Spökhistorier är inte bra

Eddie berättade en spökhistoria för mig inatt och nu är jag jätterädd. Den där dumma historian har satt sig i mitt huvud och jag går helst inte ut från mitt rum. Är nästan 100% säker på att det ligger någon under min säng och sätter jag ner fötterna kommer jag att dö.

Usch, usch.
Rädda mig.

Bal

Imorgon är det bal, kul!

Jag hittade en bild som är tagen på balen i nian.
Lägger upp den, tycker den är lite söt.

Badkar är underbart

Idag har jag legat i badkar tre gånger varav två med vatten. Sista gången jag ville bada var varmvattnet slut. Men jag var ändå sugen och hoppade i det tomma karet. Låg där och huttrade i några minuter, sen gick jag upp. Men det var ändå ett bad! Vet inte exakt vad jag ville säga med detta, mer än att jag älskar badkar.

Jag satt och kollade lite bilder förut ifrån den gamla datorn. Lite kul, så jag lägger ut några...

Ser man att det är jag ens? Helt annoorlunda!


Klassresa till Tyskland. Jag ramlade in i en tysk buss
under andra dagen och fick gå på kryckor.


Inte så gammal bild, typ ett år. Men Petter ser ut som ett mähä


Typ tre år sen, tror jag.


Lucia 2007

Ja det var det.
HOHO
TJAO

Den fattige

Jag har inte fått något sommarjobb.
Det suuger


Pris

Fick ett mail från skolverkets ordförande.

"Hej Johanna! Vi har härmed utsett en vinnare för årets sämsta projektarbete. Valet av den vinnaren brukar vara ett svårt jobb för oss men det är året var det enklare än någonsin, du står som klar segrare. Vi önskar dig lycka till med framtida projekt" /Ordförande Ragnar E Swanroth.

Njae. Det där mailet var påhittat, men skulle inte förvåna mig om något mail i den stilen dimper ner inom kort.

En liten push, men hoppas fortfarande.

Jag kom in på en linje med Irländs folkmusik, sång som inrikting. Kom lite glädjetårar. Fast jag glädjs inte helt och fullt, eftersom det enda jag egentligen vill är att gå på liljeholmen. Hoppas Hoppas Hoppas!

Om ni inte är på det klara med vad irländs folkmusik är så är några kända sångerskor som sjunger detta Mary Black och Cathy Jordan. Hört dem? Kolla annars på tuben, om ni är nyfikna.

Men som sagt, hoppas på Liljeholmen men det här kan ju också vara kul.

Mina skolårs...

..lärare: Min lärare i lågstadiet, Peter Åman. Han var en mycket oerfaren lärare som inte kunde handskas med mig. Han standardreplik var "Nemen Johanna, så får man inte göra" Han ringde ofta hem till mina föräldrar och bad de säga till mig att sluta vara så busig. Han är och förblir den människa jag helst skulle vilja se ramla på en isfläck, för det skulle se så jävla kul ut.
..klasskompis: Det måste vara Theresia Sape. Vi är inte nära vänner nu men under hela högstadiet fanns vi för varandra. Vi formade varandra, kan man säga. Vi delade allt som fanns i våra liv. Saknar henne mycket ibland.
..lektion: Måste vara första lektionen på Karro. Jag hade kommit ny till klassen ifrån Risbergska och läraren bad en elev i klassen läsa en novell. Av ren nervositet anmälde jag mig och läste en bögporrnovell. Har hört i efterhand att folk blev lite rädda för mig.
..bästa betyg: Jag fick MVG i teknik fast knappt kan pumpa en cykel. Men jag fjäskade rätt mycket för läraren, och han var en fjäskmotaglig gammal herre
..sämsta betyg: Jag var en hårsmån från att få IG i syslöjd, för jag hade förstört en symaskin och bara lyckats åstakomma två vänstervantar på ett helt år. Men jag fixade G tillslut.
..fjortisperiod: Jag var aldrig fjortis till utseendet. Var en tönt. Allt jag brydde mig om var löpning och jag gick för det mesta med förkorta byxor och träningsoveroll.
..tönperiod: Från 6an till 8an var jag nästa förtjänad att bli muggdoppad. Haha nä, men som skrivet, jag tänkte mest på löpning, Arvingarna och löpning igen.
..prov: När vi fuskade skiten på historian i tvåan ?
..hörförståelse: Har aldrig förstått hah
..läsförståelse: Har aldrig förstått heh. Jo men ingen som jag kommer ihåg.
..uppsats: Jag tyckte mitt nationella prov i Svenska denna vår var bland det bästa jag skrivit. Men det tyckte inte Eva, som jag gav mig ig för "Felcitat" och "Missförstånd av den egentliga uppgiften"
..klassresa: Prag i nian. Där kan man väl säga att jag fick lite ny smak på livet.
..klassfest: Aldrig riktigt varit på någon, tror jag.
..miss i klassrum: Finns otroligt många gånger som stunder i klassrummet blivit helt ur spår. Kommer inte på någon speciell nu
..Skola: Karljohan tiden var fin, men inget slår detta år på Karro.

..skolkperiod: Tvåan. Nedrans vad jag skolkade.
..bästis-händelse: I lågstadiet sa Bestemalen till både mig och Cilla att vi var hennes bästis. Är fortfarande sur på henne för det haha.
..skolmat: Har aldrig varit någon bigfan, men pasta med ost är ju alltid gott


Bilder

Igår spelade jag, Eddie och Jakob på en 40årsfest. Blev några bra bilder så jag lägger ut dessa!


Jakob och Eddie


Eddie och Jag


Mamma och Lillebror. Fin bild tycker jag!




Nu är musikalen över, och musikalen har varit anledningen till att jag inte skrivit så mycket som jag brukar. Ändring på det blir det nu! Skriver imorgon!
TJAO

BästaBoBBilden


Kors

Mamma har spårat ur. Hon bjuder alldeles för många till min student. Vi hade ett litet tjafs om det igår. Jag menade på att, det är väl roligare om de närmaste kommer så jag hinner prata med alla, men Nej, 50 pers kommer klampa in på Kaprisvägen den 5 juni. Känns lite som jag ska gifta mig. Eller begravas, kanske passar bättre?

Nu är det musikalföreställning om 2 timmar, så jag borde cykla iväg till Teatern. Känns lite tungt i hjärtat att imorgon är nästsista dagen. Men det ska jag inte fokusera på nu, för den dagen den sorgen, liksom.

TJAO

En cup!

Alla snackar om Musikalcuper just nu. John gick ju in med Mask fast han blivit tootaaalförbjuden att göra det och Max gick in med öppen gylf fast ingen tyckte det var kul. Idag gjorde jag och Wilson göra en cup.
Vi sjöng "Theres no Business like Pornbusines" Och "Everythinh about it is a penis" Vi tyckte det var fantastiskt roligt

Imorgon blir det en ny cup. Då ska jag SkRiKa i radion! Så jävla kul! Neeäää just det. Det är ju inte SkRiKa konsert.... Så det var ju inte så kul. Damn. En färsk ide? Hmm. Funderade på att puta ner Bullas från trappen, men det är ju ingen cup, mer jätteelakt och hemskt??? Något annat. Kanske dra av sig naken, eller? För gammalt och redan förväntat kanske??
Får fortsätta fundera...

Nu ska jag äta
TJAO


"Jävla bob"

Idag lyckades jag ställa mig upp 4 takter innan alla andra och skriksjunga "THERE'S NO BUISSNESS LIKE" på första föreställningen. Jag hatade mig själv fram tills "Kaosscenen" sen tyckte jag om mig lite... lite.

Det finns en tjej i min tillfälliga "krets", låt kalla henne "Bullas" Bullas är en sådan tjej som jag aldrig vill bli. En dryg, arrogant otrevlig jävel som borde veta hut. Vi gillar inte varandra. Inte ett dugg.
Bullas, Bullas. Fyfan vad bra namn, på henne

Fiska

Fiskedag. Härlig dag!

Jag fick två laxar och en gädda...
Eddie bara fick en död löja, som han stoppade i smutskoppen på sin snusdosa...


Så såg det ut,  när jag vann!

Bild


Sant

Det är kul på musikalen. Folk hittar sig själva och man upptäcker andras "sanna jag"

Bild 1 - Alla blev oroliga när Sconde suttit i denna ställning i en timma. Han förklarade att "Jesus på honom kallat"
Han drog undan Wilson och förklarade att han numera var en av de utvalda. Wilson blev lite ledsen men Sconde menade på att "Alla är vi lamm"

 
Bild 2 - Max kom på idag att han vill vara på scenen i alla nummer. Han förstod inte att de andra måste få chansen. "Alla säger ju att jag var ju bra som Johnny Cash ju" gick han runt och muttra innan han totalt bröt ihop mitt i "Revolotionscenen",  kastade sig dramatiskt rakt in i TeaterChristers armar och grät. Jag ringde Mamma Wallbom och frågade vad jag skulle göra för att få honom lugn. "Masera hans öronsnibbar" blev svaret. Ibörjan, som ni ser på bilden var han fortfarande upprörd. Men sen lugna han sig.


Bild från teatern. Tyckte den hade lite känsla.


Vänner

Får såndär AKUTlust att se "Vänner"-säsong 4. En tvångstanke lite så. Men det går åt skogen då JUST 4ans skiva inte fungerrar. Suckade. Jag ville nu se 9an. Men NEJ, den var visst utlånad. Så nu blir det sjuan.

Det vara bara det.

Egentligen är ju allt bra, men

Sitter och funderar. På jättemycket.

Jag ska inte sticka under stol med att jag är besviken, trots att jag kanske förts med andra repliker när folk frågat om jag är ledsen över att planen sprack. Planen om liljeholmen alltså. Min kroppshållning skönk några decimeter när jag blev tredje reserv där men eftersom tredje reserv innebär rätt stor chans så är det inte jättesvårt att hålla ryggen upprtätt. Ändå, rätt surt.

"Mina visioner inför framtiden är att hålla på med musik och vart än jag ska behöva kräla mig igenom för att uppnå det, så tänker jag på ett eller annat sätt klara det"
 

Så skrev jag i ett brev vi fick skriva till oss själva i ettan. Jag känner exakt likadant och har fortfarande samma dröm. Men jag vet att det är svårare än vad jag trodde då. "Det finns andra vägar", "Dörrar öppnas på andra håll" Sägs det. Men vart? I drömmarna finns det gott om vägar och dörrar men med öppna, sökande och skeptiska ögon så är "Den rätta vägen" och "Oöppnade dörrar" en kurragömmalek.




Sen funderar jag på relationer. Tillfällena kommer då jag känner att jag vill bryta upp med en vän men inte vågar för att jag är för feg. Men vad ska göra man ser en person som stått en nära i ett nytt ljus, en annan nyans än vad man sett den i förut? När man blir sviken gång på gång och man inte längre kan identifiera sig med varken personen eller upptäckten av dennes nya (eller kanske hitills dolda) tankesätt. Ska man kämpa för att rädda relationen eller backa ur helt och hållet?

Jag gör nog rätt i att försöka börja fokusera på de människor som utvecklar mig, inte de som sänker mig. Jag kommer nog bara bli besviken. Om jag kämpar för något och detta något visar sig vara ett förgäves kämpande. Så, det kanske är dags att dra sig ur... Jag kan inte ge och ge utan att få något tillbaka, det funkar inte och kommer aldrig funka.



Trots allt som är ovisst och lite småjobbigt, så känner jag en otrolig glädje över väldigt mycket.
Jag har en person som jag tycker väldigt mycket om och som tycker om mig, jag har mina två allra bästa vänner som jag haft sedan barnsben, jag har en Max som jag alltid kan prata med, jag har min lillebror som jag vet jag alltid kommer stå väldigt nära (blev många kommatecken där) och en väldans massa andra som förgyller mitt liv.  

Nu har jag en musikal och en student att se fram emot, en sommar och förhoppningsvis ett eller två år på Liljeholmen. 
Nu skippar jag att avsluta detta med ett "Men" för, egentligen är ju allt bra.
 

Utanför teatern


Usch, sådant gillar jag inte

Det var någon skum snubbe som började gilla mina statusar på Facebook och skrev på Chatten. Svarade såklart inte. Nu när jag vaknade hade jag fått ett meddelande i inkorgen från honom. Han skrev att han sett mig flera gånger under helgen och haft svårt att låta bli mig. Läskigt värre var att de ställena han sett mig på var platser där jag varit. Liquid, Olof Palmes torg. Förbannat jävla obehagligt och skrämmande! =(


Nej, fyfan


Veckan som gått

Det har ju varit lite snålt med inlägg, men det finns en jättebra anledning. Musikalen. Den tar nästan all tid. Och den lilla tid som är över ägnar man till att skaffa tillbaka sin livsglädje. Nej nu överdriver jag. Det är jättekul att hålla på med musikalen och att det är smygpremiär/föreställningsgenrep på fredag är magkittlande.

Annars då, jaa? I helgen var det Kultkrock. All Cred till Max som fixat det så otroligt bra! Trevligt folk och bra musik. En bra kultkrock. Enda negativa (måste ju skriva något) är att den hemmagjordeskitstämpeln man fick på handen ser ut som ett försök till Hitlermärket. Har försökt få bort det med Kallt vatten, varmt vatten, gubbtvål, sirap och kroppsscrub men det sitter kvar och jävlas.

En stor grej för mig denna vecka har ju såklart varit min nya mobil. Den är, måste alla erkänna, SJUKT cool. Saknar min bobsignal men har ersatt den med "Rom i Regnet" och den är också grym.

Jag hade en hemlighet, en jätterolig hemlighetsöveraskning som jag inte tänkt avslöja. Men ni alla vet ju hur svårt det är att hålla en supersuperkul grej för sig själv ett längre tag, så i en av helgens lyckliga stunder kunde jag inte hålla mig utan avslöjade. Lilla Fröken Arrefalk ska allt "få sig en resa", kan jag garantera!

Nu ska jag läsa lite, kolla sjunde himlen och sedan ta en liten kvällspromenad. Eller nä, jag tar kvällsisen först, sedan läs och så. Bra, så gör jag!



John jag och superfittan.

TJAO


Lurad

Jag har ju fått en ny mobil! Ännu har ej mitt nummer börjat fungera på mitt nyförvärv så jag har ett tillfälligt just nu. Nu precis skickade jag ett sms till Petter och frågade hur det var. Jag glömde skriva att det var från mig och då han inte har mit nya nummer så skickade han som svar "Det är bara bra, vem är du?" Jag tänkte att, perfekt! Dags att jävlas!
Därför skrev jag att det var Petronella (tjejen Petter gillar, alltså hon heter inte så men han blir säkert sur om jag skriver det här) Petronella undrade om de skulle gå på bio i veckan. När Petter svarat ja, fick jag otroligt dåligt samvete, ringde upp och erkände. Han är skitarg på mig nu. Det skulle jag också varit, fan vad dumt. Fast kul!


Hela familjen samlad

Jag hade helt glömt bort att det bodde två personer till i mitt hus. Man glömmer lätt och när Pappa och bror helt oväntat dök upp klockan 3 i natt vart jag lite sur. Det har ju varit skönt att vara ensam med mamma...och ingen taxfreepresent hade de med sig, som jag hoppats på...

Nu ska jag snart cykla iväg till Länsteatern och vara kreativ. En vecka och två dagar till premiär! Jag tror det kommer bli en bra musikal, en riktigt bra!

Nu tickar klockan!
TJAO


Bild


Damn

Illa. Usch Usch Usch.

Nej vet ni vad!

Igår fyllde Nakeddays ett år! Jag har precis sjungit födelsedagssången "Vad är det för en dag" fast jag sjöng "Vad var det för en dag", för det var ju igår. Rätt ska vara rätt. 

Det är ju kul, att blogga. 

Grattis Nakeddays 1 år! 


En till, för det är kul!

Favoritgodis: Plopp! Ploppeliiiiplopp

Coolaste stad du har besökt: Los Angeles!

Action eller Skräck? Jag hatar Action, verkligen hatar. Och skräck, kissar jag på mig av. Men jag säger ändå skräck, för det är kul ibland. Alltså, inte att kissa på sig men ni vet...

Vill bli när du var liten: Skärgårdsdocktor ville jag bli

När fick du din första kyss: 13 år var jag.

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? En supertönt, faktiskt. Skvallerbytta så det skrek om det. Kanske inte i högstadiet, men man skulle inte berätta om sina lik i garderoben för mig i 5an och 6an.. Usch, vad vidrig jag var!

Dagens roligaste händelse: När morfar sa "Det är bara bögar som läser min blogg" och när Eddie blev arg på mig och Mamma Wallbom.

Dagens tråkigaste händelse: När jag spytt på klänningen blev mormor arg och ville inte köpa en ny klänning till mig. Men jag fick en iallafall. En finfinfin!

Dagens humör: Helt okej!

Vilka tv-program följer du? Andra Avenyn och Vänner. Och sjunde himlen när det går

Vad gillar du mest med dig själv? Hmmm, jag är väldigt snäll. Och det är bra.

Vad gillar du minst? Jag hänger upp mig på saker som får mig att må dåligt, lite onödigt.

Vad är det roligaste du vet? Stå på scenen och förmedla.

Har du något motto? Nej,

Hemlig hobby? Det är ju ingen hobby direkt, men jag gillar att plocka mascara. Cilla lärde mig.

Något vi inte vet om dig? Jag kan göra en sjukt cool grej med ögonen. Fast jag visar inte det så ofta, för en gång när jag visade en oförberedd människa så fick den ont i hjärtat.

Vad ångrar du? Hmmm. Jag ångrar att jag gav upp löpningen ibland. Jag var rätt bra faktiskt.

Vad önskar du? Att jag får en plats på Liljeholmen och ett, litet sommarjobb skulle inte vara fyskam,

Vad gör du helst en vardag? Går efter skolan en runda på stan och därefter hittar på något trivsamt.

Vad gör du helst en lördagskväll? Sitter med härliga kompisar på någon lugn och trevlig krog eller bara kolla en bra film med lite godis

Vad har du mest av i din garderob? Klänningar

Drömjobb? Showartist


Cooopis

Jag åkte precis till Coop Nära och handlade mjölk. Det var en skön kväll och jag gillar att cykla så jag blev lite frälst.
Jag köpte även mini catch eucalyptus. Jajjamän, snus ja! Äckligt med kvinnor som snusar? Nänä! Jag köper mini för de stora får inte riktigt plats. Eller jo, de får plats men jag ser bara dum ut. Som en dummer.

Jag lade just märke till att jag istället för tjejer skrev kvinnor. Så nu när jag skrivit det, måste jag nog vara en. En kvinna.
Nu när jag blivit det, ska jag bli mer graciös. Inte slänga saker hur som helst, inte ramla och så ska jag aldrig mer spilla. Jag ska se upp helt enkelt. Börjar från och med imorgon.

Godnatt


En taskig kille

Igår
Max - Bob, vad är det för färg på din balklänning nu då?
Jag - Röd!
Max - Okej
Jag - Jag ser typ stor ut i den
Max - Om du ser det minsta tjock ut på balen, tänker jag inte gå med dig.

Idag
Max skickar sms....
"Har du köpt godis Tjocko?"

Apåråpå Balklänning, så ville Mormor köpa en ny till mig idag. Hon tycker den jag ska ha är ful. Hon hade hittat en (enligt henne)jättefin, och ville visa mig den. När jag fick se den blev jag rädd. Rädd för världens klänningstillverkare, rädd för Mormor, rädd för vad som skulle komma härnäst, vilket var - "Prova den nu Johanna".... Förstår inte varför jag lydde, men jag provade den iallafall. Förstår inte varför jag fortfarande kan se mig själv i ögonen.
Alltså, om jag gick med den klänningen till Balen, så skulle människor ringa psykhem, de skulle komma män med hundar och föra bort mig. Max skulle som min kavaljer bli deprimerad och dö, och jag skulle ha det på mitt samvete.
Den var så ful att jag faktiskt ärligt, spydde på den. Sen sprang jag ut.


Sång

Lyssna på tuuben här =)

Bara ett par stenkast norr ifrån min säng, är jag där efter en halv rökt gammal refräng.

Utanför din portuppgång, en trappa upp och jag kan höra din sång.


Jag vill inte leva med en karaktär som sätter mina repliker,

Inte falla i en dialog och ligga kvar när orden sviker,

som om jag vore orörd utan en chans att kunna resa mig och hitta min balans

För jag har varit där förut och tro mig då, har känslorna dött ut.


Du sätter en blomma i mitt hår och jag drömmer om en ljus och vacker vår

Du lägger ett finger för min mun då orden kan vila en stund


På ett foto där din blick har landat i ett mönster

Sitter jag bredvid, en tidig morgon vid ditt fönster

Om det säger något om oss två, det kan jag inte svara på

Men jag vill stanna hos dig, ikväll vill jag ha dina armar omkring mig


Du sätter ton på en melodi om att livet aldrig tar regi

Låt mig fortsätta vara en del, av ditt liv och låt känslan bli hel

  

Bara ett par stenkast söder ifrån ditt hem finns det någon som längtar och har på känn

Att sista versen i vår sång, inte är skriven. Jag tror den kan bli lång


Du har satt en blomma i mitt hår och jag har en dröm om en ljus och vacker vår


Söndag

Jag har inte sovit hemma sen i tisdags! Och nu är det söndag, hmmm. Jag hade glömt en banan under sängen (en öppnad) så nu är det massa äckliga flugor runt om. Får nog sova borta inatt igen.

Loving Anti var stört bäst igår! Verkligen sjukt bra! Rätt kul att Örebros bästa sångskrivare vinner bästa Covern. Men det var ju en sicken sådan tävling yaa! Stört bra, reaaally!

Nu ska jag äta och sedan sticka och repa till kukkrock.
TJAO

Looortag

Bestemalen hade anmält sig till en skrivkurs, som hon skulle läsa på distans under Australienresan. Hon var så nöjd, för den var gratis. Trodde hon. Nu har hon fått en faktura på 20 tusen. Nu sitter hon i telefon och försöker "avanmäla" sig, som hon uttryckte det. Bäst!

Ikväll ska jag gå och kolla på Loving Anti när de spelar i Rockregn. Kul!