr inte, tack ändå!) Enda sätter som funkar för mig är då att blogga från mobilen, den ger mig styckeindelningar och jag slipper hopskrivetutslag.

Det råder flyttstress i min kropp. Håller på att rensa lägenheten och plockar i våra saker i kartonger och påsar. Jag förbannar mig själv att jag under ett år slängt in 4789 kg skräp i alla garderober. Och vad dålig jag varit och är på att städa. Jag skäms lite när jag ser hur smutsigt och dammigt det är bakom möbler och i hyllor. Det får verkligen bli ändring på detta! Fy skäms på mig!

Jag grät en liten skvätt när jag rensade flisans alla kläder. Hittade kläder som hon hade på sig på bb och kunde inte, hur mycket jag än försökte, förstå att ön varit så liten.. Snart ett år sedan hon kom. Från pytte till stor, men fortfarande så liten. Älskade flis.

När Erling kom och lämnade Flisan var hon chockad över att lägenheten såg så konstig ut. Hon pekade mot sin forna lekhörna, "eeeee?" sa hon upprört. För att inte skapa mer kaos än det redan var lade jag flisan i vagnen och styrde stegen och vagnen mot stan där vi letade kul inredning tills flisan blev fly förbannad och ville ur vagnen. Jag lät henne gå runt på golvet på indiska. Det var ingen bra ide. Hon välte 5 stycken budhafigurer och drog ner en massa halsband. Sen avslutade hon showen med att ramla och slå i ansiktet i golvet. Skrik och tjut. Vi avslutade våran tur och åkte hem till mina föräldrar.

Imorgon väntar resten av packningen. Då har jag flis med mig. Vågar inte riktigt tänka på hur det kommer att gå med henne rännandes bland alla kartonger och isärplockade möbler. Därför tänker jag inte på det nu utan läser en bra bok, tar en god snus och andas lungt.

Dagens rimm.
Låt flyttstrssen försvinna
Och låt mig en miljon vinna.
Godnatt skohatt.


Söndag

Har under helgen befunnit mig på årskonferens med mitt kära parti. Därav ingen bloggning. Imorgon tar vi nya tag.

Veckan som kommer blir spännande. Jag startar igång mitt projekt imorgon, feministiska diskussionsgrupper. På fredag får jag nycklarna till lägenheten och på lördag går flytten. Kanske kan bli något kul inlägg om flyttkaos.

Nu ligger jag bredvid flisan som precis har somnat. Blev en sen kväll för vi båda sov 2,5 timmar förut.

God söndag på er!


Läget på datorfronten

I somras började min dåvarande dator att ryka. Det luktande eldsvåda och pös. Sen dog den. Köpte en ny. Den dog efter några veckor. Fick tillbaka den efter reparation.I höstas sprack halva skärmen. Stod utan dator i några veckor innan pappa kopplade in en skräm från hans gamla stationära, till den spruckna datorn. I förrgår totaldog skärmen på stationärjäveln. I detta nu sitter jag med den spruckna skärmen. Ser knappt något, det är svart på halva och alla möjliga färgade konstiga linjer på andra halvan så ha överseende med eventuella stavfel. Men herregud? Vad är det för ond makt som rår över mina datorer? Jag har inte råd med detta. Jag pluggar en internetbaserad kurs och sköter att skoljobb på datorn. Why me?! Varför inte någon elak gubbe/kärring som inte behöver sin dator? Hmm, pengar till dator... Om man skulle ta och sälja något dyrt man äger. Först får jag då sno något dyrt för att äga det. Men jag snor ju inte. Jag får anställa någon som snor. Det kostar vad...? Märker ni att jag är datadesperat? Och det är ju rätt tragiskt i sig. Nu verkar Flisan vilja slå sönder resten av skärmen. Bäst att jag slutar. Hej!

Mysmorgon


Tre tabbar idag.

- Efter sju besök i tvättstugan bar jag 897 kilos tvätt + flis, alltså 906 kg upp för en trapporna. Tappade ut tvättmedlet, vars lock gick sönder och ca en deciliter hann rinna ut. Jag struntade i att torka upp, djävulen som jag var. När jag en timma senare skulle hämta tvätten igen, halkade jag på fläcken och satte mig pang på rumpan. (Bar ej flis då, hon var i tryggt förvar hos gammelfarfar uppe i lägenheten) - Efter dagens nämndsammanträde åkte jag till sörbyängen. Min far hade passat Flis, som var trött och gnällig. Gjorde i ordning en flaska välling och bäddade ner henne i sängen. I all hast, hade jag glömt att sätta på locket. Och i allt mörker såg jag inte det när jag vände flaskan mot hennes mun. Resultatet blev att Flis fick en hel vällingflaska i ansiktet och håret. Har nog aldrig känt mig mer vidrig och ond. Men Flisan garvade och tyckte att det var kul. Märklig unge. (Vällingen var inte varm) - Hittade 8 stycken tusenlappar, men råkade riva sönder dom. Eller nej, det var inte sant. Jag minns inte den tredje tabben. Men något sant är att det varit en lång dag och lillebror tjatar om att jag inte får ha hans dator mer, så nu säger vi godnatt. Och som vanligt funkar inte styckeindelningarna! Vilken TABBE blogg.se!!!! TABBE!

Galning i lådan, vad har du för dig?


Datorn paj

Sämsta människan på jorden är jag nog, när det kommer till datorer. Nu har den tredje på mindre än ett år pajat. Jag gör ju ingenting!??!?!!!? Jag lyssnar på musik, läser bloggar, skriver mail och googlar på oväsentligheter. Och så "PANG" så är den död. Sämst!

Såhär såg jag ut när datorn gick sönder igår.


Att få dille på något

Jag sitter och smaskar på min senaste dille. Det är jordgubbsyogurt med nötter och hallon i. Det kanske inte låter så värst fantastiskt men det är just så det är med dillegrejer. Man upptäcker något som inte redan är en känd smakupplevelse, tex så kan man inte komma och säga "Jag har fått dille på pizza" för den är ju redan kändis. Eller klart man får, jag är ju ingen diktator i detta. Men i min värld är dille något man får på lite mer okända smaker. C-kändissmaker.

För några år sedan hade jag och Bestemalen dille på snabbmakaroner, holidaydipp, majskorn, ketchup och riven ost. Allt i en gegga. Det åt vi varje dag under en sommar. Det var en jävla dille. Vi slutade äta det när vi båda två blev magsjuka dagen efter en sådan måltid.

När jag var gravid hade jag sjuka cravings. Bensin var en av dom. Och doftljus. Jag åt såklart inte detta, men jag hade dilletankar utav helvete. Verkligen föreställde mig hur gott det skulle vara med lite bensin, och några doftljus till efterrätt. Nåja, detta blev alldeles för långt och konstigt. Nog om dille.

Flisan har dille på toapapper. Det är inget jag står bakom eller uppmuntrar. Men på något vis lyckas hon alltid få tag i en rulle.

Hoppas ni har dille på något fint!
Godnatt!



Mycket nu

Det är lite mycket i livet. Föräldrarledighet, jobb, plugg, musikrep, partiarbete och politiska uppdrag. Och så en flytt på det. Och en förmodad magbakterie hos Flis. Magbakterien håller inte direkt blöjan vit om natten om man säger så. Inatt räknande jag till 10 blöjbyten på stackars tjejen. Och lite stackars mamman också, som vart sömnlös. Men vad fan. Jag ska inte sitta här och klaga. Jag vill inte vara någon som klagar. Jag konstaterar bara att, det är lite mycket nu. Men vi skrattar oss igenom det också.

Jag minns för ett år sedan då jag tyckte att livet var väldigt outhärdligt. En hundrakilosjohanna som vaggade fram och var arg för att tösen aldrig kom. Jag kommer ihåg att jag på allvar var arg på bebisen i magen, för att den inte kom ut. Har fortfarande inte förstått att det var Flis som låg där inne och retades. Fast när man tänker efter så visar hon sådana drag ibland, att hon är en retsticka. När hon tar toapappersrullen och kutar iväg till en hörn och sätter sig för att äta upp den. Eller när hon spottar ut maten och asgarvar.

Nu sitter jag här och är så trött att jag faktiskt inte ens orkar ta tag i att gå till sängen. Kanske kan jag sova på soffan inatt? Synd att jag inte har någon tandborste och handfatt inbyggd i soffan. Det ska jag nog bygga i nya lägenheten, just för sådana här "Alldelesförtröttförattgåochläggasig"-kvällar. Kanske ska jag vara busig och strunta i att borsta tänderna ikväll. Jag ska ju ändå inte till tandläkaren förens nästa år... För det är ju för tandläkarens skull man borstar tänderna?, dumhuve jag. Nej. Ja jo, trött. Godnatt.



Välkomna åter

Hej mina kära nakeddaysläsare, nu är jag åter här. Vet ni varför jag inte varit här? Jo, det var nämligen så att jag startade en annan blogg. Har skrivit på den i ca en månad, i hemlighet. Jag skulle precis publicera den. Men så skedde någon form av överläggning i min hjärna och jag fick lite ångest. Gick in på nakeddays och kände att jag inte alls ville överge denna. Raderade snabbt den andra bloggen, som faktiskt, om jag får säga det själv, var SÄMST.

En del har såklart hänt sedan sist. Kan ju dra några saker. Jag har blivit 21 år gammal. Ja, just gammal, jag har märkt av en skugga av rynkor i mitt tidigare så släta ansikte. Och, här om dagen hittade jag ett grått hårstrå i mitt rödfärgade hår. Det visade sig vara damm, det gråa, men det kunde mycket väl ha varit ett åldersstrå. Jaja.

Flisan har lämnat bebisvärlden och blivit ett småbarn. Ett småbarn som säger "Ja" till saker som "Vill du ha mat?" och "Näää" till saker som "Nu ska vi byta blöja" Ett småbarn som går runt och tar upp saker som hon vet att hon inte får leka med, och ger de till sin mor. Ett småbarn som pussar på sina gossedjur och skriker hejvilt om jag inte pussar dom med samma omsorg. Ja, Flisan har blivit stor hon. Världens goaste lilla Flis.

Inte att förglömma är att vi ska flytta, jag och flisan. Om bara 1,5 vecka går flyttlasset mot vår nya lägenhet. I den lägenheten ska vi få ett varsitt rum och ett vardagsrum. Det känns ganska fantastiskt. Men i hela denna flyttgrejen är nog det mest fantastiska, eller det mest sjuka, att tjejen som ska ta över min lägenhet heter exakt som jag. Johanna Kroon. "Men varför har du sökt din egen lägenhet" hade hyresvärden ringt och frågat henne. Ännu mer sjukt är att hon visade sig vara min pappas syssling, en syssling han inte hade en aning om fanns. Så vi är alltså släkt. Sådant händer ju inte varje dag, eller hur!? Och visst är det väldigt skönt för hyresvärden att de slipper byta namnskylt på dörren? Snacka om att vi underlättat deras arbetsbörda, vi borde ju få fri hyra minst ett år? MINST! Ska ringa och höra imorgon om de håller med mig.

Något annat jag gjort?

- Bytt snussort. Till en hälften så dyr och hälften så lite nikotin. Kaliber White - min räddare.

-
Börjat löpträna igen. Igår sprang jag två mil. Idag haltar jag fram.

- Jobbat på med politiken och börjat plugga.


Sen kan jag inte komma på så mycket mer nu, såhär på söndagskomakvällen. Ska strax gå in till Flisan och göra henne sällskap i sömnens land. Imorgon är det pappadag och jag ska plugga som ett svin.


Så ja. Här med är nakeddays igång igen. Vill ni fortfarande ha mig så ta mig. Här finns jag åter för att berätta om min och Flisans vardag. På ett "Ta det med en nypa salt"-vis, i vanlig ordning. Välkomna åter, hej!