En sämre människa

Sörjer uppäten choklad och läser gamla blogginlägg. Bloggen var bättre förr, slås jag av. Det stämmer. Jag läste vad jag skrivit detta år och räknade hur många gånger jag skrattade. 3 gånger. Sen läste jag förra vinterns och vårens. Då skrattade jag 6 gånger.

I och med att bloggen blivit sämre, undrar om jag blivit en sämre människa? Det kan jag ju alltid reflektera över någon dag. Ni med kanske. "Har Johanna blivit en sämre människa?" Skriv gärna ner era svar och skicka de till mig. Undantag: Om ni tycker jag blivit alldeles förskräckligt mycket sämre männsika, då behöver ni inte skriva.

Detta tycker jag är fantastiskt kul. Kanske inte så bra skrivet. Men att det hände, ja kära nån.
Hur man skaffar nya vänner på jobbet






Regisör

Denn vecka ska jag sätta ihop en show med mina elever. Jag ska alltså vara regisör och veckan till ära kommer jag bära basker och mustasch. Det är inga dåliga grejer.

Följande vecka ska jag också:

- Inte köpa ett endaste ting.
- Tänka realistiskt
- Avdramatisera
- Genomlida tvättning i den fruktansvärda källaren
- Spela på Hjördis
- Fika utan att köpa något
- Planka på tunnelbana, buss och pendel (mitt SLkort går ut idag och jag tänker fan inte köpa något nytt)

Nu är det showtime som gäller
Håll i baskern och trimma mustaschen
Show Show Show Show

Fick en dum kommentar som jag inte ens publiserade. Korkad? ja! Ni fattar väl själva att Bestemalen inte var seriös med att visa bhbandet i cam och fråga mig om hon var sexig. Herregud, människor!


Hortrappan

I Örebro förr om åren, brukade jag och Bestemalen hänga på en trappa, vid kompassen. Alltid när vi satt där kom det fram män och tillslut frågade vi oss varför. Vi kom fram till att de säkert trodde att vi var horor. Vi döpte trappat till Hortrappan och slutade gå dit.

När Bestemalen hälsade på mig i Stockholm så skulle vi gå till en spelning på Malmskillnadsgatan. Vi frågade en tant efter vägen och hon sa "Upp för den där trappan" och pekade bort mot en lång trappa. Vi gick dit, kollade på varandra och Bestemalen sa "Nya Hortrappan?"

HAHA!


En bob med en öl under en sol


Just nu

- Ligger och vrider mig i plågor. Har fått i mig laktos. Jag är så laktosintollerant att det är tragiskt. Jag borde hängas.

- Ligger och vrider i skrattplågor. Bestemalen är rolig på msn. Hon sätter på cam och visar bhbandet och frågar "Tycker du jag är sexig nu?" Kanske inte kul för er. Men kul för mig.

Jag har veckohandlat precis. Det gick inte bra. Köpte bara dåliga saker som mormor skulle dö om hon såg. Okej, en banan köpte jag, i alla fall. Men det var bara för att känna mig lite bra. Annars, allt annat än kylskåpsinnehåll.

Vet ni vad? I veckan ska jag blogga mycket. Och om lite mer intressantare (kan man skriva intressantare? Förmodligen inte) saker än detta. Vi säger så. Nu ska jag fortsätta vrida mig i plågor. Av smärta. Och av skratt.


En liten morsdagshälsning.

Bekanta av det manliga könet, har alltid sagt att min mamma är snygg. Några har sagt Milf, då blev jag sur. Men sant är sant. Jag har en vacker mamma och dessutom är hon den mest fantastiska människan på jorden.
Min låt "Det är sant som du har sagt" är tillägnad henne och jag kan inte vara lyckligare för att få vara hennes dotter. Älskade Mamma!


1111

Visste ni att det här inlägget blir mitt etttusenetthundraelfte inlägg på Nakeddays. Det firar vi med ett tråkigt trött och segt inlägg, där jag inte alls har något kul att komma med. "Har hon nånsin det" kanske ni tänker? Nej, kanske ej.

Om två år firar vi 2222 inlägg. Tills dess, keep on reading Nakeddays!
TJAO!


Ledig kväll

Vad underbart att sitta barbent i en svalt rum och spela lite halvt falskt på gitarren, ha en göteborg under läppen och veta att man absolut inte är uppbokad på någonting alls under kvällen. Man kan liksom göra vad man vill. Typ:
- Åka upp i Katarinahissen, trycka på stoppknappen och asgarva
- Rulla ner för mosebacke
- Simma över till Djurgården
- Klottra på kulturbodarna

Alltså, jag ska ju inte göra detta.
Men jag KAN om jag VILL.

Bestemalen har åkt till Örebro igen. Innan hon åkte köpte jag skor och mat till henne. Hennes skor har varit totalt sönder i vecka och tillslut fick jag moderskänslor och orkade inte höra på hennes "Jag måste ha nya skor, men jag har inga pengar" Hon blev glad för skorna, men tyckte att maten var äcklig.

En till lite grej innan jag ska fortsätta spela halvt falskt. Mycket glädjande för mig är att "Hjördis" vill ha mig som trubadur i sommar. En gång i veckan! Wiho!
TJAO!

Bobbas är trött

Jag och Bestemalen har bott på Gärdet i två dygn. Tim och Fredrik har varit vänliga värdar det har känts som en riktig hotellweekend. Vi har haft riktigt skoj och en hitlåt har skrivits! Nu ligger vi utslagna på Bondegatan och försöker piggna till. Jag hade helst velat stanna inne och sova resten av kvällen men Bestemalen vill ut och dricka öl, så jag har gett med mig.

Bestemalen tycker att det är:
- Mycket spännande att planka på Tunnelbanan
- Fantastiskt att det fanns en sexbutik på Drottninggatan. Eller "Dildoaffär" som hon sa. (Hon frågade mig på skoj inne i affären "Får man prova?" Det hörde en som jobbade där, hon kollade konstigt på min vän, Bestemalen)

Avslutar detta inlägg med två rim som Max skrev till mig idag. Kanske är det ingen jävel mer än vi som tycker detta är roligt. Men i så fall behöver ni inte läsa.

Drick på jesubar
Utan en gudefar

Amen och Ack
Jesus jobbar på mack


TJAO

det är fullt

Det är morgon och its gonna be a bright sun sunny day. Vi ska ut med en båt snart. På gärdet är allt fest och jag vill ha hest. Hejdå, Nakeddays.blogg.se är något för er som vill skratta ibland, gråta ibland och kanske vill förstå en snart 20årig tjej som är lite förvirrad, och just nu är full.

Amen och tack
sa jesus i klack (skor)

Tim säger att mitt hår alltid ser ut som någon som är lite full.
Max säger att jag är tjock.
Bröderna Wallbom verkar verkligen uppskatta mitt utseende

Amen och hejdå
Jesus sa hejdå

Samtal på Slottskrogen

Medverkande: Bestemalen, Max, Jag, två fulla gamla gubbar och deras kärringar.

Full gubbe 1 - Du haschar inte?
Jag - Nej, det får man verkligen inte göra här.
Full gubbe 2 - Han menar hasa ner för madrassen
Bestemalen - Haha jävla närking
Jag och Max pratar om musik ett tag
Kärring 1 - Spelar ni? Kan ni inte sjunga något?
Max - Nej
Jag - Sjunger "Jackson"
Max - "Går av"
Jag - Han spelar också, han är skitduktig. Det var så vi lärde känna varandra. Jag var hans groupie
Kärring 2 - Vad spelar du då?
Max - Lite Johnny Cash och så.
Jag - Det är lite roligt faktiskt. För ett tag, trodde han att han var Johnny Cash på riktigt.

ETT NOLL TILL BOB!

Totalt slut

Jag är lite sönderstressad. Trodde inte att det skulle komma när jag var 19 år, men nu känns det verkligen i hela kroppen att jag måste ta det lungt för att inte få hjärtstillestånd. Det har helt enkelt blivit för mycket och jag har insett att jag inte klarar av alla situationer som uppstår, utan att ta det personligt. Jag måste verkligen lära mig att kasta av mig kommenarer och arga människor! Heltidsjobb och extrajobb på helgerna, det har lett till mig till en förbaskad sömnbrist och ständig huvudvärk. Ni vet, när man går igenom en dag i en dvala och gör allt per automatik? Så har det varit de sista veckorna. Nu är krafterna slut och jag vill verkligen lägga mig på golvet i mitt klassrum och bara sova, i ett år.

Tre lektioner kvar, sedan en helg som jag verkligen ska ta till vara på. Sova, vila, powernaps och åter sova. Kanske hjälper det mig att få krafter till måndag.

Nu kör vi, upp och hoppa!
Pigg som en loppa!



Ja!

Idag är det en sådan dag då jag bara går runt och ler
Fan vad underbart det är ibland


Ibland gör man saker, med anledning okänd

Idag kom rektorn förbi och hälsade. Jag hälsade tillbaka. "Hur är det med dig?" frågade han. Då hände det något märligt. Jag gjorde situationstecken med händerna samtidigt som jag sa "Bra" Alltså som om det egentligen inte var bra. Varför gjorde jag så? Vad hände där egentligen? Jag ska forska i sådant här. Någon gång.

Googlade på ordet nu, och tydligen heter det inte situationstecken. Det heter citationstecken. Visste ni det? Där lärde jag mig något nytt. Här har jag gått runt hela livet och trott fel Konstigt. Ska forska i det med. Någon gång.


Nakeddays, två år, och två veckor.

Nakeddays har ju precis fyllt 2 år! Grattis grattis!

Här är första inlägget som skrevs - Det sämsta, oskönaste någonsin. Babblade bara om G-känsla på den tiden.

Hade väldigt gärna skrivit en uppsats om mina favoritinlägg/kommentarer. Men föregående natt sov jag bara i en timma och nu ska jag upp om sex timmar. Det får helt enkelt bli en annan gång.

/Bloggbobbas

 


Det roligaste som hänt i mitt liv

Säkert har ni filmer från när vi var små. Säkert så skrattar ni ofta åt roliga saker som händer på de filmerna. Mina föräldrar filmade nästan allt. Jag tror vi har 20 familjeband hemma. Både på gott och ont. Vissa filmer kan jag inte ens titta på för att jag gjorde så konstiga grejer. Men, detta inlägg handlar inte om sådana gånger. Nu ska jag vissa er en försmak på något historiskt. En filmklipp som mer är känt som "När Petter druknar" Dock har jag inte lyckats lägga in filmen. Men bilder. Skratta nu. För det här är fantastiskt.





Skrattar ni lite nu? Isåfall kommer ni skratta ihjäl er när filmen kommer.


Ett vänt dygn

Jag har totalvänt på dygnet nu igen. Somnar vid 05 varje natt. Lite halvt jobbigt kommer det ju bli, när jag ska gå upp klockan 06 på måndag. Jag åker hem till Stockholm imorgon. Jobba jobba. På onsdag kommer Bestemalen och då ska jag visa henne Stockholms, enligt mig, bästa ställen.

Just det. Jag ska bo i Örebro i sommar, eller har jag skrivit det? Jag har fått jobb i en klädaffär och det tackar man ju inte nej till? Men efter Dublin så väntar Stockholm igen. Det är givet.

Ack vad trött jag är. Varken Rapé eller kaffe hjälper denna lördagsmorgon.

Amen och tack
Jesus i frack
haha

Jag är

Lycklig förvirrad ensam i sängen glad ledsen förvirrad igen och lite rolig.
Men vi säger godnatt här. Godnatt


Hon är rolig

Jag hör Bestemalen säga för sig själv:
"Jag har fan gått upp i Australien. Typ 35 kg. Jag vill inte ens se vågen. Våga vägra vågen"


Som ni kanske förstår så har min beste vän kommit hem från Australien. Vi umgås tjugofyrasju. Vi har blivit sura på varandra en gång. Det var i morse när vi vaknade, bakis och jävliga. Min telefon ringde 3 gånger och tillslut sa Bestemalen "Kan du stänga av den där jävla idiotskiten?" Då sa jag "Håll käften" Sen var vi tysta och sura en minut. Sen sa Bestemalen "Är du sur?" Då skrattade vi och älskade med varandra. Nej det gjorde vi inte haha.

Vill ni höra en härlig låt förresten? Jag länkar den här, så lyssnar ni!


Lady GaGa

Samtal mellan mig, Bestemalen, Tim Wallbom och okänd kille på Strömpis

Okänd kille - Hej
Vi - Hej
Okänd kille - Vilka är ni?
BMalin - I don't understand, I'm from Australia
Jag - Me to, but i Speak Swedish
Tim - I'll go and buy some moore beer
Okänd kille - Vad ska ni göra ikväll?
BMalin - Dansa
Okänd kille - Kunde du svenska?
BMalin - Nej
Jag - Isn't she the sexiest thing you've ever seen
Okänd kille - Yes. She look like Lady GaGa
Jag och Malin ramlar ihop av skratt.

Är Bestemalen lik Lady GaGa?


Lite snabbt

Sol i Stockholm! Jag lider av att sitta instängd hela dagen. Men denna jobbvecka blir en dag kortare då jag åker till Örebro imorgon. Manuset är snart klart och jag har hört rykten om att kören låter fantastiskt! Om ni inte redan har gjort det, så köp biljetter till Karl Johan skolans jubileumskonsert. Gör det!

Idag ska jag träffa Storebror Wallbom, mycket trevligt! Ska också hinna med att hämta ut mina återfunna kort. Jag skäms lite för att jag trodde att det var en tjuv som varit i farten. Tjuv och tjuv det ska du heta.

Nej, vad sämst det här inlägget blir. Men min lektion börjar snart och jag måste städa musiksalen innan.

TJAO!

Mina kort är återfunna!

Tydligen hade ingen tjuv varit i min ficka och snott mina saker. Tydligen så har jag tappat allt. Och tydligen finns de att hämta på hittegodsavdelningen. Jippie!

Jag har storstädat. Det är så rent i lägenheten att jag knappt kan vara här. Känner mig smutsig bland allt det rena. Kanske går jag ut en sväng? Ja!































Konsten att lägga av

Man vet att man ska ta en paus i manusskrivandet, när man googlar på "Ordvitsar till konsert"
Det har liksom gått lite för långt då...

"Det är en traumatisk misär, vill jag lova" som Tove sa

Jag livebloggar från duschen, typ. Jag springer fram och tillbaka från mitt rum till duschen. Tur att jag är själv, annars skulle jag sitta på dårhus. In i duschen, skrubba, in på rummet, smörja lotion, fram med hårblåsen och torka lotion, in i duschen, skrubba...osv. Har utfört den proceduren 10 gånger på 2 timmar, och faktiskt så börjar allt försvinna!

Jag gick till Åhlens med Tove. Jag tror hon skämdes lite över att gå runt med mig. Jag såg verkligen inte klok ut. Inne på Åhlens gick jag till Diors hudvårdsprodukter och bad om hjälp. Kvinnan som hjälpte mig var nog lite rädd för mitt ansikte, eller så hade hon opererat uppspärrade ögon. Hon ville sälja en peeling till mig för 1000 kr. "Nej tack" sade jag och valde en billigare variant. En 200 ml tub. "Ta nu inte för mycket, det blir inte bättre då" sa kassörskan. "Nejnej" sa jag. Jag har nu använt hela tuben. Vad gör man inte i panik?

Kanske inte så kul för er att följa mitt katastrofalabrunutansol-drama. Men OM ni gillar min misärmåndag så kan jag också berätta att jag idag fastnade med handen i spärren. Precis som Tove gjorde för några veckor sedan. Det gjorde ont och jag skrek "AJ JÄVLA SKIT" mitt i rusningstimmarna. Nu bultar den lite och har fått en intressant färg, handen alltså. Snygg kontrast till det bajsbruna, kanske någon jävel tycker.

Jag räknade precis ut på min miniräknare att jag får träffa Bestemalen om 118 timmar. Om inte något askmoln dyker upp vill säga. Om hon inte missar planet. Om jag inte dör. Om vi inte plötsligt inser att vi hatar varandra. Jaja, det finns många om. Men OM det går som planerat, träffar jag henne efter konserten, om 118 timmar. Förstår ni hur mycket jag längtar? Min finaste bästa Bestemalen.

TJAO

Inte så VVV

Vet ni vad? Det gick verkligen bra på spelningen igår. Jag insåg ännu en gång att det jag älskar mest, är att sjunga. Mycket härligt var det, och nästa gång blir 14 maj. Utomhus!

Idag är jag inte så vidare värst vacker. VVV. Konserten är på lördag och i hopp om att inte vara osynlig på scenen (jag är förbannat blek i vanliga fall) så köpte jag igår brun utan sol. Det blev inte bra. Eller jo, till en början. Men i morse när jag stod vid badrumsspegln, såg jag en brunvitfläckig tjej som stirrade på mig. Det var jag. Tog på mig polotröja, solglasögon och försökte "conseala" över det värsta. Vantar tog jag också. Eleverna skrattade åt mig och jag har nu suttit och googlat på "Få bort brun utan sol snabbt" varenda håltimma. Tvål och socker, peela utav helvete, bada bastu och fila? Ja, får försöka allt! För såhär kan man bara inte se ut.

Jaja, nu ska jag på lärarmöte. Och... Just ja! Till er som inte förstod att rektorsgrejen var ett skämt - det var ett skämt. Jag ska bara bli studierektor!