Foto: Maria Eriksson.

Magen


Min morgon på facebookchatten

Skittjejen Klara Wiren har bloggat om det här

HAHA!

Sannerligen


Spärrvakten

Min Stockholmsvän Tove aka Spärrvakten har skrivit ett sms till våran gemensamma chef som löd "Jag är naken och fri" Hon gjorde detta av misstag under en full natt. Jag älskar att detta har hänt. Det är så jävla roligt.

Viktigt

Jag har börjat bestämma vilken musik min dotter ska växa upp med. Den musik jag lyssnar på nu kommer hon ha kvar i kroppen hela livet. Så är det för mig. Pappa lyssnade alltid på Taube och jag känner alltid något speciellt i kroppen när jag lyssnar på Taube.

Jag har väljt och vrakat. Dissat och hissat. Dansat och chansat. Rimmar? Nej. I alla fall har jag gjort en lista på den musik jag kommer lyssna på från och med nu och en väldigt lång tid framöver.

Mikael Wiehe
Björn Afzelius
Magnus Uggla
Nationalteatern
Taube
Dan Andersson
Bellman
Stefan Sundström
Dubliners
The Pogues

Sen får Tösens far några banjoband att lägga till i listan, om så önskas.

Det är hängningsstraff på mig om jag bryter detta. Konservativaklubben, ja!

Fruktansvärd händelse

Jag var med om någonting fruktansvärt förut. Jag låg i sängen med en massa clementiner. Jag hade köpt 8 stycken och hade de hos mig medans jag kollade på L word. Dels för att de doftar så gott och dels för att jag inte tycker om plastpåsar. Jag hade väl satt i mig ca 3 stycken när jag helt ofrivilligt somnade. Jag minns inte vad jag drömde eller hur länge jag sov, men helt plötsligt vaknar jag av att jag ligger på någonting blött, kletigt och bulligt. Jag får ren och skär ångest. Tror, eller VET att jag har fött barnet OCH LIGGER PÅ DET. Jag skriker rakt ut i panik och sparkar upp täcket som en vildhäst. Panik panik... NU ÄR LIVET SLUT I EVIGHET AMEN, typ... Så ser jag att jag har legat på clementinerna varav 2 stycken har gått sönder och siprat ur sig clementinsaft. Jag lugnar ner mig en smula och suckar lättad. Skratta ni, hångarva åt mig. Jag skrattar också nu. Men då, i stundens panik, var det hemskt.  

Hade jag inte känt ett så stort behov av citrus hade jag nog bojkottat clementin från och med nu. Men det kommer jag alltså inte att göra. Billigare än apelsin och nyttigare än apelsinfestis.

Här kommer en fin låt om en blodapelsin, när vi ändå pratar om citrus.

Jag låg igår

Njaaee, dessvärre gjorde jag inte det... ehee. Men däremot gjorde vi en låt under musikaltiden som hette så. Dåligt gjort, rent musikaliskt. Jag låter som Ronja Rövardotter. Kanske inte kul för alla. Men kul, för oss som var med.



Tokig, på riktigt

Jag ÄLSKAR mammas reaktion när Petter kastar bollen "ÄR DU DUM ELLER?" Petters jävla idiotskrik! HAHA! Sen förstör mitt jävla garv ganska mycket.


Tema

Jag har hittat många roliga videor på min dator. Jag har också lärt mig hur man lägger upp videos på bloggen. Jag tänker börja videoblogga. Men inte nu. Nu ska vi ha tema "Enligt mig roliga videor" ett tag. Mycket meningar där. Nu kör vi


Städ

Iklädd mina rysligt fula snickarbyxor (pappa höll på att skratta ihjäl sig när han fick se mig i dessa) har jag storstädat och storrensat mitt rum. Har rensat i mitt liv kan man säga, om man känner för att vara lite djup söndagskvällen till ära. Ingenting finns kvar i mina lådor och alla viktiga papper har jag slängt. Det kommer jag nog få ångra en vacker dag men det tar vi då. Jag har nya lakan i sängen och insåg än en gång att det är en fin lycka när man bytt sängkläder. Har också packat upp en mycket fin Cdspelare som jag haft under sängen sedan förra julen. Det är fantastiskt vackert på mitt rum och det är dödstraff om man dammar ner. Hörde ni det, dödsstraff.

Annars har en illbattig huvudvärk stört mig under helgen. Håller tummarna att jag inte ska få tillbaka skiten i huvudet och kroppen. Tackar NEJ till det. Jag har tagit det riktigt lungt och tittat på mycket film. Jag har slagit Petter riktigt hårt. Vi hade ett slap bet om vem av mamma och pappa som först skulle spilla ut en färgburk. De målar vårat nya utehus. Jag beta Pappa och vann, till Petters olycka, eller hans kind kanske man ska säga. Jag har vunnit ett mot Erling också. I frågan om det skulle bli en kille eller tjej. Nu menar han att vi inte säkert kan veta att det är en tjej, förens den kommit ut. Jag tycker det är fusk! Ska jag slå honom direkt efter jag har fött ett barn då? Eller ännu värre, om det visar sig att Tösen är en tjej, ska han slå mig då...? Ja gud ja. Det tåls att tänka på.

Jag tänkte på en grej. Är det någon av er som är duktig på att byta bloggdesign? Typ fixa header och fina färger? Jag är usel och tänkte att jag kunde betala någon mellan 100-150 kronor, om den kunde fixa något snyggt. Ni kan väl maila mig [email protected] eller kommentera här om ni känner er manade. Vore schyst!

Förresten, du "Neb" som kommenterade under inlägget om Sverigedemokraterna. Läs på så kanske du lär dig något tills nästa gång du ska uttala dig. Det börjar bli lite tjatigt att du kallar alla som inte röstar blått för kommunister. Jag vet vem du är och du kan använda ditt riktiga namn nästa gång. Ip you know.

Petter sitter och läser högt ur mina gamla dagböcker. Vi skrattar ihjäl oss åt min misär i tidiga tonåren och det ska vi fortsätta med. Godkväll.

Ingen hejd på festis

9 stycken apelsinfestisar har jag druckit idag och slog därmed mitt personliga rekord. Det är mitt nya "måste ha". Mitt nya lakrits kan man säga. Jävligt gott och dyrt blir det. Dyrt blir det också med alla nya kläder jag måste köpa. Jag har köpt gravidsnickarbyxor idag. Har aldrig sett mig själv tjockare än när jag stod i hytten och glodde på mig själv. Och tjockare kommer jag bli. Tur är väl det egentligen för den där lilla Tösen som ligger och växer. Funderar dock starkt på att inte visa upp mig i snickarbyxorna. Kanske bara för människor som skrattar med mig i tjocksamheten, och inte åt mig i min växande tid . Finns ni? ehee..

Jag har hyrt Män som hatar kvinnor, flickan som lekte med elden och luftslottet som sprängdes. Har köpt citrusfrukter och Zingo till det. Mamma förbjöd mig att dricka mer apelsinfestisar, fastän det finns ett trepack kvar i kylen. Så det fick blir Zingo och det smakar ju också apelsin. När jag flyttar till lägenheten ska jag bara dricka apelsinfestis, tills det börjar läcka ur näsan. Hoppas bara att jag inte blivit sugen på något annat då. Mina mardrömscravings är nog bajs, blod eller grisfett. Usch hemska tankar, försvinn ur mitt huvud. Förlåt om jag stoppade in äckliga bilder i erat huvud nu.

Jag tänkte nog fortsätta kolla på triologin nu. När det blir läskigt lägger jag handen för naveln så att inte Tösen ska smygkika. Hon är listig hon. Det var hon som buffade bort min älskade navelpiercing, just för att få tjuvkika på läskiga filmer. Men vem vinner nu, när jag håller för? Hah!


Kvällen

Som om inte lyckan över tösen skulle vara nog, så har jag fått en lägenhet. En fin tvåa på väster. Mysig och fräsch. Passar två brudar perfekt. Jag och pappa kollade på den i förrgår, igår ringde de och sa att jag fått den och idag fick jag kontraktet hemskickat. Jag är helnöjd.

Ska jag berätta lite mer om ultraljudet? Jag tar det lite kort. Det var banne mig det fränaste jag sett i hela mitt jäkla liv. Som jag misstänkt och känt, så var det en galen unge. Hon ville inte att vi skulle mäta henne och när det var dags att kolla hjärtat så fick hon hicka och hoppade till var tredje sekund. Tårarna rann, på mig alltså och Erling satt med hakan nere i golvet. Ja, en fantastisk grej alltså. Kommer aldrig glömma det.

Har överlagt med mig själv och kommit fram till att Bellman inte känns rätt att fortsätta med, trots det jag skrev igår. Bellkvinna känns inte heller aktuellt. Så vad ska jag nu kalla'na? Vi har i princip bestämt namn men det vill jag inte avslöja här än. Så vad nu? Lillkorven? Galningen? Lillberta? Jag får komma på något. Ni får gärna ge förslag!

Pappa igår "Jag blev ganska besviken när första barnet vi fick blev en tjej" Det tackar man för. Tackar tackar.

Godkväll

Tillbakakaka

Klara Wiren har nappat på bloggbråket och skriver på sin skitblogg att jag har gjort könsbyte som knappt märks. + Mer osant. Ni vet att hon luktar konstigt va? Att hennes öknamn på Karolinska var Kloak Wiren. Kan också meddela att hon inte alls bor i Stockholm som hon skriver på sin jävlaskitblogg. Hon bor i Västerås och pendlar till Stockholm för att kunna "hänga på sturis" Moget Kloaken, moget!

Hah!

En flicka

Hela världen snurrar av glädje. En liten tös kommer till världen. Beräknad den 20 februari. Jag kan inte skriva för jag är virrig och vet inte vart jag ska ta vägen.


Update: Kommer fortsätta kalla bebisen för Bellman. Alternativ Bellkvinna, men det klingar inte lika fint. Bellman it is, tills flickan föds. Då blir det andra bullar (namn)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhhhhhhhhhhhhhhh


Bloggbråk

Härmed startar jag bloggbråk med Slaainte.blogg.se och Klarawiren.blogg.se och Deadoria.blogg.se och Harryochmamma.blogg.se och alla ni som läser som har bloggar. Jag har aldrig haft bloggbråk så nu är jag väldigt osams med er allihop och jag kommer att vara riktigt arg på er ett tag framöver. Tag i akt. Vik hädan.

Är jävligt arg haha


Sverigedemokraterna

Visste ni att 100 % Sverigedemokraternas manliga medlemmar har liten kuk? Visste ni också att 95 % av de kvinnliga medlemmarna luktar så äckligt att man spyr när man går 100 meter ifrån dom? Sant eller ej? Bryr vi oss, nej. Tydligen så är det helt okej numera att hitta på statistik och ta undersökningsresultat från luften. Det tycker i alla fall Jimmy Åkesson, Sveriges mest mjölinnanförpannbenet-man.

I mitt hormonella tillstånd har det blivit mycket tårar denna dag. Jag har försökt hålla mig neutral som klasslärare i en femma, svårt. Det fanns så otroligt mycket jag ville skrika och svära om. Inte till eleverna såklart, utan till den del av befolkningen som röstat in idiotin rakt in i riksdagen. Jag hoppas på nyval och inser då att vi icke rasistiska människor får tänka klokt och bara rösta för att få bort Sd. Inte för att jag vill ge alliansen majoritet, verkligen inte. Men det kan vi ändra på om 4 år. NU gäller det att få bort dom som kränker en stor och viktig del av Sveriges befolkning. Sverigedemokrateras politik är farlig.

Många skriver att det trots allt är en demokrati och att man måste respektera allas åsikter. Jag har svårt att hålla med. Det gör alldeles för ont i hjärtat när jag läser att folk är rädda. Det värker alldeles för mycket i kroppen när jag ser alla människor som blivit kränkta i detta val.

Vad ska vi göra? Det återstår att fundera. Tills vidare, var inte tyst. Skriv om detta, snacka om detta och tänk på detta. Detta kräver motstånd och vi ska spruta motgift genom att inte hålla käften och bara se på.

Jag upprepar. Varning varning, farlig politik.

Hejdå, jag flyttar nu.

Jag orkar inte skriva en långt inlägg om hur hemskt detta är. Jag är mållös och har gråtit, svurit och övervägde att spotta på Jimmy Åkessons flinande ansikte. Nej, farväl. fyhelvete.

Bilen är framkörd

Nu tar jag fram min Bobbycar och rullar iväg till valet. Färgen på min bil visar vad jag stolt röstar på och nu ger jag fanken på att alliansen ska ut för all framtid. Ikväll blir det valmys med min familj, vi röstar alla likadant men lyckas ändå alltid börja politikbråka. Bara för att.

Bobbycaren är parkerad utanför huset jag har valsedeln i handen. Jag vet vad jag ska göra. Ni vet vad ni ska göra. Vi vet vad vi ska göra. Byta regering.


Återigen, valet och Bellman

Jag har ingenting att skriva dessa dagar förutom valet och Bellman. Och det är just de ämnena som lätt kanske blir uttjatade? Men men. Jag är på uselt skrivhumör. Eeeh jag kände Bellman tydligt idag. Eeeh jag kastade tvkontrollen i tre delar när Hägglund sa att hans parti stod för människors lika värde. Sure. True pancake.

Nej, inte en bra bloggkväll detta. Kanske jag ska sova. Det kanske låter gott. Har ett tonårspar tre cm ifrån mig (andra sidan väggen) och när de kommit igång, och nu menar jag faktiskt inte med att ligga, utan att kittlas och skratta, så är det omöjligt att få de tysta. Anna Morris och Petter Kroon, ni blir min död. I varje fall sömnbrist.

Godnatt önskar en för tillfälligt tråkig bloggjävel

Bellman är galen och jag rimmar.

Ett mirakel. Dator död hela dagen. När jag tänkte "Men herregud funka då idiotdator!!!!!" så fungerade den. Ska jag bli kristen nu? Nej, vi väntar med med.

Jag hade panikont i magen ikväll, blev jätteorolig och pratade med Erling. Efter några lugnande ord så var det bra igen. Blev nästan lite sur på Bellman där. Farsans ord funkar, men morsans panik funkar ej. I och för sig är det inte Bellmans fel att det gör ont i magen, så jag tar tillbaka att jag blev sur. Bara lite putt. Sen är jag övertygad om att mycket av det onda i magen sitter i huvudet. Jag får ont, blir stressad, orolig och tänker endast på det. När jag sedan pratar med någon, i detta fall Erling, som är lugn och säger bra saker, så hamnar min fokus på lugnet och stressen, oron och värken avtar. Tur att jag inte blev på smällen med ett nervig jävel. Då hade det blivit kaos.
Efter tv4:s utfrågningar har jag bara en liten sorg. Det är att jag aldrig kommer få gifta mig med Lars Ohly.

Jag har gjort ett till rimm.

De rödgröna plats i studion tog.
Peter Jihde skämtade men ingen log
Eriksson ville göra en politisk show
Sahlins nya balsam hade extra glow
Lars Ohly, allas hjärtan vann
Ingen älskar bröstpump som han


Jag ska upp om sex timmar. Hemska klocka. Dags att sova.
Hej




Rimmstuga

Jag pratade med Klara på facebookchatten och skrev rimm som svar till henne. Vet inte varför, men jag har rimmat hela kvällen. Plötsligt kom jag på ett jättebra rimm. Ett så makalöst bra att jag måste lägga in det här.

Jag kollade på alliansen på tv fyra, de sa att sjukpensionärer är dyra.
Maud var trist och grå, Hägglund dum som få.
Reinfeldt hade stånd för programledaren var blond.

HAHAHAHAHAHA!

Vi kör ett inlägg utan det minsta mening. Alls.

Jag lyssnar på Dolly Parton och äter päron. Har inte riktigt tagit ett ordentligt tag om denna dag. Sov uselt och vaknade alldeles för tidigt av att mobilen ringde, okänt nr och ingen var där när jag svarade. Blev arg och gick upp för att dricka vatten, snubblade till, ramlade framåt och slog i höften i badrumsdörren. Fick ont i magen och svor högt. Gick in i dushen, varmvatten slut. Ser att ett blåmärke börjar ta form på höften, som om det inte räckte med att jag bara blir tjockare och tjockare, nu ska jag bli blå också. Frukost då? Ska det gå sin väg? Petter har druckit upp juicen och lämnat en odiskad äggsörjig stekpanna framme. Blir äcklad, går till datorn med en kopp kaffe fastän jag lovat mig själv att inte dricka det mer. Går in på aftonbladet.se och känner mig grinig när jag ser att Reinfeldt tydligen tagit ut segern i förskott. Blir lite glad när jag ser en artikel om att att Sd tappat väljare. Bestämmer mig för att flytta från Sverige om de kommer in i riksdagen. Googlar på ca 100 onödiga saker, får reda på att man absolut inte ska bada bubbelpool vid graviditet. Basta är inte heller så bra. Härligt. Tror att jag har bastat och bubblat 30 gånger senaste tiden. Kan det inte sätta upp varningsskyltar om sådant? Kommer på att det börjar blir höst och efter det jul. Blir glad för första gången denna dag. Hämtar ett päron och sätter på Dollys Appeljack, bara för att jävlas med päronet. Och här sitter jag nu. Tjock och blå. Oduschad och hungrig. Hatar alliansen och funderar på att emigrera. Färdigbastad och bubblad. Nyblivet glad och är nu redo för att ta tag i dagen. Märker att detta blogginlägg är konstigt. Mycket punkter och intresseklubben kan nog allt annat än skratta sig lyckliga. Nu kör vi! Hej.


Burned

Jag säger till Petter att det är viktigt att skydda sig i sex.
Petter säger "För det har ju du lyckats så bra med?"

Feg råtta, inte med måtta.

Det kanske låter konstigt men jag tycker verkligen det är jobbigt att vara ensam i mitt hus på kvällarna nu för tiden (nu för gravidtiden). Speciellt att sova ensam i huset. Dels för att jag ofta får så ont i magen på kvällarna och även fast jag inte brukar väcka någon känns det alltid skönt att veta att någon finns. Det kryper på en jävla ångest nu när jag är ensam i helgen. Jag vet att det inte kommer in mördare och jag vet att det inte finns spöken. Det hela är bara så absurt, det finns ju ingenting att vara rädd för. Jag skäms när jag skriver detta men jag sökte för en timma sedan igenom huset, smygandes. Som sagt, jag skäms. Jag hade hittat min dator med internet påslagen och en konstig hemsida visades. Det fanns ingen annan i huset, jag kan alla gömstället och förklaringen till datorn, det var virus... Dumt fånigt barnsligt. Otrygg och feg som en liten råtta har jag blivit sen Bellman ploppa in. Märkligt.

Till något roligare. Idag gick jag och Cilla på stan. Jag är så glad att hon är tillbaka från Australien och vill helst inte lyssna när hon säger "Pappa kanske ska söka jobb där och då åker vi dit i tre år" TRE ÅR! Både hon och Bestemalen är resgalna, sicka kompisar. Jag gillar att resa jag med, men inte på samma sätt. Kanske är jag trist, men jag gillar Stockholm mest haha. Och nog är jag glad att jag flyttade dit, annars hade jag inte varit tjocko nu. Men nu passar Örebro bra för ett tag. Oj vad jag byter ämne, oproffsigt värre. Cilla, res gärna, men 3 jävla år, NEJ!

När jag skjusat Cilla till hennes syster mötte jag Klara. Det var faktiskt riktigt bra att vi tog en fika, för vi har "umgåtts" på bloggarna och facebook ett tag nu. Vi gick till java och drack cocacola. Jag hade trevligt med henne, mycket så. Jag tycker hon är intressant och cool. Jag fick "spirituell" i hjärnan när vi pratade. Bra tjej!

Nu ska jag tända mitt doftljus och kolla på L word, ta en onico och låtsas att det är Göteborg Lingon, lägga en värmedyna på den galna magen och leka kurragömma med Bellman. Blev lite varm i hjärtat nu när jag skrev det här sista. Kom på att jag trots allt inte är ensam.


Ny bild


Tjocko


MUMMINMAGE HAHAHA! Jag är facinerad över detta. Magen liknar verkligen mumminmammans huvud. Kanske ska jag börja spela dokteater med magen. I alla fall. Vecka 18. Snart halvvägs! HAHA MUMMIN!


Country och lite annat

Idag i matsalen på Karro hade Petter hört några vid bordet bredvid, diskutera min blogg. Själv klart kunde han "Inte minnas riktigt vad det sa, jag såg inte vilka de var heller. Men de sa något bra, tror jag" sa Petter när jag ivrigt frågade vilka de var och vad de sagt. Kul, i alla fall!

Idag skrev jag historia. I alla fall min egen. När jag stod i duschen kunde jag inte se mina egna fötter när jag böjde huvudet fram, magen skymde. Är ganska säker på att detta inte hänt tidigare, så idag blev dagen då jag fick fötterna ur sikte. Damdamdam trumpeter och kunganigningar för mig. Tänk om brösten skulle bli så stora och växte ihop, och man längre inte kunde se magen. Går det? Utan silikon alltså... "men för i helvete, sluta skriv ner dina konstiga tankar" tänker ni kanske nu. Ja, jag ska sluta. Men jag har som tidigare sagt blivit rätt knäpp av alla hormoner och alla magar och alla bröst och alla bebisfrågor.

Jag har spelat country idag. Massor. Minns en gång då en musiklärare sa till mig att jag borde sjunga country. Jag höll på med det ett tag, men sen rann det ut i sanden och ersattes av nya projekt. Idag återfick jag lusten något rejält och med joddel i sinnet så trallade jag mig igenom en massa gamla godingar. När mamma kom hem hade jag satt på mig morfars gamla cowboyhatt och stod i hallen och välkommnade henne hem med "Coat of many colors"

Märks det också här på bloggen att jag fått all energi tillbaka? För så är det.

Imorgon ska jag träffa min "tvilling" Amanda Flack. Vi har fått höra att vi är lika enda sen första dagen i fyran. En lärare sa till och med "Ni ser exakt likadana ut" Eh? Nu när jag har varit på Karl Johan i tre dagar har jag fått höra många "Är det Kroon eller Flack?" haha det är lusigt, då varken jag eller Amanda tycker att vi är det minsta lika. Nog om det, vi ska i alla fall fika och det ska bli mysigt. På jubileumskonserten när jag såg Erling, viskade jag till Amanda "Jag vill ligga med honom" HAHAHA, och se hur det gick liksom. Fast glad är jag för det idag, för bebisen i magen. "Oh hum vår sång är dum men det gör ingenting vad gör det om hundra år när allting kommer kring" HAHA ni ska bara veta hur mycket jag garvar nu. Ett jävla flum på detta inlägg. Men ni fattade snövitgrejen va? Det där "oh hum vår sång är dum" sjunger dvärgarna och snövit. Ja men förfan skitsamma. Musikerskada.

Jag ser fram emot två saker väldigt mycket. Det första är valdagen. Vet inte varför jag ser fram emot den men jag tycker det är himla mysigt med val. Minns när vi var små åkte bobbycar till valstugorna. Alltså, inte mamma och pappa, utan jag och Petter. Sen sprang vi runt och skrek till människor "VAD RÖSTA DU PÅ?" tills mamma fick dåndimpen och sa att om vi inte skötte oss så skulle hon slänga bobbycaren. Jag tror vi åkte bobbycaren valet efter också, trots att fyra år gått. Därför har jag en bild i huvudet att jag ska åka bobbycar när jag ska rösta. Galen gravid kvinna på bobbycar. Fan vad kul.

Andra grejen jag ser fram emot är ultraljudet. Det är exakt 2 veckor kvar idag. Har övervägt flera gånger, i mitt elaka jag, att smygultraljuda så jag vet i förväg vad det blir för kön. Dock lever inte mitt elaka jag så starkt i mig så det har inte blivit av. Jag tror att det en en tjej eller en kille. Hoppas jag får rätt.

Kan meddela att jag inte ätit saltlakrits idag. Imorgon tänker jag göra det, för det var inte så lätt idag. Salta nötter och örtsalt på tesked hjälpte inte, det är saltlakrits jag vill ha, och då ska jag väl ändå få det. Jag ska önska mig saltlakrits på julafton och på min 20årsdag. Sen får vi se om det släpper efter Bellmans ankomst.

Godnatt

En växande Bellman och rejäla fyllor.

Det är lusigt det där med magvärken. Varje gång som det gör ont, så tänker jag att Bellman är arg. Typ slår mig. Då brukar jag känna mig dum och tänker direkt "Vad gjorde jag för fel nu?" Konstiga tankar och dumhet hos mig alltså. Enda anledningen är att Bellman växer som en toker. Dock tycker jag det borde vara smärtfritt för helsikes eldar vad ont det gör, i alla fall på mig. Jag har läst att vissa känner ingenting och den enda smärtan de hade var under förlossningen. Schyst fördelning, jävligt rättvist.

Jag måste bara skriva ner en sådan fantastiskt rolig grej som Erling sa hos barnmorskan i vecka 12. Barnmorskan frågade om jag drack någon alkohol nu. Jag svarade sanningsenligt nej och hon sa bra. Sedan vände hon sig till Erling och frågade om han hade ändrat sina alkoholvanor sen han fick reda på att han skulle bli far. "Nu var det ett tag sen jag drack, men jag hade en rejäl fylla precis efter Johanna berättat" HAHAHA jag skrattar fortfarande varje dag åt detta. Så fantastiskt roligt att han sa så. Det ska jag berätta för barnbarnen... Oh kära jävla någon vad jag blev gammal efter den meningen.

Apåråpå gammal, så vikarierade jag på Karl Johan skola idag. Min älskade gamla grundskola. Jag hade en fyra på första lektionen och när jag presenterade mig så sa jag "Jag började här år 2000" Insåg att det var tio år sedan och eleverna som satt där knappt var födda då. Jag kände mig som en gammelfarmor.

Ja, jag ringde försäkringskassan och avbröt min sjukskrivning idag. Jag mår mycket bättre i huvudet och magvärken vet jag är normal så den kan jag stå ut med. Imorgon börjar jag tidigt och får åka iväg med bussen låångt innan, pga av de jäävliga busstiderna. Så nu, en säng och ett avsnitt Lword innan sömnen får ta vid.

"Amen, tack och sovgott"
sa jesus och vann på sin lott

Erkänn att mina rim är i världsklass.




Veckans...

Citat -"Vad heter det där uttrycket för norrmän som inte har några kompisar?" Sagt av Cilla.

"Politiker" - Jimmy Åkesson. För att han är så jävla dum i huvudet.

Irritationsobjekt - Petter Carl-Michael Kroon

Hemkomst - Cillas!

Craving - Saltlakrits

Ofödda bebis - Bellman

Tjocko - Jag

Sämsta människa - Bestemalen haha


Godnatt sa alla människor i hatt
Amen och tack, sa jesus och blev lack





1998, glada dagar med fin handstil.


Bestemalens pappa hittade detta i en byrolåda, 12 år senare.

"Det tar sig" sa mordbrännaren.


Ja, det tar sig. Inte bara på brinnande hus, utan också Bellman. Är dock lite besviken att magen inte är större, den borde vara det tycker jag. Det är kul att vara lite tjock. I alla fall än så länge. Det är kul när jag möter folk som jag vet, vet om att jag är gravid, och de kollar på mig och sen på magen och sen säger "Hej" och går. Inte för att jag tycker att de borde stanna och säga "Jag vet att du är gravid" Det vet jag ju redan, liksom. Men det är kul med blickarna, som snabbt, tydligt och så jävla synligt glider från mitt ansikte ner på magen. Jag skrattar varje gång. Vardagsunderhållning.


Viktigt med facebook

Tycker det är skönt att vi snart får reda på barnets kön. Då kan vi snabbt bestämma namn och så fort som möjligt göra en facebookprofil åt barnet. Tycker det är mycket viktigt! Det gäller ju att vara Ajour från första start liksom... Jag kommer ta mig friheten att gå in och skriva statusar, när barnet fortfarande ligger i magen. Tex om vi döper den till Rudolf. Status - Rudolf Bronsberg: Sparkar som fan

Självklart var jag inte seriös nu. Och vi ska inte döpa den till Rudolf.

En vändpunkt

Jag har varit rätt nere den senaste tiden och ja, hur pissigt jag mått i kroppen har jag ju skrivit om så det kan vi skippa. Jag har varit så jävla orolig att min hälsa påverkat barnet och när den oron har gått över till psykisk stress har jag blivit ännu mer orolig att stressen ska påverka barnet. Det har blivit en ond cirkel. Min pappa får ofta säga åt mig på skarpen att jag inte kan gå runt och oroa mig för allting. Det ÄR farligt och jag vet om det. Min stress påverkar barnet så in i den mildra grad att den kan få komplikationer när den föds och senare i livet. På grund av att jag inte kunde hålla mig lugn. Självklart har jag skärpt mig nu, insett allvaret. Tillexempel vaknade jag för första gången idag på fem veckor, utan huvudvärk. Det gjorde mig mer avslappnad och jag känner att jag är påväg mot nya krafter!

Min mamma är en klok kvinna. Hon gillar att berätta smarta citat för mig och ibland sitter de klockrent. Som idag. Det finns det en människa i min närhet som på alla sätt och vis trycker ner mig, omedvetet som medvetet. Denna person har som inställing att allt kommer att gå åt helvete för mig. Idag, när jag ringde min mamma och svor över denna person och all skit jag fått ta ifrån denne, sa min mamma "Du väljer själv vem som ska ha mandat i ditt liv" Jag tänkte en stund på det min kloka mamma sagt och insåg att hon hade helt rätt. För när, jag frågar mig när, kommer jag någonsin må bra av att bli nertryckt? Och när kommer jag någonsin tänka att den mest negativa människa jag känner fick rätt till slut. Så idag bestämde jag mig för att denna människa förlorat sin mandat hos mig, föralltid. När jag bestämt mig för det, kändes ytterligare lättare och jag fick ännu mera krafter.

Tänk så ni också. Vilka har mandat i erat liv? Det är inte bara en politisk term, det är mer än så.


Vet inte exakt vart jag vill komma med det här inlägget. Kanske vill jag säga att jag känner mig lycklig idag och att jag kommit till nya insikter. Jag är glad att Erling och jag ska ha ett barn tillsammans. Jag har aldrig, ens en sekund tvekat på honom som pappa. Han är ett bra stöd för mig och jag skulle aldrig velat ha någon annan pappa till mitt barn. Malin och Cecilia, båda hemma från australien och båda lika underbara som de varit sedan vi var fem år. Max, som förstår allt och är en sådan bra och fin vän. Petter, liten som blivit stor och är den människa som jag alltid älskat mest i hela världen. Snälla fina Dea, med lilla underbara Charlie. Mamma och pappa. Barbro, blivande farmor till barnet. Mina fina farfar. Med fler. Det är ni som har mandat i mitt liv. NI. Nu är jag tillbaka och ska bry mig lika mycket om er, som ni har gjort om mig när jag mått skit.

Så denna kväll bortser jag från illamående, smärtande mage och dunkande huvud. Allt är i sin ordning och jag är glad och förväntansfull. Kära älskade läsare, som blir fler och fler, det är så roligt att ni läser och kommenterar. Nu är det höst och Bra fint hejdå.

 

 


Ett förskräckligt barn

Självklart kan jag inte låta bli att undra hur Bellman kommer att se ut. Jag går och funderar på det ganska ofta faktiskt. Idag hittade jag olika sidor där med kunde ladda upp foton på sig själv och pappan och på så sätt få fram en bild av barnets framtida utseende. Jag tog en bild på mig och en bild på Erling och väntade spänt på resultatet

Mitt och Erlings barn...

Kommentar: Blev ganska förskräckt när jag såg detta. Det måste vara ett skämt. Den enda likheten är Erlings mustash, men det föds ju INTE en bebis med. Hitleremblen förstår jag inte heller. Nej, de måste förväxlat våra bilder med de bilder som Eva Braun skickade in när hon ville se hur hennes och Adolfs framtida barn skulle se ut.


Stilla barn heliga barn

Jag väntar på att Bellman ska börja röra sig. Såhär kan en konversation se ut.
Jag - Rör dig
Bellman - .......
Jag - Snälla, var ett duktigt foster nu
Bellman - ...........
Jag - Okej, om det ska vara på det viset!


Jag är sjukskriven och jag väldigt lite att göra om dagarna. Därför blir det såhär - Konstigt beteende.

Förresten så kom jag på att jag inte alls ramlar lika mycket nu förtiden. Ni minns alla hemskheter som hänt: Cyklade in i stolpe, när påsen fastnade i hjulet och jag volta, när jag bröt foten i gröngräset och alla de gångerna. Förutom EN asfaltsinsident förra veckan så har jag hållt mig stadigt på båda benen! Inte illa stått (pinkat)! Min teori är så enkel som att jag är försiktig. Hur skulle det se ut om jag ramla på magen och fick ut ett platt barn? Kanske skulle det göra mindre ont att pressa ut, men nej, en platt Bellman ska det inte bli. Teori 2: Jag har blivit såpass mycket tjockare att jag pressas ner mot marken och mina ben orkar inte ramla. Hah!

Såhär mycket har min kropps ändrats i vecka 17
Längd: 278 cm
Vikt: 219 kg
Midjemått: 988 cm
Hårlängd: 280 cm
Nagellängd: 50 cm
Skostorlek: 61
Näsa: Som Pinocchio. Och nu växer den ännu mer, för jag ljuger jag så det knakar i näsan.