Graviditet

Som jag skrev för några dagar sen så hade jag lite nostalgitrippar två år tillbaka, tiden innan Flis blev till. Nu för två år sedan hade hon blivit till, fast utan min vetskap. När jag började fundera på det fick jag nostalgitrippar tillbaka till graviditeten. Och jag tänkte skriva ett inlägg om den sista tiden som gravid, den minns jag så väl. Hemska övertid! Om nostalgi är ett positivt ord så passar det inte in i detta. Helvetesnostalgi, det är vad det är.

Jag hittade ett gammalt forum där jag och några andra tjejer skrev i en tråd. Det var jag som hade startat den. Där skrev vi om hur fruktansvärt det var att gå över tiden och hur jävligt det var att alla andra fick föda på rätt dag. Idag kan jag ju känna att jag nog var väldigt överdriven. Några veckor hit eller dit spelar ju ingen roll i vanliga fall, men då, i februari 2011, kändes varje minut med gravidmage som en månad.

Här är ett inlägg jag skrev i tråden 8 dagar över tiden.

"Nu har jag ätit två hela ananser, ätit en bruk kanel med sked, blandat mjölk och cayennepeppar, druckit detta och frågat mig själv om jag ska in på dårhus eller bb. Sen sprang jag upp och ner för alla trappor i en halvtimma. Konstigt att inte stentrapporna gick sönder med tanke på vad jag väger" Jag har försökt göra zonterapi på mig själv. Jag har ätit två påsar dadlar (HUAAA vad äckligt) och knaprat starka Wasabinötter. Ingen känning! JAG ÄR INTE GRAVID!??! Varför kommer det ingen bebis?"


Efter ett tag fick alla tjejer i tråden sina barn och jag började faktiskt på allvar tro att jag blivit tjock genom mat, att det var tarmarna som kändes som sparkar och att bebisen som vi sett på ultraljudet varit en synvilla.

Skrev också en låt om eländet. Den hittade jag också.


Vers 1
Jag blev gravid efter en natt på Söder
Och nu frågar alla "är du iväg och föder?"
Mitt svar är nej nej och nej
Jag kan inte få ut min lilla tjej

Min panna den blir hetare
Och jag blir allt fetare
Kom ut med en gååååång "klapp klapp"
Jag sjunger min klagosååååång "klapp klapp"

Refräng
Övertid oho
Jag går på övertid oho
Livet känns hårt, det börjar bli svårt
Detta hårda liv är svår att bräcka
Varför ska det va så svårt att kläcka?
Jag går på övertid oho oho.
Vers 2
Vill någon ha mjölk till chockladen?
Eller smör till marmaladen?
Kanske min bröstmjölk duger?
Jag har ju ingen bebis som suger!

Vågen den ökar
Och Tösen, hon bökar
Kom ut med en gååååång "klapp klapp"
Jag sjunger min klagosååååång "klapp klapp"

Refräng
Övertid oho
Jag går på övertid oho
Livet känns hårt, det börjar bli svårt
Detta hårda liv är svår att bräcka
Varför ska det va så svårt att kläcka?
Jag går på övertid oho oho



Ja ni ser, galenskap. Jag blev galen sista tiden. Totalt! Om jag får ett barn till någon gång ska jag minnas detta och inte göra om samma sak. Det blev ju en jäkla stress. En bidragande orsak till stressen var att alla frågade precis varenda minut om jag fått barn. Det var såååå frustrerande. När jag svarade nej skrev vissa att bebisen var seg. Det kan ju vara det mest harmlösa man kan säga, och naturligtvis var det på skämt som de sa så. Men jag blev så arg. Tyckte att alla var elaka. Haha... Bestemalen och hennes syster frågar mig än idag "Har du fött än?" för de tyckte det var så roligt att jag blev arg för det. Vad är det egentligen att bli arg för? Det frågar jag mig idag.


Trött blivande mamma på övertid


Alldeles nyfödd Flisa. Älskar dig!


Kommentarer
Postat av: Maria

Hihi, jag minns så väl hur det var att gå över. Hjälpte ju inte att alla i fikagänget födde på prick utsatt datum eller några dagar innan...

Man blev ju knäpp och trodde verkligen att man var något medicinskt mirakel som aldrig skulle föda!



Man ser att flisan legat för länge i vattnet. Hon har russinhänder ;) Gullungen

2012-05-30 @ 11:05:15
URL: http://underthewall.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0